İnceleme Rehber 2K monitör tavsiyesi (19.12.2025 güncellendi)

@Tayfunns Hocam elinize sağlık güzel ve açıklayıcı olmuş bende yeni sistem topladım 7800x3D ve 5070'li şu anda kullandığım monitör Lenovo G24-10 eski sistemimde bunu kullanıyordum, yeni sisteme 2K monitör alma niyetindeyim ancak bütçem bitti eğer şu an alırsam 10k (o da taksitle) gibi bir bütçem var ancak bekleyip seneye kasım indirimlerine kadar bu monitörle devam edip sonra bir OLED monitör alabilirim.

Sizce şimdi kendimi zorlayıp 10k bütçe ile 2K monitörmü almalıyım yoksa 2026 sonuna kadar 1080P'de kalmalı mıyım?
Şimdi almamı önerirseniz hangi monitörü önerirsiniz acaba şahsen şunları mantıklı gördüm;

Bir de açıkçası 27" hiç kullanmadığımdan FPS oyunlarında zorluk yaratmasından endişe ediyorum sizce sorun yaratır mı?

27" kullanıp FPS oynayan var ise fikrine açığım.
1 yıla kadar oyunları bitiririm diyorsan 2k al ama kenarda bekletirim diyorsan 1 yıl sabret ve oled ile tüm oyunları oyna. Bu senin bileceğin iş.

Vg27aql5a öneririm.

Ayrıca 27'' ile fps oynuyorum gayet iyi, profesyonel düzeyde oynamıyorsan sorun olmaz.

Monitörüm bozulduğu için yeni bir şeyler bakıyorum. Grafik tasarım işleri yapıyorum ve oyun falan oynuyorum. 3070Ti kartım.

2 Adet monitör alacağım bu sebeple f/p bir şeyler arıyorum ve kararsız kaldım.

12-13 K civarında adet bütçem. Alttaki ihtiyacımı görür mü sizce? @Tayfunns

Evet.

Monitörüm bozulduğu için yeni bir şeyler bakıyorum. Grafik tasarım işleri yapıyorum ve oyun falan oynuyorum. 3070Ti kartım.

2 Adet monitör alacağım bu sebeple f/p bir şeyler arıyorum ve kararsız kaldım.

12-13 K civarında adet bütçem. Alttaki ihtiyacımı görür mü sizce? @Tayfunns

10500 e geldi geçen cuma değil bir önceki , belki beklenebilir tekrardan cuma. Daha fazla etmez zaten bu monitör

1 yıla kadar oyunları bitiririm diyorsan 2k al ama kenarda bekletirim diyorsan 1 yıl sabret ve oled ile tüm oyunları oyna. Bu senin bileceğin iş.

Vg27aql5a öneririm.

Ayrıca 27'' ile fps oynuyorum gayet iyi, profesyonel düzeyde oynamıyorsan sorun olmaz.
Hocam peki Asus ile bu KTC https://www.incehesap.com/ktc-27-h27e6-320hz-1ms-2k-fast-ips-pivot-gaming-monitor-fiyati-85586/
arasında hangisi daha iyidir?

Çünkü Asus olan vatandan dolayı 4 taksit oluyor KTC ise 9 taksit daha rahat ödenir benim için.

KTC'nin tek oluru hz'i gibi geldi 7800x3d ile cs gibi oyunlarda biraz daha yüksek hz mantıklı geldi bana.

Sizce ödemeyi umursamadan Asus'mu tercih edilmeli yoksa KTC'mi? Neden?

Bu arada öyle profesyonel oynamıyorum rankım bile yüksek değil sadece zevk için söyledim hz'i.

@Tayfunns Hocam sistemi yeni aldım 2k monitör arıyorum da da-friday sistemim malum beyaz bende monitörü beyaz mı alsam diye düşünüyorum. 10 bin civarı ne alınabilir sizce yani beyaz ya da beyaz alamazsam eğer atıyorum 12 binlik bir monitör vardır siyah vs de olur bu 10.5a falan düşerse alabilirsin diyebileceğiniz bir kaç monitör önerebilir misiniz ben inceleyim hangisi uyarsa bana oyun oynuyorum genelde cs valo r6 six warzone tarzı fps oyunları

Öncelikle konu incelemesi için elinize sağlık ama kafam çok karıştı allak bullak oldu. Sizce fiyat/performans olarak ilk 3'e hangi monitörlere girer ona göre bir eleme yapayım kendi içimde şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Hocam peki Asus ile bu KTC https://www.incehesap.com/ktc-27-h27e6-320hz-1ms-2k-fast-ips-pivot-gaming-monitor-fiyati-85586/
arasında hangisi daha iyidir?

Çünkü Asus olan vatandan dolayı 4 taksit oluyor KTC ise 9 taksit daha rahat ödenir benim için.

KTC'nin tek oluru hz'i gibi geldi 7800x3d ile cs gibi oyunlarda biraz daha yüksek hz mantıklı geldi bana.

Sizce ödemeyi umursamadan Asus'mu tercih edilmeli yoksa KTC'mi? Neden?

Bu arada öyle profesyonel oynamıyorum rankım bile yüksek değil sadece zevk için söyledim hz'i.
KTC nin renk gamutu Asustan yüksek.
5074.webp
5073.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Tayfunns Hocam sistemi yeni aldım 2k monitör arıyorum da da-friday sistemim malum beyaz bende monitörü beyaz mı alsam diye düşünüyorum. 10 bin civarı ne alınabilir sizce yani beyaz ya da beyaz alamazsam eğer atıyorum 12 binlik bir monitör vardır siyah vs de olur bu 10.5a falan düşerse alabilirsin diyebileceğiniz bir kaç monitör önerebilir misiniz ben inceleyim hangisi uyarsa bana oyun oynuyorum genelde cs valo r6 six warzone tarzı fps oyunları
Bütçeniz cıkarsa beyaz olarak mag274qrfw x32 öneririm.

Geri