Al-Sat Yaparak Kâr Edebilir miyim? Yardım eder misiniz?

Reaksiyon skoru
1
Bütçe
1250
Şimdi, şöyle ki elimde 8 GB 2666Mhz Cl19 bir ram var. Biraz kötü ancak 1500 TL'ye koymama rağmen 1250 TL'lik bir teklif geldi. Tam fiyatına satmak istiyorum ancak tam fiyatına satamazsam ve gidip 1250 TL'ye satarsam, (ki muhtemelen 1250 TL'ye satacağım.) sattığım bu üründen gelen para ile ney alıp satabilirim? Bütçeyi 1000-1250 TL bandında düşünebilirsiniz.

Yardımcı olur musunuz lütfen, bu konuda yeniyim ve ne yapsam bulamıyorum.

Açıkçası her ne kadar zor bir ekonomi de olsakta herşeyden kar etme gözüyle bakmamak gerektiğini düşünüyorum,asıl bu zor dönemde herkes ihtiyacı kadarını alsa ürüne hak ettiği fiyatı koysa,birbirimizin eksiklerini tamamlasak daha güzel olabilir,tabii ki bu benim görüşüm

Al sat ölü yatırımdır, mutlaka kendinden bir şeyler katmalısın ve öyle ticaret yapmalısın aksi halde ölücüler ile muhattab olursun.

Al sat ölü yatırımdır, mutlaka kendinden bir şeyler katmalısın ve öyle ticaret yapmalısın aksi halde ölücüler ile muhattab olursun.
Elimde hiç para yok, sıfırdan başlıyorum ve para ekleyecek bir durumda da gerçekten değilim. Ne yapabilirim? Ölücülerle karşılaşıyorum bunu görüyorum ancak 1250'ye sattım diyelim ki. Ne alıp satabilirim sonra ki?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1700e zaten 2x8 ram satıyorlar hemen sat bekleme
LetGo'ya baktım, Sahibindene baktım anack nafile. Dediğin fiyatlara hiç bulamadım. Her türlü aratmayı yaptım ancak artık Ramler eskisi gibi ucuz değil.

Link atarsanız hiç şakasız 50 set alım yapabilirim. 2X8 3200-3600MHZ RAM'ler 3K, RGB olanlar 3,5-4K'ya gidiyor 1700'e nerde var
ben set halinde toplu,dükkan satıyor demedim,en ucuzları listelediğimde istanbulda biri bu fiyattan satıyordu diyorum

1767993391996.webp

dediğim ilanın sahibi 1900 yapmış sonra

Elimde hiç para yok, sıfırdan başlıyorum ve para ekleyecek bir durumda da gerçekten değilim. Ne yapabilirim? Ölücülerle karşılaşıyorum bunu görüyorum ancak 1250'ye sattım diyelim ki. Ne alıp satabilirim sonra ki?

LetGo'ya baktım, Sahibindene baktım anack nafile. Dediğin fiyatlara hiç bulamadım. Her türlü aratmayı yaptım ancak artık Ramler eskisi gibi ucuz değil.
Kendinden bir şey katmalısın yaptığın işe yani farklı olabilmelisin aksi halde kısır döngüdür senin ticaretten para kazanma hayalin...

ben set halinde toplu,dükkan satıyor demedim,en ucuzları listelediğimde istanbulda biri bu fiyattan satıyordu diyorum

Alıntıyı görüntüle

1700'e var 1250'ye hemen ver cümlesi = piyasası zaten 1700TL, rahatça 1700'e bulunuyor demek oluyor. 1 tane bu fiyata ilan olması hiçbir şey mana etmiyor maalesef.

Kendinden bir şey katmalısın yaptığın işe yani farklı olabilmelisin aksi halde kısır döngüdür senin ticaretten para kazanma hayalin...
Az çok Photoshop yeteneğim var o yüzden ürünün 2 farklı fotosunu Şopladım ve böylece ilana koydum. Linkini de vereyim hatta.

Alıntıyı görüntüle

Elimde para olsa alır sonrasında ki 1250 1250 satarımda maalesef ki yok.

