Oyunlarda internet kesilmesi ve FPS düşüşü

4qard

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar,
Son yaklaşık 1 haftadır bilgisayarımda ciddi bir sorun yaşıyorum. Oyuna girmediğim sürece internet bağlantımda hiçbir problem yok; normal kullanımda saatlerce stabil çalışıyor. Ancak herhangi bir oyuna (özellikle CS2 gibi işlemci ağırlıklı oyunlara) girdiğim anda bilgisayarda internet tamamen kesiliyor.

Bu sorun ortaya çıktığından beri aynı zamanda ciddi performans problemleri de yaşamaya başladım. Oyunlar ya donup atıyor ya da oynanamayacak seviyede düşük FPS veriyor.
Herhangi bir fiziksel donanım arızası olduğunu düşünmüyorum, çünkü oyun dışı kullanımda sistemde ve internette hiçbir sorun yaşamıyorum.

Sorunu bir türlü çözemediğim için yardıma ihtiyacım var. Sistem özelliklerim:

• İşlemci: Ryzen 5 7500F
  • Anakart: ASUS Prime B650M-R
  • Ekran Kartı: RX 6700 XT

Bu konuda yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim.

İstersen buna “denediğim çözümler” (BIOS reset, sürücü değişimi, format vs.) ekleyip daha teknik bir destek metni hâline de getirebiliriz.

En son bakımını ne zaman yaptınız termal macun değişimi fln

En son bakımını ne zaman yaptınız termal macun değişimi fln
Hocam, PC’yi daha toplayalı 1 ay oldu. Atlas OS diye bir şey kurdum; ondan sonra bu sorunlar başladı, tam anlayamadım. BIOS’u resetledim, PC’yi de sıfırladım ama hâlâ aynı sorun devam ediyor. Sadece bir kereliğine soğutucunun vidasını sıktım, onun dışında pek ellemedim.

Hocam, PC’yi daha toplayalı 1 ay oldu. Atlas OS diye bir şey kurdum; ondan sonra bu sorunlar başladı, tam anlayamadım. BIOS’u resetledim, PC’yi de sıfırladım ama hâlâ aynı sorun devam ediyor. Sadece bir kereliğine soğutucunun vidasını sıktım, onun dışında pek ellemedim.
Hocam buna kesin bir teşhis koymak zor ama yazılımsal bir şey olmadığı belli sorun yüksek ihtimalle yük altında güç yönetiminde

Ağ Bağdaştırıcıları kısmından (Aygıt Yöneticisi) kullandığın karta sağ tıkla hocam ve Özellikler > Güç Yönetimi sekmesine gidin. "Güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın" seçeneğindeki tiki kaldır
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

olmazsa internet artınada aynısını yap sorun çözülebilir

Geri