Bilgisayar açıldığı gibi işlemci 100 derece oluyor

RyuBerkay

80+
Reaksiyon skoru
0
Hazır bir sistem kullanıyordum yaklaşık 1 sene oldu. Elime next h9 flow kasa geçti ve sistemimi ona taşıdım. Her şey görünen de sorunsuz çalışmasına rağmen bilgisayarın kastığını hissettim hemen sıcaklık değerlerine baktım ve pci açtıkdan saniyeler sonra 100 dereceye çıktığını gördüm hemen kapattım. Ardından sıvı soğutamyı termal macunu vs kontrol ettim ve bir sorun yoktu. Zaten bu değerler normal değil sistemim hemen hemen yeni ve iş görebilcek bir sistem. Şuana kadar en yüksek ayarlarda işlemci kullanan oyunlarda bile bir kere dahi işlemcim ısınmazken şuan durum böyle. Yanlış bir kablolama yapmış olabileceğimi düşünüyorum. Fakat kontrol ediyorum bir hata yok her şey olması gerektiği gibi. Ekran kartım rtx3080 işlemcim i7 12700f

soğutucu montajında bir hata var 100 görmesi normal değil

soğutucu montajında bir hata var 100 görmesi normal değil
ne gibi bir hata olabilir hocam bir tahmininiz var mı fanları rgbleri olması gerektiği gibi çalışıyor gibi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ne gibi bir hata olabilir hocam bir tahmininiz var mı fanları rgbleri olması gerektiği gibi çalışıyor gibi
biraz dandik bi sıvı soğutucu bu hazır sistemle geldiği çin özenmemişler. fakat bu zamana kadar hiçbir sıkıntısı yoktu. 2 tane fan rgbleri için sanırım ufak pinler vardı onları taktım 1 tane de anakarta fan pinini taktım. neyi yanlış yapmış olabilirim

Hazır bir sistem kullanıyordum yaklaşık 1 sene oldu. Elime next h9 flow kasa geçti ve sistemimi ona taşıdım. Her şey görünen de sorunsuz çalışmasına rağmen bilgisayarın kastığını hissettim hemen sıcaklık değerlerine baktım ve pci açtıkdan saniyeler sonra 100 dereceye çıktığını gördüm hemen kapattım. Ardından sıvı soğutamyı termal macunu vs kontrol ettim ve bir sorun yoktu. Zaten bu değerler normal değil sistemim hemen hemen yeni ve iş görebilcek bir sistem. Şuana kadar en yüksek ayarlarda işlemci kullanan oyunlarda bile bir kere dahi işlemcim ısınmazken şuan durum böyle. Yanlış bir kablolama yapmış olabileceğimi düşünüyorum. Fakat kontrol ediyorum bir hata yok her şey olması gerektiği gibi. Ekran kartım rtx3080 işlemcim i7 12700f
İmkanın varsa baska herhangi bir sogutucu tak fark varsa anlarsın zaten

İmkanın varsa baska herhangi bir sogutucu tak fark varsa anlarsın zaten
maalesef hocam. forumlarda diğer konulara da baktığımda soğutucu tam oturmamıştır falan diyorlar ama özellikle az önce özenerek nizami şekilde sapasağlam taktım yine aynı durum.

anlık mı 100 bir kere gördüm hemen kapattım diyorsunda süre ne kadar dostum belki baktığın uygulamada sorun vardır anlık?

bi sistemi 10-15 dakika açık bırakıp baktınız mı yada 2-3 dakika değerler 100 den düşüyor mu muhtemelen sıvı soğutma ya oturmuyor yada ters takıldığı için bozulmuş.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,525
Üyeler
187,694
Son üye
Berat06_
Geri