Evde Nasıl Kendimi Korumayı Ve Dövüşmeyi Öğrenirim?

Reaksiyon skoru
134
Merhaba hocalarım, sormak istediğim soru başlıktaki gibidir. Evde Nasıl Kendimi Korumayı Ve Dövüşmeyi Öğrenirim? Bir öneriniz var mı? Önerdiğiniz oynatma listesi vs. Ben bir kanal keşfettim lakin yaptığı hareketlerin %90'ınını yapamıyorum. Mesela altta birkaçını bırakacağım yapamadıklarımı yani. Onun harici yumruklarım falanda çok kötü ve güçsüz. Dövüş öğrenmek istemememin sebebi ise, biliyorsunuz dışarda artisti egoisti kekosu serserisi çok kendimi korumayı bilmem lazım. Sadece ben değil herkes bilmeli. Neyse önerdiğiniz bir kanal var mı veyahut oynatma listesi.

Yapamadığım hareketler:

Peki abi bişey sorucağım sence Krav Maga, MMA hangisi daha iyi olur?
Ben 5 yıl profosyonel olarak taekwondo yaptım. Tavsiyem bir spor salonuna gitmen, zaten ankara ya da istanbul vs büyükşehirlerde gençlikspor un kurslarına gitsen iyidir orda iyi eğitim veriyorlar. Ben özel salona gittim ama salon seçimi önemli bizim hoca paragöz tipin tekiydi. O yüzden tamda gelişemedim. Evde Ne yaparsan yap adam akıllı dövüş öğrenemezsin, evde tekrar ya da maç izlemek dışında bir şey yapılmaz belki şınav/mekik çekersin o kadar. Branş seçiminde sana kalmış ben en zor sporlardan biri olmasına rağmen taekwondo seçtim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba hocalarım, sormak istediğim soru başlıktaki gibidir. Evde Nasıl Kendimi Korumayı Ve Dövüşmeyi Öğrenirim? Bir öneriniz var mı? Önerdiğiniz oynatma listesi vs. Ben bir kanal keşfettim lakin yaptığı hareketlerin %90'ınını yapamıyorum. Mesela altta birkaçını bırakacağım yapamadıklarımı yani. Onun harici yumruklarım falanda çok kötü ve güçsüz. Dövüş öğrenmek istemememin sebebi ise, biliyorsunuz dışarda artisti egoisti kekosu serserisi çok kendimi korumayı bilmem lazım. Sadece ben değil herkes bilmeli. Neyse önerdiğiniz bir kanal var mı veyahut oynatma listesi.

Yapamadığım hareketler:
burda 1. Videodaki hareketi rahatlıkla yapabiliyorum ben, bu hareket taekwondo da yop chagi ve do chagi tekniklerinin kombinasyonlarıdır. Bu harekette 1. Tekmeyi atarken iyi zıplamalı ve 2. Tekme için havada dönmelisin. Böyle kısa videolar ile öğrenemezsin, internette türk hocalar gösteriyor bu tarz hareketleri.

Son düzenleme:
Barfiks şınav koşu yani kondisyon onun haricinde mahallede bir klip varsa git çok iyi olur

dostum dövüş sanatları yerine nefsi müdafaa amaçlı bir silah edinmek daha mantıklı

Yapamadığım hareketler:
Kick box salonuna yazıl tüm dövüş tekniklerini öğretirler evde yaptığını pratiğe dökemediğin için pek işe yaramaz bu işte pratik çok önemli.

Evde öğrenemezsin. Mobilyalara ve kendine zarar verirsin. Video olarak Cüneyt Arkın filmlerini öneririm.
Bire bir rakip ile temas olmadan bir şey öğrenmiş olmazsın. Acıyı tatmalısın.

Normal bir insanla dövüşmeden dövüşmeyi öğrenemezsin, kendini savunmayı da öğrenemezsin. Uzaktan okuyup doktor olmak gibi bir şey seninki. Güzel bir spor salonuna git, karşılıklı antreman yapabileceğin insanların olduğu yere. 2-3 yumruk ye kendine gel. Sonra devamı gelir.

Tecrübe etmeden öğrenemezsin.

Normal bir insanla dövüşmeden dövüşmeyi öğrenemezsin, kendini savunmayı da öğrenemezsin. Uzaktan okuyup doktor olmak gibi bir şey seninki. Güzel bir spor salonuna git, karşılıklı antreman yapabileceğin insanların olduğu yere. 2-3 yumruk ye kendine gel. Sonra devamı gelir.
Dini bir konu açmışlar bence ilk dövüşünü o adamla yapsın. Adamı iyice hamur yapmak lazım akıllanması için. :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,367
Üyeler
187,500
Son üye
clydebeck
Geri