Yurtdışı redmi note 14 pro aldım yorumlarınız?

Falcon 9

80+
Reaksiyon skoru
161
Merhabalar, uzun süredir telefon almayı düşünüyordum. Redmi Note 13 Pro, Redmi Note 14 Pro, Samsung A36, A26 vs. arasında gidip geliyordum ve benim gönlüm A36’dan yanaydı.
Fakat ailem internetten almayacağımı söylediler; yani illa mağazadan almam gerekiyordu ve bütçede pek yoktu, maksimum 12–13 k TL civarıydı.

Bugün babam Redmi Note 14 Pro 4G modelini aldı (8/256 modelini). “Neden 5G değil?” derseniz, bu civarda baya telefoncu gezdik fakat 5G modelinin global versiyonu yokmuş, sadece Çin sürümü varmış. Bu sebeple telefoncu şebeke sorunu vs. yaşayabileceğimi söyleyip 4G model önerdi.

Öğrenciyim, telefonda pek oyun oynamam, maksimum Clash Royale vb. oyunlar oynarım. Bu telefon benim ilk telefonum olacak; daha önce telefonum hiç olmadı.

Fiyat olarak 11.500 TL’ye aldık. Sizce fiyatına göre nasıldır, iyi midir? Kazıklandık mı, normal mi? İlk telefon olarak beni idare eder mi?
Yorumlarınızı bekliyorum.

Yurtiçi zaten 13k çok büyük yanlış yapmışsınız zaten direnç kayıt yaptırsanız aynı fiyat tutcak ve telefon içi açılmış olacak. Bu ticarete büyüük bir eksi veriyorum

Merhabalar, uzun süredir telefon almayı düşünüyordum. Redmi Note 13 Pro, Redmi Note 14 Pro, Samsung A36, A26 vs. arasında gidip geliyordum ve benim gönlüm A36’dan yanaydı.
Fakat ailem internetten almayacağımı söylediler; yani illa mağazadan almam gerekiyordu ve bütçede pek yoktu, maksimum 12–13 k TL civarıydı.

Bugün babam Redmi Note 14 Pro 4G modelini aldı (8/256 modelini). “Neden 5G değil?” derseniz, bu civarda baya telefoncu gezdik fakat 5G modelinin global versiyonu yokmuş, sadece Çin sürümü varmış. Bu sebeple telefoncu şebeke sorunu vs. yaşayabileceğimi söyleyip 4G model önerdi.

Öğrenciyim, telefonda pek oyun oynamam, maksimum Clash Royale vb. oyunlar oynarım. Bu telefon benim ilk telefonum olacak; daha önce telefonum hiç olmadı.

Fiyat olarak 11.500 TL’ye aldık. Sizce fiyatına göre nasıldır, iyi midir? Kazıklandık mı, normal mi? İlk telefon olarak beni idare eder mi?
Yorumlarınızı bekliyorum.
Özellikler iyi de 5G almayarak hata ettin bence.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Keşke a36 Alsaydın

Yurtiçi zaten 13k çok büyük yanlış yapmışsınız zaten direnç kayıt yaptırsanız aynı fiyat tutcak ve telefon içi açılmış olacak. Bu ticarete büyüük bir eksi veriyorum
Ama hocam, dediğim gibi internetten alamazdık çünkü ailemi internetten almaya karşı ikna edemedim. Mağazadan almamız gerekirdi. Orada minimum 17 k civarında başladığını gördüm.

13 k’ya MediaMarkt, Vatan gibi mağazalarda böyle var mı ki?

Ama hocam, dediğim gibi internetten alamazdık çünkü ailemi internetten almaya karşı ikna edemedim. Mağazadan almamız gerekirdi. Orada minimum 17 k civarında başladığını gördüm.
Çok özel bir mevzu değilse aileniz neden internet alışverişine karşı hocam anlatabilir misiniz

Özellikler iyi de 5G almayarak hata ettin bence.

Keşke a36 Alsaydın
Hocam, valla mağaza dışında almıyorlar. O kadar uygun diye internetten alalım dedim, ama güvenemiyorlar. A36’da dediğim gibi mağaza fiyatı baya yüksek. Bizim maksimum bütçemiz 13 k’ydı.

Çok özel bir mevzu değilse aileniz neden internet alışverişine karşı hocam anlatabilir misiniz
Güvenemiyorlar; yani ne dediysem ikna olmuyorlar. “Tamam o zaman hiç almayalım” diyorlar.

Yani genel olarak şunu merak ediyorum: Evet, belki fırsat alışverişi vs. değildi ama

Bütçenin maksimum 13 k olması ve internetten satın alamama durumunu göz önüne alırsak sizce normal mi, yoksa gerçekten sağlam bir kazık mı?
Bütçe normalde 10 k civarıydı; zor zar 13 k’ya kadar çıkardım.

• Üzgün
Reaksiyonlar: ReQo
Bütçenin maksimum 13 k olması ve internetten satın alamama durumunu göz önüne alırsak sizce normal mi, yoksa gerçekten sağlam bir kazık mı?
Bütçe normalde 10 k civarıydı; zor zar 13 k’ya kadar çıkardım.
Hocam ben şuan telefoncuda stajyerlik yapıyorum ve belirttiğiniz fiyatın 2 bin üstüne aldığınız telefon'un 512gb yurtiçi halini sattık. Maalesef her türlü eksi.

Hocam ben şuan telefoncuda stajyerlik yapıyorum ve belirttiğiniz fiyatın 2 bin üstüne aldığınız telefon'un 512gb yurtiçi halini sattık. Maalesef her türlü eksi.
Neyse hocam, sağlık olsun, aldık artık, yapacak bir şey yok.
Peki, ilk telefon olarak nasıldır? Bana yeter mi, kaç yıl götürür?

Neyse hocam, sağlık olsun, aldık artık, yapacak bir şey yok.
Peki, ilk telefon olarak nasıldır? Bana yeter mi, kaç yıl götürür?
Standart kullanıcı için gayet yeterli bir telefon fakat xiaomi'nin berbat, şişirilmiş işletim sistemine alışabilir misin bilemem. Bende Poco F6 var ve kendim ileri düzeyde debloat yaparak hem sistemi hafiflettim hemde batarya ömrü olarak bayağı bir artı sağlamıştım. Standart HyperOS rezil bir şey. Özellikle sadece GetApps denen lanet şeyi silsen bile telefon çok rahatlıyor. Dükkandaki sıfır kapalı kutu telefonlara bir şey yapamıyorum ama kutusu açılmış/2. el telefonları ben satmadan önce debloat yapıyorum çünkü 1 hafta sonra müşteri geliyor bu telefon çok yavaş diye iade etmeye çalışıyor. Kısaca debloat yaparsan gayet sıkıntısız şekilde telefonunu kullanabilirsin.

Geri