Bilgisayar için Mikrofon Önerisi

@Lloydˢᵗᵉʳ hocam m-game solo ile kulaklık kullanırken tek bir ses kaynağı olduğu zaman (örneğin sadece spotify) şarkı başladığında/bittiğinde/durdurduğumda/tekrar oynattığımda kulaklığıma pıf diye bir efekt geliyor bu konunun çözümü ile ilgili bir bilginiz var mıdır? bir örnek daha vereyim dcde arkadaşım her konuşmaya başladığında ve cümlesini bitirdiğinde de o ses geliyor.
edit: sorun çözüldü, ses çalmayınca bilgisayarın ses gönderen kısmı mı driverı mı denir bilmiyom uyku moduna giriyormuş, ses ayarlarından kayıt tabından stereo mix'in "bu cihazı dinle" ayarını açınca asla uyku moduna girmiyo o ses de bir daha gelmiyo.
Çözüldüğüne sevindim. Alternatif olarak Denetim Masasından Güç Seçenekleri->Aktif plan->Plan ayarlarını değiştir->Gelişmiş güç ayarlarını değiştir->USB ayarları: USB seçmeli askıya alma ayarı seçeneklerini devre dışı bırakırsan da çözülebilir yüksek ihtimal. Hatta daha iyi olur muhtemelen çünkü ses çıkışına sesin çift olarak gönderilmesi bir noktada problem oluşturabilir. Aygıt Yöneticisinde de Güç Yönetimi gözüküyorsa oradaki seçeneği de kapatırsın. Hayırlı olsun bu arada.

Çözüldüğüne sevindim. Alternatif olarak Denetim Masasından Güç Seçenekleri->Aktif plan->Plan ayarlarını değiştir->Gelişmiş güç ayarlarını değiştir->USB ayarları: USB seçmeli askıya alma ayarı seçeneklerini devre dışı bırakırsan da çözülebilir yüksek ihtimal. Hatta daha iyi olur muhtemelen çünkü ses çıkışına sesin çift olarak gönderilmesi bir noktada problem oluşturabilir. Aygıt Yöneticisinde de Güç Yönetimi gözüküyorsa oradaki seçeneği de kapatırsın. Hayırlı olsun bu arada.
noise gate i kapatmadığım sürece hiç bir şekilde düzelmedi o pıt sesi problemi ucuz kulaklıklarımda.

noise gate i kapatmadığım sürece hiç bir şekilde düzelmedi o pıt sesi problemi ucuz kulaklıklarımda.
O nedir nasıl kapatıyoruz? Bende de tam olarak düzelmedi hala ara sıra oluyor ama kulaklık ucuz falan değil 12k

O nedir nasıl kapatıyoruz? Bende de tam olarak düzelmedi hala ara sıra oluyor ama kulaklık ucuz falan değil 12k
Uygulaması üzerinden kapatıyorum. Bu ayar istenmeyen arka plan gürültülerini veya sessiz anlardaki düşük seviyedeki sesleri kontrol altına alarak temiz bir ses elde etmek için kullanılan ayar. Kapatırsanız bir anda arka plandaki istenmeyen bazı sesleri de işlemeye başlayabilir mikser. Setup kısmına girdiğinizde en sağ üstteki ayar. -80 e falan çekseniz de düzelir büyük ihtimalle ama bu seferde o ayarın çok bir anlamı kalmıyor.
1767802654680.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir jack dönüştürücü ile tekrar denemeyi düşünüyorum yakın zamanda. Problem çözülürse buraya geri dönüş yaparım.

