Asus ROG G513 açılmıyor, şarj ledi yanmıyor

Reaksiyon skoru
8
Herkese iyi forumlar, haftasonu bakım yapmayı planlarken laptop bugün sürpriz yaptı. Salı akşamı uyku moduna aldım, bugün şarja taktığımda LED yanmadı, power tuşuna 1 dakika basılı tuttum ama yine kimse yok. Amatör elektronik bilgimle bataryayı söküp adaptörün out ve laptopun soket voltajını kontrol ettiğimde 20.3V veriyor. Type c portundan şarj etmeye çalıştığımda 0W çekiyor. Başka nereyi kontrol edebilirim?

Ekler

• 1000077131.webp
    1000077131.webp
    523.1 KB · Hit: 12
  • 1000077130.webp
    1000077130.webp
    718 KB · Hit: 13
  • 1000077129.webp
    1000077129.webp
    477.3 KB · Hit: 13
Herkese iyi forumlar, haftasonu bakım yapmayı planlarken laptop bugün sürpriz yaptı. Salı akşamı uyku moduna aldım, bugün şarja taktığımda LED yanmadı, power tuşuna 1 dakika basılı tuttum ama yine kimse yok. Amatör elektronik bilgimle bataryayı söküp adaptörün out ve laptopun soket voltajını kontrol ettiğimde 20.3V veriyor. Type c portundan şarj etmeye çalıştığımda 0W çekiyor. Başka nereyi kontrol edebilirim?
Anakartın ana güç hattında yanık kokusu var mı ya da var mıydı? Type-c'den güç çekmemesi ve güç tuşuna tepki vermemesi yüzünden güç hattında bi kısa devre olmuş olabilir diye düşündüm. Benim asus tuf a15'te de buna kısmen benzer bi sorun yaşadım ama hiç açılmama yoktu.

Anakartın ana güç hattında yanık kokusu var mı ya da var mıydı? Type-c'den güç çekmemesi ve güç tuşuna tepki vermemesi yüzünden güç hattında bi kısa devre olmuş olabilir diye düşündüm. Benim asus tuf a15'te de buna kısmen benzer bi sorun yaşadım ama hiç açılmama yoktu.
Yanık kokusu yoktu.
Yabancı forumlarda klavyenin flex kablosunu sök, şarja takıp ledi kontrol et demişler. Şimdi onu deneyeceğim.

Yanık kokusu yoktu.
Yabancı forumlarda klavyenin flex kablosunu sök, şarja takıp ledi kontrol et demişler. Şimdi onu deneyeceğim.
Yanık kokusu olmaması iyi. Kontrol ettikten sonra işe yarayıp yaramadığını söylersen tekrar bakmak isterim. Hangi forumdan yardım aldın bir de ?

Yanık kokusu olmaması iyi. Kontrol ettikten sonra işe yarayıp yaramadığını söylersen tekrar bakmak isterim. Hangi forumdan yardım aldın bir de ?

Asus kalitesi beni tekrar şaşırttı.

Çok fazla kişinin yaşadığı klavye soyulmasına kullanıcı hatası diyen, tuş almak istediğimde sadece klavye satabilirim diyip beni mağdur eden SMS infocom tecrübesinden sonra klavye söküp çalıştırma tecrübesi zamanında verdiğim 1000 USDyi çöp ettiğimi bir daha yüzüme vurdu.

bataryayı sökmeden anakarta müdahale heleki çıplak elle geçmiş olsun

Asus kalitesi beni tekrar şaşırttı.

Çok fazla kişinin yaşadığı klavye soyulmasına kullanıcı hatası diyen, tuş almak istediğimde sadece klavye satabilirim diyip beni mağdur eden SMS infocom tecrübesinden sonra klavye söküp çalıştırma tecrübesi zamanında verdiğim 1000 USDyi çöp ettiğimi bir daha yüzüme vurdu.
Asus'un türkiye servisi bence de kötü. Ben cihazın problemlerini anlatıp yollamıştım direkt anakart değişimi yaparız dediler garanti dışı kaldığı için de bi laptop parası istediler. Lenovo'ya geçtim bu yüzden. Videoya bi bakayım siz sorunu anladınız mı çözülecek gibi değil mi?

Asus'un türkiye servisi bence de kötü. Ben cihazın problemlerini anlatıp yollamıştım direkt anakart değişimi yaparız dediler garanti dışı kaldığı için de bi laptop parası istediler. Lenovo'ya geçtim bu yüzden. Videoya bi bakayım siz sorunu anladınız mı çözülecek gibi değil mi?
Type c den şarj almamasının sebebi büyük ihtimalle bataryanın full olmasıymış. Ayarlardan %60la sınırlıydı ama Asus quality, anlarsın ya.

Şimdi videoyu detaylı izleyeceğim, tamamen çözüm ne bakalım. Dayının yaptığı gibi flex sök, şarj tak, flex tak, power bas şeklinde çalıştı ama çok güzel bir sorun var. Laptop kapanmıyor 😂

2. el klavye alayım desem onların da tuşlar soyulmuş. 0 ürüne 85 USD versem o da soyulacak...

Be adam keşke bu rezalet hizmete maruz kalmadan çekseydin bu videoyu.

Ekler

• 1000077138.webp
    1000077138.webp
    536.5 KB · Hit: 7
  • 1000077140.webp
    1000077140.webp
    832.1 KB · Hit: 1
Son düzenleme:
Videodan az çok anladığım ilk olarak anakartın 19v hattındaki kapasitörlerden birinin yandığını tahmin ediyor. Tam olarak nasıl anladı onu anlamadım ama galiba mosfet kontrolünden anladı mosfetlerin çalışmasına bi bakmam lazım. Mosfetlere bakıp tak diye bi kapasitörde sorun olabilir dedi çünkü. Ama kapasitörün yanma şeklini kontrol etmesi bayağı havalıydı ben de yapıcam bunu. O kapasitörü söktü yine çalışmadı. Kapasitör patlayınca gelen yüksek elektrik akımı cihazda bi yeri ısıtarak deldi. Onu da video da gösteriyor. Onu da çıkarınca cihaz çalışıyor sanırım. Ama cihaz korumasız kalmaz mı o şekilde bilemedim. Bi daha aynı şekilde bi yüksek akıma maruz kalırsa yanma ihtimali var mı acaba? Bir de üstteki videodaki çözümün klavyeyle bir alakası yok gibi. Biraz daha bakmak gerekiyor.

Geri