İslam öncesi Araplardaki Allah anlayışı ile ilgili Tespitim.

Cemre demirel in Kurandaki namaz mezheplerdeki namaz videosu var ona bakabilirsiniz sorunuz varsada ozel mesajla atin hocam
Biliyorum o videoyu ama cemre dini konularda çok yetersiz. Konuk ettiği hubeybde yetersizdi yorumlarda cevap veren çok oldu

Yalnış anlamayın tartışmak için burda değilim sadece ilgilenen insanların fikirlerine danışmak istiyorum.
İslam öncesi arapların Allah'a inandığını biliyoruz.
Andolsun ki onlara, "Gökleri ve yeri yaratan, güneşi ve ayı buyruğu altında tutan kimdir?" diye sorsan "Allah" derler. O halde nasıl (haktan) çevrilip döndürülüyorlar? (Ankebut 61)
Allah Arapların veyahut Kabenin temel tanrısı değildi. İbrahim'in ve İsa'nın Kabe'de putu olmasına rağmen Allah'ın putu yoktu. Allah bu dünyayı ve öteki dünyayı yaratmış ULAŞILMAZ bir Tanrı idi.
Bu yüzden ona dua edilmezdi onun altındaki diğer tanrılara (Lat Menat Uzza Hubal vb.) dua ederlerdi yani aracı görürlerdi. Allah sadece çok acil durumlarda tabiri caizse rahatsız edilebilirdi.
Max Müller'in tabiriyle bu hedonizmdir.
Bir de kahin meselesi var. İslam öncesi arap toplumunda Tanrıların dualara olan verdikleri karşılıklar kahinler aracılığıyla iletilirdi. AMA KAHİNLER BİLE ALLAH İLE İLETİŞİM KURAMAZDI. Bu yüzden Hz. Muhammed'in vahiy iddiası çok büyük ve pagan araplar için imkansız bir iddia idi. Çünkü Muhammed Peygamber Arap Panteonundaki herhangi bir tanrıdan değil direkt Allah'tan vahiy aldığını söylüyordu.
Peki bugün Tarikatların Allah anlayışı bununla neredeyse aynı değil mi
Onlar şeyh olmadan Allah'a ulaşamayacağımızı söylüyorlar. Rabıta gibi bir inançları var. Şeyhin yolundan gidenlerin direk cennete gireceği şefaat edeceği vb. şeylere inanıyolar. Arada çok bi fark göremiyorum
Sizce İslam öncesi arap paganlar ve tarikatlarla ilgili yaptığım tespitim doğru mu

İslam öncesi Araplarda Allah inancı vardı zaten. Problem Allah'ı tek tanrı olarak tanımak istemediler.

İlmi bir konuyu açıklayamayıp youtubede var zaten deyip savunmak çok garip. Sizin düşüncenizde olupta youtubede içerik üreten şahısların sapkınlığı namaz Kuranda yok demeye kadar gidiyor.
1. iki saat onu mu açıklayayım ? konu bu değil ki şuan.
2. Çoğunluğu prim kasmak için yapıyo gidip yorum yapıp prim vermeseler bırakıcaklar zaten
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Biliyorum o videoyu ama cemre dini konularda çok yetersiz. Konuk ettiği hubeybde yetersizdi yorumlarda cevap veren çok oldu
Yaşar nuri falanda dinleyebilirsiniz bu işler subjektiftir biraz bence bazı konularda iyiler.

Cahil bir toplum, özgür bırakılıp kendine seçim hakkı verilse dahi hiçbir zaman özgür bir seçim yapamaz. Sadece yaptığını zanneder. Cahil toplumla seçim yapmak okuma yazma bilmeyen adama hangi kitabı okuyacağını sormak kadar ahmaklıktır! Böyle bir seçimle iktidara gelenler, düzenledikleri tiyatro ile halkın egemenliğini çalan zalim ve madrabaz hainlerdir.
anlıyorum...

Son düzenleme:
1. iki saat onu mu açıklayayım ? konu bu değil ki şuan.
2. Çoğunluğu prim kasmak için yapıyo gidip yorum yapıp prim vermeseler bırakıcaklar zaten
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yaşar nuri falanda dinleyebilirsiniz bu işler subjektiftir biraz bence bazı konularda iyiler.