Şimdi, şöyle ki elimde 8 GB 2666Mhz Cl19 bir ram var. Biraz kötü ancak 1500 TL'ye koymama rağmen 1250 TL'lik bir teklif geldi. Tam fiyatına satmak istiyorum ancak tam fiyatına satamazsam ve gidip 1250 TL'ye satarsam, (ki muhtemelen 1250 TL'ye satacağım.) sattığım bu üründen gelen para ile ney alıp satabilirim? Bütçeyi 1000-1250 TL bandında düşünebilirsiniz.

Yardımcı olur musunuz lütfen, bu konuda yeniyim ve ne yapsam bulamıyorum.
Öncelikle bu işi gayriresmi yaparsan maliye tarafından farkedilme ihtimalin yüksek. (ayda 5-10K para giriş çıkışından bir şey olmaz) Özellikle bu sene denetimler çok fena olacak. Babam mali müşavir, babamı bile incelemeye aldılar 2025 sonunda. Bir şeyler bulmak olmuş işin saçma sapan şeyleri sebep göstermeye çalıştılar.

İkincisi ürün bulmak tamamen şans işi. Gidip ölücülük yapmak hoş değil o sebeple ölü ürün bulmak lazım. Ne olursa olsun referansı olmayan birine güvenmemeli, yok kargoda görüntülü ararım yok yarısını at kalanı gelince atarsın gibi şeylerle ürün satanların %90'ı dolandırıcı çıkıyor kanmamak lazım

Üstteki kimine göre boş kimine göre işe yarar 2-3 cümleden sonra elindeki ram'e gelirsek: 1250TL iyi rakam. 1700TL'ye 2X8 falan hayalden başka bir şey değil ancak 2,2-2,3K bandında 2X8 3000MHZ ve üzeri, soğutuculu ram ara ara düşüyor iyi takip etmek lazım. Şuan RAM ve SSD'ler yükselişte, ilanda da çok durmuyor koyduğun gibi gidiyor

Yaşın kaç bilmiyorum ama uzun vadeli düşünmeni tavsiye ediyorum, kısa vadede kolay para kazanma diye bir şey yok... Eğer çok çok kısa zamanda para lazımsa bunu ilanda sakın belli etme, ölücünün de ölücüsü gelir kabus gibi :D Bu taktikleri öğren, tok satıcı gibi görünmeye çalış, en azından paraya ihtiyacın olduğunu asla deme ve yazma.

Yaşın kaç bilmiyorum ama uzun vadeli düşünmeni tavsiye ediyorum, kısa vadede kolay para kazanma diye bir şey yok... Eğer çok çok kısa zamanda para lazımsa bunu ilanda sakın belli etme, ölücünün de ölücüsü gelir kabus gibi :D Bu taktikleri öğren, tok satıcı gibi görünmeye çalış, en azından paraya ihtiyacın olduğunu asla deme ve yazma.
Zaten söylediklerini uyguluyorum ve şu an 17 yaşındayım. Evet, acil paraya ihtiyacım var ve bir işe girip çalışmak istiyorum; fakat oturduğum bölgede 18 yaş altı için tam zamanlıyı geç, yarı zamanlı iş imkânı bile neredeyse yok. 18 yaşında olsam bile bu kez tecrübeli eleman arıyorlar. Yalan söyleyerek işe girsem bile yeterli tecrübem olmadığı için muhtemelen kısa sürede işten çıkarılırım. Bunun dışında sadece hafta sonları, özellikle pazar günleri, günlük 800 TL karşılığında çalışabildiğim bir iş var. Ancak kazandığım paranın 700 TL’si eve bağlattığımız TurkNet Fiber internet ücretine gidiyor. Geriye kalan 100 TL’yi ise bir sonraki işe gidişimde telefon faturamı ödemek için kullanıyorum. Ayda 4 gün çalışabilirsem toplamda 3.600 TL kazanmış oluyorum. Bunun yaklaşık 2.200 TL’si bana kalıyor ve bu benim için iyi bir para. Fakat kış aylarında ekstra çalışan ihtiyacı azaldığı için bu işi de her zaman bulamıyorum.

(Not: Bilgisayarımı geliştirip bu işi bırakacağım, bir yere kadar yapıp sonlandırmayı düşünüyorum. Yani sürekli yapmayacağım.)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,664
Üyeler
187,545
Son üye
Mck.
Geri