KONU İÇERİĞİNDEKİ SİSTEM TOTALDE NE KADAR EDER?

Kemowee

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
347
Arkadaşlar herkese merhaba;

İş ve hayat yoğunluğum çok fazla arttığı için artık PC açabilecek durumda değilim zaten 1 aydır PC'nin düğmesine basmadım bile. Bundan dolayı artık komple tüm sistemi satma kararı aldım. Sizlerden hem konu içeriğine yazdığım parçaların güncel yaklaşık değerlerinin ne olabileceği hakkında hem de nereden nasıl satılır bunun yolu yordamı nedir konusunda fikir almak istiyorum. Şimdiden müsait olup ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim.

KASA İÇERİĞİ: (22 Temmuz 2024 sipariş tarihi)
-AMD Ryzen 5 7600 3.80 Ghz 6 Çekirdek 38MB AM5 5nm
-MSI Pro B650M-A WiFi 6400mhz(OC) M.2 AM5
-Palit GeForce RTX 4060 Ti JetStream 16GB GDDR6 128 Bit
-MLD 1TB M500 NVMe Gen4 Okuma 7000MB-Yazma 4700MB M.2 SSD
-DeepCool CC560 V2 700W 80+ Tempered Glass USB 3.0 ATX
-Corsair 32GB (2x16) Vengeance RGB EXPO 6000mhz CL36 DDR5 Ram
-Corsair H150 RGB 360 mm Intel(1700p)-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu
-Win11 Home Single Language
MONİTÖRLER:
-
AOC Gaming 24G2ZE (12 Temmuz 2024)
-Samsung Odyssey G65B (19 Ağustos 2025)

Hocam merhaba güncel olarak 30k 2.el sistem bakıyorum sizin sisteme benzer sistemlere de çok baktım minimum 40-45k ve üzeri diye düşünüyorum.Üstü fiyattaki benzer sistemler uzun zamandır ilanda.Satılamamışlar galiba.Sarı siteden benzerlere bakarak fiyat fikri edinebilirsiniz (Sadece kasa için)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hali hazırda güncel ddr5 32gb ram fiyatları çok uçuk

Hocam merhaba güncel olarak 30k 2.el sistem bakıyorum sizin sisteme benzer sistemlere de çok baktım minimum 40-45k ve üzeri diye düşünüyorum.Üstü fiyattaki benzer sistemler uzun zamandır ilanda.Satılamamışlar galiba.Sarı siteden benzerlere bakarak fiyat fikri edinebilirsiniz (Sadece kasa için)
Hocam çok teşekkür ederim ilgin ve dönüşün için. Bir taraftan sarı sitede araştırma yapıyorum zaten fakat tecrübeli ve piyasaya hakim arkadaşlara daha çok güveniyorum forumdaki bundan mütevellit açtım bu konuyu. Fikirleriniz benim için önemli sağolun :)

Hocam sadece kasan 44-45K eder ama sen kasayı 45'e ilana atınca ölücüler akbaba sürüsü gibi toplanıp 30-35 civarı tekliflerle gelecektir. Alıp 45'e satmak için. Sana önerim parçaları ayrı ayrı sat elden çıkarması daha kolay olur ve zararına satmış olmazsın

Hocam sadece kasan 44-45K eder ama sen kasayı 45'e ilana atınca ölücüler akbaba sürüsü gibi toplanıp 30-35 civarı tekliflerle gelecektir. Alıp 45'e satmak için. Sana önerim parçaları ayrı ayrı sat elden çıkarması daha kolay olur ve zararına satmış olmazsın
Hocam tahmin edebiliyorum bahsettiğin kişiler her yerdeler özellikle bilgisayarcılar bunu çok yapıyor. Dediğin gibi baktım çok fazla saçma sapan teklifler var ciddi alıcı yok parça satışına geçerim dediğin gibi zararına da satmış olmam. Çok teşekkür ederim dönüşün için :)

Arkadaşlar herkese merhaba;

İş ve hayat yoğunluğum çok fazla arttığı için artık PC açabilecek durumda değilim zaten 1 aydır PC'nin düğmesine basmadım bile. Bundan dolayı artık komple tüm sistemi satma kararı aldım. Sizlerden hem konu içeriğine yazdığım parçaların güncel yaklaşık değerlerinin ne olabileceği hakkında hem de nereden nasıl satılır bunun yolu yordamı nedir konusunda fikir almak istiyorum. Şimdiden müsait olup ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim.

KASA İÇERİĞİ: (22 Temmuz 2024 sipariş tarihi)
-AMD Ryzen 5 7600 3.80 Ghz 6 Çekirdek 38MB AM5 5nm
-MSI Pro B650M-A WiFi 6400mhz(OC) M.2 AM5
-Palit GeForce RTX 4060 Ti JetStream 16GB GDDR6 128 Bit
-MLD 1TB M500 NVMe Gen4 Okuma 7000MB-Yazma 4700MB M.2 SSD
-DeepCool CC560 V2 700W 80+ Tempered Glass USB 3.0 ATX
-Corsair 32GB (2x16) Vengeance RGB EXPO 6000mhz CL36 DDR5 Ram
-Corsair H150 RGB 360 mm Intel(1700p)-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu
-Win11 Home Single Language
MONİTÖRLER:
-
AOC Gaming 24G2ZE (12 Temmuz 2024)
-Samsung Odyssey G65B (19 Ağustos 2025)
Egerki acil nakit ihtiyaciniz yoksa satmayin derim. Sistem almasi simdi dahada zorlastı. 1 2 yil daha boyle devam edebilir belkide. Kenarda dursa bile zarar gormeyecektir. Suan kullanmiyor olabilirsiniz fakat en kotu birkac ay sonra yine az buz kullanmaya baslarsiniz illaki

Egerki acil nakit ihtiyaciniz yoksa satmayin derim. Sistem almasi simdi dahada zorlastı. 1 2 yil daha boyle devam edebilir belkide. Kenarda dursa bile zarar gormeyecektir. Suan kullanmiyor olabilirsiniz fakat en kotu birkac ay sonra yine az buz kullanmaya baslarsiniz illaki
Çok haklısınız fakat dediğinizin olabilmesi için mevcut çalıştığım işimden ayrılmam gerek ki ayrılamam başka iş bulamam çünkü ve burası aşırı yoğun çalışan bir yer hiçbir zaman iş azalmıyor veya bitmiyor. Zaten elden çıkarma kararını alma sebebim bu, 1-1.5 aydır kasayı açmıyorum fakat açtığım zamanlarda da sürekli PC başında duramıyordum. Vaktim yeterse hafta sonları 2-3'er saat, hafta içleri 1 saat falan. Bu da her gün olmuyordu tabii ki. Kasa fiyatlarının uçtuğunun farkındayım zaten artık PC ile ilgili bir işim olacağını sanmıyorum rekabetçi oyunların hiçbirine mentalim dayanmıyor hikayeli oyunlar sıktı. Dubai'de çalışan arkadaşım var PS5 25k gibi bir fiyata denk geliyor, eğer çok ihtiyacım olursa PS5 almayı düşünürüm. Evimde de laptopum var dizi/film izletir rahatlıkla monster zaten 2060'lı. En mantıklı olanın bu olduğunu düşündüğüm için satıyorum.

Geri