Yaşar Nuri Öztürk'ün Yeni Boyut Yayınları tarafından 2011 yılında basılmış Maun Suresi Böyle Böyle Buyurdu kitabı vardır. O yıllarda herhangi bir kitapçının rafında, ele aldığı konuyu İslam tarihinde yaşananlarla bereber anlatan bu kadar zengin bir kitap bulmanız mümkün değildi. İnternette araştırmak istediğiniz zaman hem kaynaklar kısıtlı (domine etmiş 2 tane site var) hem de olayları olduğu gibi değil Pollyannacılık yaparak anlatıyorlardı.

Son düzenleme:
Yaşar Nuri Öztürk'ün Yeni Boyut Yayınları tarafından 2011 yılında basılmış Maun Suresi Böyle Böyle Buyurdu kitabı vardır. O yıllarda herhangi bir kitapçının rafında, ele aldığı konuyu İslam tarihinde yaşananlarla bereber anlatan bu kadar zengin bir kitap bulmanız mümkün değildi. İnternette araştırmak istediğiniz zaman hem kaynaklar kısıtlı (domine etmiş 2 tane site var) hem de olayları olduğu gibi değil Pollyannacılık yaparak anlatıyorlardı.
Büyük adamdı gerçekten

Yaşar nuri öztürkün ilmi açıdan hiçbir kıymeti yok. Aşağıdaki videoda örnek verdiği İbn Teymiyyenin mecmuul fetava adlı eserini tam olarak okumuş olsaydı atatürkü bu dereceden övemezdi. İbn Teymiyyenin nasıl bir yapıda olduğunu ve günümüzde kimler bu adamdan etkilendiğini yapay zekaya sorsak cevap vermekten kaçınır.

He ayrıca, Yaşar Nuri Öztürk ölüp gitti ve ardından hiçbir değer bırakamadı, onun yolunu savunan bir kaç ucubede Namaz kuranda yok deyip kolaylığa kaçınmaya çalışan kişilerdir.

Şunuda belirtiyimki Kurancı adamın meali asla okunmaz. Bunun yerine ibn kesir vb alimlerin tefsiri okunmalıdır. Mesela ibni kesir Kuranı önce Kuranla sonrada hadislerler açıklayarak islam ulemasının en güvenilir görülen tefsirini yazmıştır. Ancak Yaşar Nuri Öztürk hadisleri reddettiğinden örnek olarak Ahzab Suresinin 37.ayetini sorsak donup kalırdı.

Yaşar nuri öztürkün ilmi açıdan hiçbir kıymeti yok. Aşağıdaki videoda örnek verdiği İbn Teymiyyenin mecmuul fetava adlı eserini tam olarak okumuş olsaydı atatürkü bu dereceden övemezdi. İbn Teymiyyenin nasıl bir yapıda olduğunu ve günümüzde kimler bu adamdan etkilendiğini yapay zekaya sorsak cevap vermekten kaçınır.

He ayrıca, Yaşar Nuri Öztürk ölüp gitti ve ardından hiçbir değer bırakamadı, onun yolunu savunan bir kaç ucubede Namaz kuranda yok deyip kolaylığa kaçınmaya çalışan kişilerdir.

Şunuda belirtiyimki Kurancı adamın meali asla okunmaz. Bunun yerine ibn kesir vb alimlerin tefsiri okunmalıdır. Mesela ibni kesir Kuranı önce Kuranla sonrada hadislerler açıklayarak islam ulemasının en güvenilir görülen tefsirini yazmıştır. Ancak Yaşar Nuri Öztürk hadisleri reddettiğinden örnek olarak Ahzab Suresinin 37.ayetini sorsak donup kalırdı.

Atatürk'ün övülmesinin zoruna gitmesine şaşırmamakla beraber hadisler konusunda büyük konuşmamanızı tavsiye ederim. Keza hadislerin kaynak olarak gösterilip yapılan eleştirileri yine hadisi reddederek savuşturmak gibi tutarsız bir davranışınız var.

Atatürk'ün övülmesinin zoruna gitmesine şaşırmamakla beraber hadisler konusunda büyük konuşmamanızı tavsiye ederim. Keza hadislerin kaynak olarak gösterilip yapılan eleştirileri yine hadisi reddederek savuşturmak gibi tutarsız bir davranışınız var.
Atatürk hakkındaki düşüncelerimi mesajımda belirtmedimki? ibn teymiyyenin eserlerindeki tatarlara ve moğollara yöenlik fetvalarını incelemiş olsaydı atatürk hakkında nöyle düşünmezdi öztürk, ayrıca Kurancı birinin ibn teymiyye gibi hadislere sımsıkı bağlı birini örnek göstermeside ayrı bir ironik. Ben hadisi reddetmiyorum, o hadisi ağzına alan ve onun düşüncesindeki olanları reddediyorum: Kurancılar ve onların yolundakiler.

