🔥İndirim MSI KATANA 15 i7 14650HX 16GB 1TB SSD RTX5070 (115W) QHD Laptop 😱 65.999₺ ( DİP FİYAT + 9 TAKSİT )

5070 saf kas gücünde önde evet ama fark %40 kadar değil. Bir kere ikisi de 8GB. 5070'e 8gb VRAM koyan NVIDIA'a da akıl aramamak lazım
%40'lık bir fark gördüm ben kendi gözlerimle test ettiğim durumda. iki sistem iki cihazda tamamen eşit şartlarda yapabilidm testi zor oldu ama yaptım. özelden video göndereyim mi? 21 dakika biraz uzun fakat izledikten sonra buraya bir son dakika güncellemesi yazmanızı rica edeceğim ama.

%40'lık bir fark gördüm ben kendi gözlerimle test ettiğim durumda. iki sistem iki cihazda tamamen eşit şartlarda yapabilidm testi zor oldu ama yaptım. özelden video göndereyim mi? 21 dakika biraz uzun fakat izledikten sonra buraya bir son dakika güncellemesi yazmanızı rica edeceğim ama.
Hocam oyunda yüzde 40 olması imkansız bence ya. 5080 laptop ta olur belki ama bu dediginizde hiç inandırıcı gelmiyor.

%40'lık fark 2 kart için imkansız. Koşullar eşit değildir. Tarihteki hiçbir XX60 ve XX70 grafik kartı için bu kadar fark olmadı. 5060 ve 5070 Ti/5080 kıyaslasan neyse

Hocam oyunda yüzde 40 olması imkansız bence ya. 5080 laptop ta olur belki ama bu dediginizde hiç inandırıcı gelmiyor.
hocam yalan niye söyleyeyim iki cihazda bana ait zaten :D zamanında 4050'ile 4k ayarlarda rd2 oynuyorum dediğimde de inanmıyordu millet 70 fps ile falan nedense son 3 yıldır forumlarda akıl tutulması yaşıyorum adam benim cihazımı benim sistemimi hatta kendini ilah etmiş benim deneyimimi benden iyi bildiğini söyleyip yalancı falan diyor her iki videoyu da seve seve atabilirim :D zamanında attıydım erkut bilmem ne nickli bi elemandı daha o gün bugün adama ulaşamıyorum (farklı forumda)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

%40'lık fark 2 kart için imkansız. Koşullar eşit değildir. Tarihteki hiçbir XX60 ve XX70 grafik kartı için bu kadar fark olmadı. 5060 ve 5070 Ti/5080 kıyaslasan neyse
25H2 + sürücüler güncel + nvdia tarafında aynı ayarlar yapılı + iki cihazda da HX işlemci kullanılmakta hatta iki cihazın altındaki soğtuma da zalman NS2000 olmak üzere. ilk cihazı aldıktan 9 gün sonra da diğer cihazı aldım hatta. tüm koşullar eşit en azından yazılımsal açıdan öyle çünkü herşeyini kendim optimize ettim. hizmetlerine kadar çünkü yazılımcıyım çoklu platformlu aldığım işler olduğundan kullandığım 3 cihazı da en optimize en doğru şekilde kendime göre ayarlayıp üçünü de 2 farklı monitöre bağlı olarak kullanıyorum masaüstüm hariç.

Ben outlet olarak bu ürünü 56 bine aldım ve iyi ki de almışım diyorum. Aklında soru işareti olanlar cihazı görmeden test etmeden yorum yapanlara takılmasın kesinlikle alınır hiç bir sorun yaşamadım f/p açısından harika bir cihaz

o yüzden DDR5 Rakipsiz laptop paylaşıyorum demi 😅 kahkaha attım bunaa …

Klavye elinin altında gir araştır kanalın ddr4 ddr5 olması zerre farketmez . Verimli çalışması adına bellekleri kanallara bölmek her zaman daha performanslı olacaktır. Çünkü bant genişliği artacaktır .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gamegaraj vs MSI KATANA güldüm açıkçası 😅 ( Birde üstüne ekliyoruz .) Çok sıkıntıysa çıkan ramleri satar üste koyar 2x16 yapar yine katana kullanırım nokta.
Yanlış bilgiyi düzeltelim. Ddr4'te her modül tek kanal çalıştığı için çift kanal aşırı önemliydi. Ama ddr5'te tek modül çift kanal çalışır zaten. O yüzden ddr5'lerde tek kanal-çift kanal farkı ddr4'lere göre çok daha az. Tamamen önemsiz demiyorum ama artık fark çok minimal.

Yanlış bilgiyi düzeltelim. Ddr4'te her modül tek kanal çalıştığı için çift kanal aşırı önemliydi. Ama ddr5'te tek modül çift kanal çalışır zaten. O yüzden ddr5'lerde tek kanal-çift kanal farkı ddr4'lere göre çok daha az. Tamamen önemsiz demiyorum ama artık fark çok minimal.
Abicim sen bari yapma bant genişliği açısından fark ediyor . Bizde biliyouz ddr5 in çift kanal çalıştığını arkadaş hiç etkisi olmadığını söylüyor. Mevzu arkadaşın hiç etki etmiyor demesi.

Ucuza güzel marka laptop aldım diye tek kanal 8 gb yada 2*8gb aldıysan +15bin koy üstüne 8 gb ddr5 2.el beş para etmiyor şu an çünkü hemen hemen tüm laptop kullanıcıların elinde 2 slot var hiçbiri 8 istemiyor ve 3e 4 e satsan bile 2*16 gb için en az 15 ila 20 bini gözden çıkaracaksın. İçinde rtx 5070 olan 15.1 15,6 16 inch ekrana mahkum(başta lenovocular) olupta cs2'de 2k çözünürlükte 60 metreden adamın kafasını tutturanlara helal olsun. 70 bine Msi 17.3 Katana yerine 80 bine 18 inch msi crosshair almadığıma bin pişmanım.

Son düzenleme:
Geri