Baldur's Gate 3 başında hata mı yaptım?

Hocam bu oyunda doğru veya yanlış yok, özgürsünüz.
Tabii ki ama bilmeden yaptığım bir şey olduğu için sonradan aklıma geldi, o yüzden dönmek istiyorum😅
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yanlış yapmadın, bu da bir tercih. Ben o düşmanın silahının düşeceğini tahmin ettiğim için defalarca kez denedim (1.5 saat) en sonunda kestim ve normalden bir tık güçlü bir şekilde başladım oyuna
Ben edemedim tahmin :( Aslında ettim, kesecektim onu, 2 veya 3 tur sonunda yanımdaki karakter gitmeliyiz sinematiği girince, ayrıca görev yazıları da gelince gitmem gerekiyor diye düşünüp bıraktım savaşı:( oyun beni kandırdı:(

Ben her şeyi çözmek ve tamamlamak istiyorum genelde ya biraz takıntı var gibi, bir şeyleri atlamamalıyım. :D tamamdır özelden steam atayım konuşuruz yine :)
Oyunu bitirene kadar kimseden yardım alma, deneyimi etkiliyor kendin oynamalısın oyunu başkasının yönlendirmesiyle oynarsan anlamı kalmaz.

İstersen özelden Steam ve dcni ver merak ettiklerini elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.
FRP oyuncusuna ne yardım ediceksin kardeşim adı üstünde FRP. İnternetten izlemek gibi bir şey anlamı kalmaz oyunun tavsiye bile vermemeniz lazım.

Oyunu bitirene kadar kimseden yardım alma, deneyimi etkiliyor kendin oynamalısın oyunu başkasının yönlendirmesiyle oynarsan anlamı kalmaz.

FRP oyuncusuna ne yardım ediceksin kardeşim adı üstünde FRP. İnternetten izlemek gibi bir şey anlamı kalmaz oyunun tavsiye bile vermemeniz lazım.
Katılmıyorum BG3 oynadığın ilk CRPG oyunuysa yardımsız ilerlemek deneyimi işkenceye çevirebilir. Çok kritik bir çok özelliği kullanmadan oyunu bitirebilirsiniz. Ve belli ki bu arkadaşın oynadığı ilk CRPG o yüzden yardım almasında sıkıntı yok hata yardım almadan oyunu bitirebilmesi bile zor.

Katılmıyorum BG3 oynadığın ilk CRPG oyunuysa yardımsız ilerlemek deneyimi işkenceye çevirebilir. Çok kritik bir çok özelliği kullanmadan oyunu bitirebilirsiniz. Ve belli ki bu arkadaşın oynadığı ilk CRPG o yüzden yardım almasında sıkıntı yok hata yardım almadan oyunu bitirebilmesi bile zor.
Yardım almadan oyunu bitirdim herşeyi ilk elden deneyimledim, daha oyunu bilmeyen adama en güclü kılıçlardan birini öneriyorsunuz, bu tarz oyunlar böyle oynanmaz, oyundaki önemli eşyaların yerlerini söyleyerek yada şuradan git daha iyi diyerek adamın gameplayine müdahele etmiş oluyorsunuz bu yüzden öyle diyorum. Katılmayabilirsin saygı duyarım. Örnek vereyim korkutarak silah düşürmeyi yada 30 dk savaşıp kesemediğim boss'u ikinci kez farklı kurnaz taktik ile 1 dakikada yok etmek gibi şeyleri kendim düşünerek çözdüm, birisi bana bu forumda bossu şöyle öldür bu kılıçla öldür dese ben tepki gösteririm o kişiye :D ayrıca oyunda zorluk seviyesini ayarlayabiliyorsun ilk defa oynuyorsa kendi zorluğunu kendisi ayarlar her şekilde FRP oyununda Role playe karışılmasına karşıyım.

Yardım almadan oyunu bitirdim herşeyi ilk elden deneyimledim, daha oyunu bilmeyen adama en güclü kılıçlardan birini öneriyorsunuz, bu tarz oyunlar böyle oynanmaz, oyundaki önemli eşyaların yerlerini söyleyerek yada şuradan git daha iyi diyerek adamın gameplayine müdahele etmiş oluyorsunuz bu yüzden öyle diyorum. Katılmayabilirsin saygı duyarım.

Ben oynadığım oyunları bir daha oynamıyorum. Bu yüzden hiçbir şeyi kaçırmamak, en iyi itemleri elde etmek istiyorum. Benim kafada olanlar için önden araştırma yapmak mantıklı. Tekrar tekrar oynarım diyorsa her şeyi kendi keşfetmesi tabii ki daha iyi olur.