Uydurulmuş din eleştirisini Kuran–Sünnet–Selef çizgisinden yapmıştır İbn teymiyye ayrıca İbn Teymiyyeyi Atatürkü öven bir bağlamda kullanmak entelektüel tutarsızlıktır

Konu Atatürk iyi yapmış kötü yapmış/ Atatürk iyidir kötüdür değil, örnek olarak verdiğiniz yaşar nuri öztürk adındaki ucubenin tutarsızlıkları.

Atatürk hakkındaki düşüncelerimi mesajımda belirtmedimki? ibn teymiyyenin eserlerindeki tatarlara ve moğollara yöenlik fetvalarını incelemiş olsaydı atatürk hakkında nöyle düşünmezdi öztürk, ayrıca Kurancı birinin ibn teymiyye gibi hadislere sımsıkı bağlı birini örnek göstermeside ayrı bir ironik. Ben hadisi reddetmiyorum, o hadisi ağzına alan ve onun düşüncesindeki olanları reddediyorum: Kurancılar ve onların yolundakiler.

Uydurulmuş din eleştirisini Kuran–Sünnet–Selef çizgisinden yapmıştır İbn teymiyye ayrıca İbn Teymiyyeyi Atatürkü öven bir bağlamda kullanmak entelektüel tutarsızlıktır

Konu Atatürk iyi yapmış kötü yapmış/ Atatürk iyidir kötüdür değil, örnek olarak verdiğiniz yaşar nuri öztürk adındaki ucubenin tutarsızlıkları.
Ölmüş bir insanın arkasından ucube demek sünnilik le bağdaşır mı peki ?
Bazı Kurancılar Kuran'da namaz yok diyor diyorsunuz haklısnız ama her kitlede biraz çürük yumurta vardır.
Hadislerden çok bir fayda mı gördünüz ?

Ölmüş bir insanın arkasından ucube demek sünnilik le bağdaşır mı peki ?
Bazı Kurancılar Kuran'da namaz yok diyor diyorsunuz haklısnız ama her kitlede biraz çürük yumurta vardır.
Hadislerden çok bir fayda mı gördünüz ?
Ucube bir hakaret değildir,.
Hadislerden faydayı sadece dünyevi çıkar gibi görüyorsan mesele orada zaten kopar .Kuranı nasıl yaşayacağımızı, namazı nasıl kılacağımızı, ahlakı nasıl somutlaştıracağımızı hadisler olmadan bilemezsin . Büyük ihtimaliki hadisleri reddetmendeki tek sebep Hz Aişe nin yaşı mevzusu ancak araştırınca neyin ne olduğu çok belli oluyor.
Kuran’da “Peygambere itaat edin” emri var. Peygamberin ne dediğini, nasıl yaşadığını yok sayarsan bu ayetlerin bir anlamı kalmaz buda çok sıkıntılı bir durumdur.

Şimdi topu ben sana atayım:

Kuranda hac emrediliyor. Tavaf da emrediliyor .Peki Kabenin etrafında kaç defa dönüleceğini neye göre ve nerden biliyoruz? Ayetlerde bunun bilgisi verilmiyor.

Arkadaşlar adamlar Marsda helikopter uçurdu. Ne gibi gelişmeleriniz var? Adama sorarlar demi? :D

Bırakın şunu-bunu da önünüze bakın arkaya bakmaktan önünüzü göremez oldunuz.

Devir teknoloji devridir, zamana ayak uydurarak yaşamazsanız ezip geçerler.

Eski zamanda zamana ayak uydurmak için dinler'le aşırı ilgileniyordular. O devir kapandı abi.

Bilmenizi istedim.

Arkadaşlar adamlar Marsda helikopter uçurdu. Ne gibi gelişmeleriniz var? Adama sorarlar demi? :D

Bırakın şunu-bunu da önünüze bakın arkaya bakmaktan önünüzü göremez oldunuz.

Devir teknoloji devridir, zamana ayak uydurarak yaşamazsanız ezip geçerler.

Eski zamanda zamana ayak uydurmak için dinler'le aşırı ilgileniyordular. O devir kapandı abi.

Bilmenizi istedim.
Tebliğ eden kişiden tebliğ ettiği şeyi yapması beklenir. Bize bunları yazarken sen bilime teknolojiye kattınkide bize bunu tebliğ ediyorsun?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,185,969
Üyeler
188,188
Son üye
strongwrist
Geri