Şimdi konu biraz dağılacak ama yine de cevap vereyim. Yani size göre yapmamız gereken, tacizciyi ülkemizin mükemmel ve kusursuz “yüce adaletine” teslim etmek miydi? Anlaşılmadığı için tekrar söylüyorum: Öldürmeyi savunmuyorum ve öldüren kişinin de “eline sağlık” demiyorum. Yapılmaması gereken bir şeydi.
Peki sizce adamı dövmeye gitmek yerine ülkemizin yüce adaletine teslim etseydik ne olacaktı? Belki hapse bile girmeyecek, serbest bırakılacaktı. Siz de biliyorsunuz ki bu ülkede adalet yok ve böyle bir durumda polise şikâyet etmek çoğu zaman hiçbir şeyi çözmüyor. Yani burada “normal” olan, gidip polise başvurmak değil; adamın sağlam bir şekilde dövülmesi.
Oradaki EFENDİ ERKEK'ten kastım şuydu: Karşımdakinin (Yani senin) erkek olduğunu varsayarak şunu söyledim; adaletin olmadığı bir ülkede, tacizciyi karşısına alacak cesareti bulamayıp, ceza almayacağını bile bile polise gitmek “EFENDİ ERKEK'lik” oluyor. Buradaki efendi erkekten kastım kadınlarla ilgili değildi. Bunun kadın ya da erkek olmakla bir ilgisi yok. Emin olun, benzer bir olayda kadın, karşısındaki erkekle fiziksel olarak denk olsa, o da polise gitmek yerine orada kavga ederdi. Adaletin olmadığı bir ülkede “normal” kabul edilen davranış budur. Eğer bu normal kabul edileni yapamıyorsan, benim kastettiğim anlamda bu “korkak erkeklik”, yani “efendi erkeklik” oluyor.
Bunu cinsiyetine saldırı olarak anlamak yine senin sorunun.