Ben oynadığım oyunları bir daha oynamıyorum. Bu yüzden hiçbir şeyi kaçırmamak, en iyi itemleri elde istiyorum. Benim kafada olanlar için önden araştırma yapmak mantıklı. Tekrar tekrar oynarım diyorsa her şeyi kendi keşfetmesi tabii ki daha mantıklı olur.
Çoğu oyuncu öyle zaten herşeyin en iyisini istiyor online oyun olsun RPG oyun olsun, kendisi keşfetmiyor gidip location aratıyor internetten, ben bu tarz gameplay karşı olduğum için önermiyorum, herkesin zevki kendine ama gerçek FRP deneyimi için baldurs gate böyle oynanmamalı benim düşüncem. Oyunun yapımcısı zaten buna göre tasarlamış gizli mahzenleri ilk elden keşfetmek çok keyif veriyor. Oyun çıktığında kuzenim bana şöyle böyle yaptım diyordu, bende şaşırıyordum benim görmediğim şeyleri anlatıyordu bende kendi deneyimi anlattım bu sefer o şaşırıyordu.

1767033387103.webp

Yusuf bak bu arkadaş sence yardım mı ediyor? bildiğin yarı spoiler anlatmış ve devamınıda anlatmak istiyor :D konuyu açan kişi oyunu oynayamaz ki bu yönlendirmeler yüzünden bundan bahsediyorum, niyeti başkada neyse.

Son düzenleme:
Çoğu oyuncu öyle zaten herşeyin en iyisini istiyor online oyun olsun RPG oyun olsun, kendisi keşfetmiyor gidip location aratıyor internetten, ben bu tarz gameplay karşı olduğum için önermiyorum, herkesin zevki kendine ama gerçek FRP deneyimi için baldurs gate böyle oynanmamalı benim düşüncem. Oyunun yapımcısı zaten buna göre tasarlamış gizli mahzenleri ilk elden keşfetmek çok keyif veriyor. Oyun çıktığında kuzenim bana şöyle böyle yaptım diyordu, bende şaşırıyordum benim görmediğim şeyleri anlatıyordu bende kendi deneyimi anlattım bu sefer o şaşırıyordu.

Alıntıyı görüntüle

Yusuf bak bu arkadaş sence yardım mı ediyor? bildiğin yarı spoiler anlatmış ve devamınıda anlatmak istiyor :D konuyu açan kişi oyunu oynayamaz ki bu yönlendirmeler yüzünden bundan bahsediyorum, niyeti başkada neyse.
Hocam CRPG oyunlarına aşina bir oyuncu silah düşürme büyüsü kullanabileceğini zaten bilir ama bu türdeki ilk oyununuzsa bunu çok geç öğrenirseniz bg3 oynadığı ilk CRPG olmayanlar nasıl oyun zevklerinden bir şey kaybetmiyorsa bu bilgiyi öğrenen biride oyunundan alacağı zevkten bir şey kaybetmez. Hatta bossu kesmeye uğraşacağı 1-2 saatten kurtulur. Ayrıca bu kılıç ACT 1'in en güçlü kılıçlarından biri olsa da oyunu kıracak veya çok kolaylaştıracak bir item değil. Ve hangi kılıcı kullandığınızın rol yapma deneyimine etkisi yok denecek kadar az açıkcası. O yüzden arkadaşa yardımcı oldum. Tabii siz bu şekilde oynamayı sevmiyorsanız keyif aldığınız şekilde oynayın. Arkadaş başta bu soruyu soruyorsa zaten o şekilde oynamaktan keyif almadığıdandır.

Alıntıyı görüntüle

Her şeyin üstü kapalı mekan her yer olabilir ben oyunun gizeminden her yerden farklı bir şey çıkabilir deneyerek oynamasını tavsiye ediyorum diyebilriz.
Haklısın yardım derken temel bilgileri demek istedim tabi ki keşfederek oynamak en zevklisi.
Ki o dediğim yeri kimse bulamaz bulan nasıl bulmuş hayret ediyorum.
Kısacası bende kendin keşfederek oynama taraftarıyım bende öyle bitirdim

Alıntıyı görüntüle

Ki arkadaş istemese yazmaz zaten adamın kafasına silah dayayıp tehdit etmiyoruz öğrenmek istediği bir şey varsa yaz söyliyim dedim ben bir şey yazmadım şunu yap şuradan şunu yap falan diye spoiler vermek istesem tam mekan konum nereye ne at onu söylerim arkadaşın merakı pekişsin oyunu daha fazla merak etsin diye verdim o örneği iyi akşamlar bg3 oynayan kaliteli insan

Güzel arkadaşlarım tartışmanızı anlıyorum, hepiniz yardım etmek istediğiniz için bu başlığa geldiniz onu da biliyorum, teşekkür ederim bu güzel niyetinizden ötürü öncelikle:) evet bu türü ilk kez oynuyorum ve yardım almayı pek sevmiyorum aslında daha önce yazdığım mesajda olduğu gibi; kendim keşfetmekten keyif alıyorum, spoiler yemek zevkini kaçırıyor siz de tahmin edersiniz ki :) ben konuyu açarken de aslında sadece geri dönüp o bossu kesmeli miyim diye merak etmiştim, onu da sizden gelen yanıtlarla yapmaya karar verdim ve silah düşürme kullanmadan skilleri, her şeyi tek tek, uzun uzun okuyarak bossu keserek geçtim:') şu anda da yine tamamen random ve keşfederek devam ediyorum. Tekrardan hepinize yardımlarınız için teşekkür ediyorum, ileride yine görüşmek dileğiyle:')

Geri