İ5 6.nesil anakart önerisi

Sizce anakart mı değiştireyim yoksa sata3 bir ssd ile yoluma devam mı edeyim

• Anakart al işlemci de değiş

Oylar: 2 100.0%
  • ssd ile devam

Oylar: 0 0.0%

• Oy kullanan toplam üye
    2

buroxit

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
267
Merhaba depolama alanım bayağı azaldı ve 2.el aldığım anakartta aux bozuk çıktı bios güncellenmiyor asus h110/exper/si model bir anakart kullanıyorum ve yenilemek istiyorum.

İnternette araştırdığım kadarıyla satılan seclife esonic yada turbox marka 6.nesile uyan h310c varmış onlardan birini alsam mı yoksa yine sata ssd mi alayım ayriyetten m2 takılıyormuş ondan da takarım elimde m2 de var. İşlemcim i5 6402p

ESONIC H310CDA1

SECLIFE H310CDA1

h310 lga 1151 v2 olması lazım 8. ve9. nesil, senin yine h110 alman lazım diye biliyorum

Merhaba depolama alanım bayağı azaldı ve 2.el aldığım anakartta aux bozuk çıktı bios güncellenmiyor asus h110/exper/si model bir anakart kullanıyorum ve yenilemek istiyorum.

İnternette araştırdığım kadarıyla satılan seclife esonic yada turbox marka 6.nesile uyan h310c varmış onlardan birini alsam mı yoksa yine sata ssd mi alayım ayriyetten m2 takılıyormuş ondan da takarım elimde m2 de var. İşlemcim i5 6402p

ESONIC H310CDA1

SECLIFE H310CDA1
Hiç uğraşmadan ikinci elden üzerinde işlemcisiyle satılan daha güncel anakart al. Şunlara bu parayı verip sonucunda berbat bir ürün almak mantıklı değil.

Mecbur değilsen işlemci anakart ram setleri var ikinci elde onlardan al istediğinden seç a320 r5 2600 olabilir mesela

Hiç uğraşmadan ikinci elden üzerinde işlemcisiyle satılan daha güncel anakart al. Şunlara bu parayı verip sonucunda berbat bir ürün almak mantıklı değil.
ilk başta bende öyle düşündüm daha masraflı olur dedim ama bir işlemci + anakart tarzı öneriniz varsa düşünürüm
1050ti 4gb ekran kartı var
16x2 3200mhz ddr4 ram var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mecbur değilsen işlemci anakart ram setleri var ikinci elde onlardan al istediğinden seç a320 r5 2600 olabilir mesela
bütçeme uygun ilan düşerse dediğinizi yapacam hocam

ilk başta bende öyle düşündüm daha masraflı olur dedim ama bir işlemci + anakart tarzı öneriniz varsa düşünürüm
1050ti 4gb ekran kartı var
16x2 3200mhz ddr4 ram var

bütçeme uygun ilan düşerse dediğinizi yapacam hocam
En basitinden R3 3100 veya R5 1600/2600 gibi ucuz yollu bir işlemci alırsın 800TL ye bile rahat bulursun, yanına da ister 2500TL civarına sıfır ister 1500TL civarına (piyasasını bilmiyorum ama o civardadır herhalde) bir ikinci el AM4 anakart alırsın mesela hem işlemcin seviye atlar hem istediğin zaman upgrade imkanı olur (R5 5600 alıp çağ atlayabilirsin mesela) hem de alacağın anakart düzgün markalara sahip olur Çin malı her şeyi en dandiğinden olan bir anakart almamış olursun.

En basitinden R3 3100 veya R5 1600/2600 gibi ucuz yollu bir işlemci alırsın 800TL ye bile rahat bulursun, yanına da ister 2500TL civarına sıfır ister 1500TL civarına (piyasasını bilmiyorum ama o civardadır herhalde) bir AM4 anakart alırsın mesela hem işlemcin seviye atlar hem istediğin zaman upgrade imkanı olur (R5 5600 alıp çağ atlayabilirsin mesela) hem de alacağın anakart düzgün markalara sahip olur Çin malı her şeyi en dandiğinden olan bir anakart almamış olursun.
anakartı görüp almayı tercih ederim pin kırık çıkar ise iade gibi işlerle uğraşmak istemiyorum sence dediğini yapmak mı mantıklı yoksa sata3 bir tane alıp aynı sistemle devam etmek mi?

anakartı görüp almayı tercih ederim pin kırık çıkar ise iade gibi işlerle uğraşmak istemiyorum sence dediğini yapmak mı mantıklı yoksa sata3 bir tane alıp aynı sistemle devam etmek mi?
Yani tek sorun SSD diyorsan ve SSD fiyatı olarak yine anakart + işlemci fiyatına yakın paralar ödemeyeceksen alabilirsin veya dönüştürücü kullanıp M2 yi de kullanabilirsin sadece hızı düşer.

Yani tek sorun SSD diyorsan ve SSD fiyatı olarak yine anakart + işlemci fiyatına yakın paralar ödemeyeceksen alabilirsin veya dönüştürücü kullanıp M2 yi de kullanabilirsin sadece hızı düşer.
2.el birisiyle konuştum 1.500 diyo 512gb %100 sağlık daha öncede kendisiyle alışveriş yaptım ram ve ekran kartını ondan aldım

sıfır olursa bunu alırım hangisi sence https://www.vatanbilgisayar.com/verbatim-512gb-vi550-s3-sata-3-0-ssd-okuma-520mb-yazma-500mb.html

gta5 ve last of us oynamak için alacam 1 samsung 128 ve 1 kioxia 480 var zaten kullanımda

2.el birisiyle konuştum 1.500 diyo 512gb %100 sağlık daha öncede kendisiyle alışveriş yaptım ram ve ekran kartını ondan aldım

sıfır olursa bunu alırım hangisi sence https://www.vatanbilgisayar.com/verbatim-512gb-vi550-s3-sata-3-0-ssd-okuma-520mb-yazma-500mb.html

gta5 ve last of us oynamak için alacam 1 samsung 128 ve 1 kioxia 480 var zaten kullanımda
Onların yetmesi lazım aslında ben de 500GB Sata kullanıyorum her şey orda duruyor. Alacağın diskin verilerine bak durumu iyiyse alabilirsin sıfıra o kadar vermek mantıklı değil hatta dediğim gibi elinde M2 varsa dönüştürücüyle onu kullan yeni disk de alma.

Bu arada Last of us i5 ile iyi çalışmaz bence, sağlam işlemci istiyor.

İkinci el h110m veya B150 anakart al

ESONIC H310CDA1

SECLIFE H310CDA1

Onların yetmesi lazım aslında ben de 500GB Sata kullanıyorum her şey orda duruyor. Alacağın diskin verilerine bak durumu iyiyse alabilirsin sıfıra o kadar vermek mantıklı değil hatta dediğim gibi elinde M2 varsa dönüştürücüyle onu kullan yeni disk de alma.

Bu arada Last of us i5 ile iyi çalışmaz bence, sağlam işlemci istiyor.
i5 6402p yeterliymiş min de kurtarır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,265
Üyeler
187,480
Son üye
Vadi
Geri