BTK’dan Yeni Yıl Sürprizi (IMEI Kayıt Hakkında)

Bu yıl kesin 4+4 süreyi eskisi gibi 2+2 yaparlar diye düşünüyorum.

Bu yıl kesin 4+4 süreyi eskisi gibi 2+2 yaparlar diye düşünüyorum.
Ben onun yerine her sene sürenin tekrar verilmesi durumunu kaldırırlar diye düşünüyorum. İyi tarafı kara listeye almıyorlar. Olay yasal olmadığı için iki imei’i de kapatıp kara listeye alabilirlerdi. Kara listeye alınınca bir daha kaydedilemiyor da 120 gün falan da yalan oluyor. Ayrıca gerçek 2. imei’yi ver kaydedelim falan da demişler. Bence kötünün iyisi oldu.

Şu an kaçak 17pm 65 + kayıt 57 yani 122 eder neredeyse trdeki garantili fiyatı. Pardon hatta daha pahalıymış trden almaktan. Bir de alınca 3 takvim yılı kimseye satamayacaksın.

Kaç gündür 17 pro max istemiştim kar var diye gelmedi hayırlısı buymuş demek

chatgpt ye bile soprdum bişe anlamadım arkadaş.
Bak şimdi öyle bi anlatıcam ki sen dahil herkes anlayacak.

Şimdi 2 tane aynı model çift simli telefonun var. Pasaportuna yasal olarak kaydettirirken 2 tane imei veriyosun ya cihaz çift simli olduğu için işte o 2 imei ayrı ayrı iki cihazınkilerden veriyosun.

Atıyorum 1. telefondan sim1 imei, 2. telefondan sim1 imei numarasını veriyosun. İki telefonda da sim1 kayıtlı oluyor sim2 kayıt dışı oluyor.

Tek taşla iki kuş ama cihazlar tek sim gibi bişey oluyor. Onu engellemişler işte tespit ettikleri cihazları kayıt dışına alıyolarmış.

Şimdi durum şöyle, telefonlarda artık 2 tane sim kart kulanabildiğin için her telefonun 2 tane IMEI oluyor.
Edevlet üzerinden pasaporta telefonu işlerken senden 2 tane IMEI istiyor.
Kayıt esnasında 1. telefonun 1 tane IMEI li yazılır, 2. telefonunda 1 tane IMEI yazılarak tek cihazımış gibi gösteriyorlar. (Ama iki telefonda aynı model, aynı renk, aynı GB ta olması lazım. Böyle kayıt yaparsan tek bir cihaz parasına iki tane kayıdetmiş olursun.)
Şuan bunu yapanların telefonundaki bir tane IMEI halen yurt dışı cihazı olarak görünürken diğer IMEI pasaporta kayıtlı görünüyor ve bundan dolayı insanlara mesaj gelmeye başladı.

Sms gelmeyen kapanmayan var mı diye çevreme sordum. 3 kişininki kapanmamış. 3ünün de ortak özelliği alır almaz kaydettirip 2. imei'yi hiç aktif etmemeleri. Büyük ihtimalle 2. imeiyi hiç kullanmayanlarda sorun olmuyor.

Geri