Çözüldü✓ Msi velox 100R kasa fanları çalışmıyor.

JackieTR

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
551
Merhaba arkadaşlar.

Msi velox 100R adlı beyaz kasa aldım.
Anakart : Msi B550 Gaming adlı Anakart.

Ledler çalışıyor ancak fanlar dönmüyor. 3 pinli kablolar nereye takılacağı belirsiz. Kasanın içinden ekstra çoklayıcı çıkıyor ancak kablolarla uymuyor.

Anakart ile kasa mı uyumsuz bilmiyorum bu kasayı kullanan varsa yardımcı olabilir mi.

Merhaba arkadaşlar.

Ledler çalışıyor ancak fanlar dönmüyor. 3 pinli kablolar nereye takılacağı belirsiz. Kasanın içinden ekstra çoklayıcı çıkıyor ancak kablolarla uymuyor.

Anakart ile kasa mı uyumsuz bilmiyorum bu kasayı kullanan varsa yardımcı olabilir mi.
Fanları sys fana takacaksın takmadıysan sönmez rgbler rgb headera bağlı diye yanar benim egzoz fanın gücü bağlı değildi o da sadece ışık saçıyordu

Merhaba arkadaşlar.

Kasanın arkasında HUB var mı ? RGB leri yandığına göre muhtemelen hub a bağdır. Onun fotosu ile çıkan kablonun fotosunu atar mısın buraya

Fanları sys fana takacaksın takmadıysan sönmez rgbler rgb headera bağlı diye yanar benim egzoz fanın gücü bağlı değildi o da sadece ışık saçıyordu
Hocam 3 önde 1 arka da var.. Kasanın yan panelinde Anakart var oraya bağlı ancak 4 tane 3 lü pin soket var.. Bunları tek bir kablo içinde bağlaya bilsem direk sys takacağım ancak kasanın yanında verilen çoklayıcı erkek diğer 3 pinli kablo da erkek bir erkek bir dişi olması gerekmiyor mu

Aynı kasa bende de var.

Kasa içersinden 3 in 1 yapan Fan çoklayıcıda çıkıyor. Fan girişlerini ona takıyorsun.

Sonra onun ucunuda SYS-FAN olan her hangi bir uca bağladımı çalışıyor fanlar.

1767458901760.webp

Aynı kasa bende de var.

Kasa içersinden 3 in 1 yapan Fan çoklayıcıda çıkıyor. Fan girişlerini ona takıyorsun.

Sonra onun ucunuda SYS-FAN olan her hangi bir uca bağladımı çalışıyor fanlar.

Alıntıyı görüntüle
Anladım kadarıyla hocam arkadaki devre kartına giden 3 adet çoklayıcıya bağlayıp sys yönlendiricem sizin dediğiniz gibi çoklayıcı var. 1 tanesi zaten sata üzerinden böylelikle hem fan hem ledler sorunsuz çalışır değil mi hocam..?

Anakartında JRAİNBOW giriş varsa HUB çoklayıcının altttan gelen 3 pin 1 i boşluklu RGB kabloyuda Anakarta takacaksın. Bu sayede MSİ uygulaması üstünden anakarttan RGB leri kontrol edebilirsin.

Bende bu giriş yok mesela onu takamadığım için RGB leri sadece kasa üstündeki düğmeden değiştirebiliyorum...

1767459466630.webp

Anakartında JRAİNBOW giriş varsa HUB çoklayıcının altttan gelen 3 pin 1 i boşluklu RGB kabloyuda Anakarta takacaksın. Bu sayede MSİ uygulaması üstünden anakarttan RGB leri kontrol edebilirsin.

Bende bu giriş yok mesela onu takamadığım için RGB leri sadece kasa üstündeki düğmeden değiştirebiliyorum...

Alıntıyı görüntüle
Hocam benim asıl sorun rgb çalışması değil onlar çalışıyor ama fanlar dönmüyor.

3 pinli olanlar boşta kalıyor. Çoğaltıcı içine takmam gereken ile uyumsuz. Devre kartında olanlar uyuyor ama fanları çalıştıran asıl tek görsel de olan 3 pinli olanlar.

İlk defa bu kadar zorlandım kablo mu yanlış ben mi yanlışım çözemedim 😅

Ekler

• 1000085453.webp
    1000085453.webp
    233.1 KB · Hit: 11
  • 1000085454.webp
    1000085454.webp
    216.5 KB · Hit: 10
Tamam işte neyini anlamadım çözemedim :D

Şöyle 1 in 3 olan kablo çıkıyor. Her fan çıkışını buna bağlıyon bunuda anakartta takıyon bu kadar.

Her fandan 2 kablo çıkıyor. 1 tanesi HUB'a gidecek. Diğer 3 pin miydi 4 pin miydi hatırlamıyom Fanların kabloları ama onlarıda bu çoklayıca bağlayıp bunuda SYS-FAN girişine takacan bu kadar basit.

Arka kasa fanınında tek başına bir SYS-FAN a takacaksın.
1767460489894.webp

Her fandan gelen diğer kablo zaten ortası boşlu değişik pinli Onlar HUB'a bağlı

1767460594192.webp

Tamam işte neyini anlamadım çözemedim :D

Şöyle 1 in 3 olan kablo çıkıyor. Her fan çıkışını buna bağlıyon bunuda anakartta takıyon bu kadar.

Her fandan 2 kablo çıkıyor. 1 tanesi HUB'a gidecek. Diğer 3 pin miydi 4 pin miydi hatırlamıyom Fanların kabloları ama onlarıda bu çoklayıca bağlayıp bunuda SYS-FAN girişine takacan bu kadar basit.

Arka kasa fanınında tek başına bir SYS-FAN a takacaksın.
Alıntıyı görüntüle

Her fandan gelen diğer kablo zaten ortası boşlu değişik pinli Onlar HUB'a bağlı

Alıntıyı görüntüle
Kasaya kafa atasım var. Elimde saatlerdir çoklayıcı tutuyorum bakıyorum biri 4 pin diğeri 3 pin yok bu buna olmaz diyor aklım. Hiç denemek gelmedi dediğiniz gibi iç içe takınca çoklayıcı işe yarıyor.. Yemin ederim bu kadar cahil hissetmedim kendimi 😂😂 Görsel olarak bir birini tutmayınca bu nasıl olacak ne alaka diyorum harbiden iç içe oturuyor.. Hey Allahım yıllarca aynı kasayı kullandım ondan olsa gerek gözüm sürekli devre kartında 😂

Her neyse çok sağ olun hocam yemin ederim 2-3 saattir elimde çoklayıcı ile kasanın sağ soluna bakmaktan yoruldum. 😅 Allah razı olsun 💙

Geri