Uygulaması üzerinden kapatıyorum. Bu ayar istenmeyen arka plan gürültülerini veya sessiz anlardaki düşük seviyedeki sesleri kontrol altına alarak temiz bir ses elde etmek için kullanılan ayar. Kapatırsanız bir anda arka plandaki istenmeyen bazı sesleri de işlemeye başlayabilir mikser. Setup kısmına girdiğinizde en sağ üstteki ayar. -80 e falan çekseniz de düzelir büyük ihtimalle ama bu seferde o ayarın çok bir anlamı kalmıyor.Alıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir jack dönüştürücü ile tekrar denemeyi düşünüyorum yakın zamanda. Problem çözülürse buraya geri dönüş yaparım.
Noise gate bende kapalı ve hiç açmadım. Bence sorunumu tekrar oku çünkü sorunumun mikrofon ile uzaktan yakından hiçbir alakası yok, mikrofonu söksen de oluyor. Tamamen bilgisayarın "ses çalmıyor o zaman tüm ses cihazlarını (veya driverlarını artık her ne düşünüyorsa) kapatayım" diye düşündüğü için yaşanan bir olay. Herhangi bir sesin başlangıcında ve sonunda pıt diye ses geliyor. Yukarıda bahsedilen usb ayarları da işe yaramadı maalesef. 7 tane port gösteriyor sadece ikisinde power management sekmesi var. Stereo mixi açıp %1e getirmek de tam çözüm olmadı. 10 saat falan araştırma yaptım fakat hiçbir çözüm bulamadım. Denememi istediğin bir şey varsa söyle deneyeyim lütfen.

Noise gate bende kapalı ve hiç açmadım. Bence sorunumu tekrar oku çünkü sorunumun mikrofon ile uzaktan yakından hiçbir alakası yok, mikrofonu söksen de oluyor. Tamamen bilgisayarın "ses çalmıyor o zaman tüm ses cihazlarını (veya driverlarını artık her ne düşünüyorsa) kapatayım" diye düşündüğü için yaşanan bir olay. Herhangi bir sesin başlangıcında ve sonunda pıt diye ses geliyor. Yukarıda bahsedilen usb ayarları da işe yaramadı maalesef. 7 tane port gösteriyor sadece ikisinde power management sekmesi var. Stereo mixi açıp %1e getirmek de tam çözüm olmadı. 10 saat falan araştırma yaptım fakat hiçbir çözüm bulamadım. Denememi istediğin bir şey varsa söyle deneyeyim lütfen.
Hocam, bendeki problem genelde mikrofondan konuşmayı bıraktığımda, sesin kesilmesinden kaynaklı bir 'pıt' sesi gelmesiydi. Düşük empedanslı kulaklıklarımda bu ses oldukça net bir şekilde anlaşılıyor. Çözüm olarak mikserin ana kazancını (gain) biraz düşürüp yazılım üzerinden 'boost' ayarını yükselttim; ancak bu şekilde sesi rahatsız etmeyecek seviyeye çekerek kendime göre ayarlayabildim.

Ne aldın usta

nasıl memnunmusunuz
mikrofonun ses kalitesi iyi ama tam önünde durması gerekiyor sağında solunda durursa sesi az ve kötü alıyor çünkü yapısı böyleymiş. mikseri asla önermiyorum birçok sorunu var. rastgele pozisyonlarda ratatatatata diye ses çıkarıyor kabloları hareket ettirince ses azalıyor/artıyor. birkaç saatlik kullanımdan sonra birden bazı ses kanallarının sesi durduk yere kesiliyor, cihazı kapatıp açınca da düzelmiyor 5 dk bekleyip başka usb portuna takıyorum anca öyle düzeliyor, bir de arkaplana duyamayacağınız boyutta bi ses koymak zorundasınız ki puf puf diye ses gelip durmasın.
edit: şu an stereo mix açıkken bile ölümüne puf puf sesi geliyor yani çözümü yokmuş maalesef.

Son düzenleme:
mikrofonun ses kalitesi iyi ama tam önünde durması gerekiyor sağında solunda durursa sesi az ve kötü alıyor çünkü yapısı böyleymiş. mikseri asla önermiyorum birçok sorunu var. rastgele pozisyonlarda ratatatatata diye ses çıkarıyor kabloları hareket ettirince ses azalıyor/artıyor. birkaç saatlik kullanımdan sonra birden bazı ses kanallarının sesi durduk yere kesiliyor, cihazı kapatıp açınca da düzelmiyor 5 dk bekleyip başka usb portuna takıyorum anca öyle düzeliyor, bir de arkaplana duyamayacağınız boyutta bi ses koymak zorundasınız ki puf puf diye ses gelip durmasın.
edit: şu an stereo mix açıkken bile ölümüne puf puf sesi geliyor yani çözümü yokmuş maalesef.
ses kartı yerine neden mikser aldınız

İkisinden de gram anlamıyorum. Öyle önerildiği için öyle aldım.
Bende ilk alacağım zaman baya Kafam karışıktı hiç bilmediğimden dolayı, ses kartı daha doğru bir seçim

Geri