Yardım 650w psu tam kapasite ile ne kadar elektrik çeker..?

JackieTR

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
552
Merhaba arkadaşlar biraz konu karışık okursanız sevinirım. Elektrik anlayan arkadaşlar varsa daha makul olur. 🙏

Şuan geçici olarak yayla evi düşüne bilirsiniz. Prefabrik Ev yapıldı su + internet ve sayre bağlandı.

Elektrik özel olduğundan bekleme de belki kıştan sonra bağlanacak proje verildi.

Şuan seyyar kablo ile elektrik 15 metre aralık da amcamın evinden kablo olarak eve bağlı şuan buzdolabı ve derin doğdurucu çalıştırıyoruz. Tv filen de çalışıyor ama pek kullanmıyorum.

Sistem ;
Gigabyte rx 9060xt
Msı b550 gaming plus Anakart
R5 - 5600x işlemci
2x8 3200mhz ram
Psu 650w

Kısacası tam kapasite ile 650w bile çekse monitör kaç çeker bilmiyorum. 34inç F enerji yazıyor. Pc yakar mı yoksa evi mi yakar. Bilmiyorum seyyar kablo ile çekilen evde pc takmak tehlike olasılığı var ama benim kafam da ki gibi çok aman aman bir enerji artışı sağlar mı.

650w psu zaten tamamını kullanacağını sanmıyorum ama genel bir tablo üzerinden düşündüm.

12v kanalından maksimum ne kadar güç verebiliyor önemli olan bu marka model belirtmemişsin reis

Bunu hesaplamak zor.

En kolay yol Waltmetreli bir priz alacaksın. 800-1000 TL ye flan var.

Oradan 3 lü priz ile diğer dolap TV internete PC'ye dağıtacaksın elektiriği.

Bu sayede Ay sonunda Amcana bak amca biz şu kadar enerji çekmişik. İşte KW fiyatı bu bunlar çarp böl bize düşen payı ödeyelim diyeceksin bu kadar basit.

Son düzenleme:
12v kanalından maksimum ne kadar güç verebiliyor önemli olan bu marka model belirtmemişsin reis
Evde ki ıvır zıvırlar A kalite çok elektrik harcamıyor.. 12v çıkışı tam bilmiyorum psu diyorsan da hocam. Bu var elimde. Kafadan hesaplamak zor lakin akım koruma filen iş görür mü ondan da bilgim yok. Arkadaşın bahsettiği cihazdan mı alsam bilemedim. Yoksa bu kış pc kapalı kutu kalacak kolisinde. : )

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bunu hesaplamak zor.

En kolay yol Waltmetreli bir priz alacaksın. 800-1000 TL ye flan var.

Oradan 3 lü priz ile diğer dolap TV internete PC'ye dağıtacaksın elektiriği.

Bu sayede Ay sonunda Amcana bak amca biz şu kadar enerji çekmişik. İşte KW fiyatı bu bunlar çarp böl bize düşen payı ödeyelim diyeceksin bu kadar basit.

Hocam elimde hali hazırda bu cihaz var ucuz diye almıştım bununla da ölçüm sağlanır mı. Elektrikten anlamasam da almıştım.

Ek olarak ücret hesaplama gereği yok makul bir şeyler veriyoruz hocam zaten. Elektrik 3 de 1 veriyoruz bir şeyler.

Son düzenleme:
Geri