Kedim sebepsiz yere poşet plastik jelatin vb. Şeyler çiğniyor ve yutuyor?

drakathx

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,532
2-3 yaşlarında Scottish Straight dişi bir kedim var. Kedim Son 1 yıl içinde fark ettim durumu poşet plastik jelatin vb. Şeyler çiğniyor ve bazen yutuyor yuttuğunu kusuyor bazen ise dışkı ile atıyor. Bu duruma engel olamıyorum. Sebebini ise çözemedim. Yaş mama kuru mama ödül maması vesaire veriyorum. Açta kalmıyor yiyor iştahı yerinde. Bu duruma ne sebep oluyor olabilir veteriner ile görüşmedim durumu. Sizlerin durum hakkında bir fikriniz varsa paylaşmanızı isterim şimdiden teşekkürler.

Stres ya da pika sendromu.

Ya bende anlayamadım kedim dişi kısır değil 1 kez anne oldu 4 Yavru 0 kayıp yakın çevreme vesaire yavruları sahiplendirdim sağlığı da yerinde ama durduramiyorum gördüğüm gibi durumu engelliyorum az vakit geçiyor bazen yine aynı şeyleri çiğniyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Pika sendromu nedir hocam?

Ekler

• 1000019051.webp
    1000019051.webp
    414.8 KB · Hit: 25
  • 1000019053.webp
    1000019053.webp
    322 KB · Hit: 25
  • 1000019055.webp
    1000019055.webp
    375 KB · Hit: 26
Ya bende anlayamadım kedim dişi kısır değil 1 kez anne oldu 4 Yavru 0 kayıp yakın çevreme vesaire yavruları sahiplendirdim sağlığı da yerinde ama durduramiyorum gördüğüm gibi durumu engelliyorum az vakit geçiyor bazen yine aynı şeyleri çiğniyor.

Oyuncağa falan yönlendir diyeceğim ama o noktaya kadar gelmişse oyuncak da dikkatini dağıtmaz onun. Veterinere gitsen önceliği çevresel düzenleme olan tavsiyeler verecek. Evde tek yaşamadığın sürece bunlara uyman pek mümkün değil. Sen poşeti kaldırırsın, evden biri alışveriş poşetini ulaşabileceği yerde bırakır.

Pika sendromu nedir hocam?

İnsanlarda da oluyor bu sendrom. Besin değeri olmayan şeyleri yeme eğilimi.

Oyuncağa falan yönlendir diyeceğim ama o noktaya kadar gelmişse oyuncak da dikkatini dağıtmaz onun. Veterinere gitsen önceliği çevresel düzenleme olan tavsiyeler verecek. Evde tek yaşamadığın sürece bunlara uyman pek mümkün değil. Sen poşeti kaldırırsın, evden biri alışveriş poşetini ulaşabileceği yerde bırakır.
Aynen haklısın

İnsanlarda da oluyor bu sendrom. Besin değeri olmayan şeyleri yeme eğilimi.
Kesin çözüm nedir ya illa ortalıkta yada ulaşabileceği yerlerde plastik poşet jelatin vesaire olabilir ne kadar toplasamda

Son düzenleme:
Aynen haklısın
İmkanın var mı bilmiyorum ama anca şöyle olur. Bir odada kapalı kalacak, tuvaleti dahil o odada olacak. 1, 2 ay karantinada kalır gibi poşet ya da benzeri bir şey olmadan zaman geçirecek.

İmkanın var mı bilmiyorum ama anca şöyle olur. Bir odada kapalı kalacak, tuvaleti dahil o odada olacak. 1, 2 ay karantinada kalır gibi poşet ya da benzeri bir şey olmadan zaman geçirecek.
Problem hocam ya

2+1 Banyo tarafında normalde balkonda ama kışın üşür diye yerini değiştiriyorum

İstirahat kafesi gibi bir şey yapma imkanın yok mu? Örneğin bilgisayar masanının iki tarafını kümes teliyle çevirebilirsin, diğer iki tarafı duvara gelir. Ufak bir tuvalet ve yemek, su kabı olur. Senin gözetiminde olacağı zaman çıkarırsın.

WhatsApp Image 2026-01-08 at 21.00.40.webp

İstirahat kafesi gibi bir şey yapma imkanın yok mu? Örneğin bilgisayar masanının iki tarafını kümes teliyle çevirebilirsin, diğer iki tarafı duvara gelir. Ufak bir tuvalet ve yemek, su kabı olur. Senin gözetiminde olacağı zaman çıkarırsın.

Alıntıyı görüntüle
Hocam yanlış anlamayın bir arkadaşım tavsiye vermişti tuvaleti ile yemek su kabini yakına koyma diye tavuk olsa neyse derdim de bu bir kedi için travma yaratmasın?

Hocam yanlış anlamayın bir arkadaşım tavsiye vermişti tuvaleti ile yemek su kabini yakına koyma diye tavuk olsa neyse derdim de bu bir kedi için travma yaratmasın?

Tuvalet ve su kabı sağdaki tırmala tahtasının yerinde olsa sorun olurdu. O mesafeden bir şey olmaz.

Geri