Çözüldü✓ 6.000 TL Monitör Önerisi

berkaysenocak

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
287
Bütçe
6000
Arkadaşımın kardeşine monitör bakıyoruz monitörlerle ilgili bilgim var ancak istekleri ve sistemi ters orantılı olduğu için tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu fiyat skalasında en F/p ürünü almak istiyoruz.
Sistem 5050 li Laptop 27 inc istiyor ancak 1080p 27 inc ne kadar mantıklı bilemedim kullanmışlığım var bence sorun olmaz. 25 inc 1080p de olabilir.

Kullanım amacı:
Çoğunlukla similasyon oyunları.
FPS nadir.
Genel günlük kullanım film video.
@Tayfunns

Buna bakabilirsin. 24g42e nin 27'' versiyonu.
Hocam sizin attığınızla birlikte benim bulduklarım bunlar. Forumda arkadaş 1:1500 kontrast yazmışta epeyde veya arkadaşta bir tutarsızlık var eğer harbiden o kontrastı veriyorsa direk o model alınır gibi duruyor. Bunların arasından ne önerirsiniz varsa başka bir modelde olur.

Son düzenleme:
Hocam sizin attığınızla birlikte benim bulduklarım bunlar. Forumda arkadaş 1:1500 kontrast yazmışta epeyde veya arkadaşta bir tutarsızlık var eğer harbiden o kontrastı veriyorsa direk o model alınır gibi duruyor. Bunların arasından ne önerirsiniz varsa başka bir modelde olur.
Mag272f nin incelemesini görmedim, G255F kötü, gs25f2a incelemesini görmedim ama olumsuz yorum gördüm. Ben olsam 27g42e tercih ederdim.

1500:1 yazan benim, o rehber de bana ait. Epey de yazanlar kağıtüstü veriler, gerçekte data color spyder x Elite gibi ölçüm cihazı verileri önemli.

Monitör rehberime göz atmanı öneririm.

Mag272f nin incelemesini görmedim, G255F kötü, gs25f2a incelemesini görmedim ama olumsuz yorum gördüm. Ben olsam 27g42e tercih ederdim.

1500:1 yazan benim, o rehber de bana ait. Epey de yazanlar kağıtüstü veriler, gerçekte data color spyder x Elite gibi ölçüm cihazı verileri önemli.

Monitör rehberime göz atmanı öneririm.
Epeyde dediğiniz gibi bazen yanlış bilgi oluyor. İncelemesi varken renkler için tavsiye ettiğiniz AOC u tercih edeceğiz teşekkürler.

Epeyde dediğiniz gibi bazen yanlış bilgi oluyor. İncelemesi varken renkler için tavsiye ettiğiniz AOC u tercih edeceğiz teşekkürler.
Epey de verilen bilgiler markanın kendi sitesinden kopyala yapıştır, kağıtüstünde yanlış sayılmaz. Yanlış deme sebebim 1ms, parlaklık, renk gamutu, kontrast oranı vs markanın sitesinde belirttiği değerler ile uyuşmuyor. Kontrast oranı IPS panel de sabit 1000:1 yazılıyor, çünkü ortalaması bu. Yani 1000:1 yazıp 800:1 çıkanda var 1500:1 çıkanda var. 300nit yazıp 250nit çıkanda var 350nit çıkanda var. 1ms yazıp 5ms çıkanda var 10ms çıkanda var. Markalar bu değerleri verirken kendi baz aldıkları verileri yazıyor. Yani incelemesini görmeden monitör alırsanız iyi de çıkabilir kötü de çıkabilir. İnceleme derken kağıtüstü verileri okuyan kanallardan bahsetmiyorum, test cihazı kullananlardan bahsediyorum.

Mesela bu tarz kanallar:

Eğer ölçüm verileri iyiyse öneriyorum.

Geri