Yardım Bu Hdd'nin Durumu Ve Özellikleri Nasıl ?

Rafarejma

80+
Reaksiyon skoru
29
Selamlar beyler. Evde köşede duran bir HDD vardı; staj yaptığım yerden bedava almıştım. Dün indirimde bir tane taşınabilir HDD kutusu gördüm, denemek için aldım ve çalıştı. Hard Disk Sentinel ile özelliklerine baktım ama HDD'den hiç anlamıyorum. O yüzden size özelliklerini yazmak istedim. Nasıl, iyi mi sizce? Kullanılır mı, işe yarar mı? Şu an PC'ye takmadım ama yer olursa takmayı düşünüyorum. Şu an halihazırda C diski olarak 250 GB M.2 SSD var, iki tane de 250'şer GB olacak şekilde SATA SSD var. Sizce PC'ye takmalı mıyım?

Sağlık ve Performans: %100 / %100
Arayüz (Interface): SATA 3.0 (6 Gbps)
Mekanik Hız: 5400 RPM
Önbellek (Cache): 16 MB
Kapasite: 1 TB
Form Faktörü: 2.5 inç (7mm Slim)
Sıcaklık: 26°C
Model: WDC WD10SPCX-24HWST1
S.M.A.R.T. Durumu: Hatasız
Hata Günlüğü: Temiz
Sektör Yapısı: 4K (Advanced Format)
Veri Aktarım Modu: SATA/600

Son düzenleme:
Selamlar beyler. Evde köşede duran bir HDD vardı; staj yaptığım yerden bedava almıştım. Dün indirimde bir tane taşınabilir HDD kutusu gördüm, denemek için aldım ve çalıştı. Hard Disk Sentinel ile özelliklerine baktım ama HDD'den hiç anlamıyorum. O yüzden size özelliklerini yazmak istedim. Nasıl, iyi mi sizce? Kullanılır mı, işe yarar mı? Şu an PC'ye takmadım ama yer olursa takmayı düşünüyorum. Şu an halihazırda C diski olarak 250 GB M.2 SSD var, iki tane de 250'şer GB olacak şekilde SATA SSD var. Sizce PC'ye takmalı mıyım?

Sağlık ve Performans: %100 / %100
Arayüz (Interface): SATA 3.0 (6 Gbps)
Mekanik Hız: 5400 RPM
Önbellek (Cache): 16 MB
Kapasite: 1 TB
Form Faktörü: 2.5 inç (7mm Slim)
Sıcaklık: 28°C
Model: WDC WD10SPCX-24HWST1
S.M.A.R.T. Durumu: Hatasız
Hata Günlüğü: Temiz
Sektör Yapısı: 4K (Advanced Format)
Veri Aktarım Modu: SATA/600
Sağlık yüzde yüz hddler zaten uzun ömürlü oluyor bence takılabilir ama yine de diğer arkadaşların önerilerine de bir göz atın

Crystaldiskinfo üzerinden test yapıp buraya atabilirsiniz.
1768514301253.webp

Testi nasıl yapacam

Dostum RPM değeri düşük, ben olsam takar basit oyunlarımı ve işlerimi, çok güvenlik istemeyen müzik, fotoğraf ve indirmelerimş buna yapardım. Onun dışında pek iş yapmaz ama 2 3 GB lık oyunlar GTA San ve Vice city falan arada oynarım mesela bunlar bende hdd de duruyor. Ama GTA 5 ya da AC Valhalla falan SSD de duruyor ki oyunların yükleme ekranları çabuk geçsin

Geri