Pişmaniye
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 2,187
Yani bu listedeki şeyleri hangi cahiller söylüyor anlamış değiliz. Araçtan araca değişir ancak genel literatür de araç çalıştırıldıkdan sonra ki 2 3 saniye yağlama az seviyede oluyor sende gazla çalıştırırsan pistonların minimum yağda motor içini çizecek ve zaman içinde motor yiyeceksin yani vitesin boştaysa, el frenin çekikse her hangi bir pedala basmana gerek yok. Çalıştır, 1 dakika bekle ve devirini yükseltmeden aracını yolda ısıt ideali budur.Merhaba, ehliyetimi alalı 2 sene oldu ve gücümün yettiği 2004 model bir araç satın aldım. İlk arabam ve arabaların teknik bilgisi konusunda bilgisizim. Sadece sürmeyi biliyorum diyebiliriz
Arabayı ilk etapta çalıştırırken herkes farklı bir yorumda bulunuyor.
-Kimisi gaz pedalına ufak bir miktar basarak çalıştırmalısın diyor.
-Kimisi soğuk kış günlerinde debriyaja basarak çalıştırırsan daha iyi olur diyor.
-Kimisi de ne gaza ne de debriyaja hiçbir şeye basmadan çalıştırmalısın diyor.
Bunlardan hangisi doğru? Ya da bu durum araçtan araca değişiklik mi gösteriyor? Sizler aracınızı nasıl çalıştırıyorsunuz? En mantıklısı, en zararsızı ve olması gerekeni nedir bu durumun?
Not: Bazı araçlar debriyaja basmadan çalışmıyormuş sanırım. Benim araçta öyle bir durum yok. Debriyaja basmadan da çalışabiliyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Tabii bu dediklerim aracınız sağlıklıysa geçerli yoksa eski arabaysa gaz vermek gerekebiliyor.Yani bu listedeki şeyleri hangi cahiller söylüyor anlamış değiliz. Araçtan araca değişir ancak genel literatür de araç çalıştırıldıkdan sonra ki 2 3 saniye yağlama az seviyede oluyor sende gazla çalıştırırsan pistonların minimum yağda motor içini çizecek ve zaman içinde motor yiyeceksin yani vitesin boştaysa, el frenin çekikse her hangi bir pedala basmana gerek yok. Çalıştır, 1 dakika bekle ve devirini yükseltmeden aracını yolda ısıt ideali budur.