Öğrenilmesi En Kolay/En Zor Diller 2026

A2 Rusça sertifikam var alana kadar canım çıktı zirvede bıraktım.

Merhaba hocalarım bugün sizlere yeni ve güncellenen bir tabloyu paylaşmak istiyorum. Tablomuz öğrenilmesi en kolay ve en zor 10 dili sıralıyor.

Öğrenilmesi En Kolay 10 Dil:
1.Afrikanca🇿🇦
2.Hollandaca🇳🇱
3.Norveççe🇳🇴
4.İsveççe🇸🇪
5.İspanyolca🇪🇸
6.İtalyanca🇮🇹
7.Portekizce🇵🇹
8.Fransızca🇫🇷
9.Danca🇩🇰
10.Romence🇹🇩

Öğrenilmesi En Zor 10 Dil:
1.Mandarin Çincesi🇨🇳
2.Arapça🇸🇦
3.Japonca🇯🇵
4.Korece🇰🇷
5.Macarca🇭🇺
6.Fince🇫🇮
7.Lehçe (Polonya dili)🇮🇩
8.Rusça🇷🇺
9.Türkçe🇹🇷
10.İzlandaca🇮🇸
arapça zor değil türkçeden kolay bilen biri olarak tek zor kısmı çok fazla kelime var

Sana kolay çünkü burada doğup büyüdün, Türkçe dünyanın en zor dillerinden biri. Yapısı farklı, öğrenilmesi zor ve aşırı güncel bir dil. Sürekli güncelleniyor, sürekli kuralları değişiyor, sürekli yeni kelime alıyor. Yabancı gözünden baktığın zaman ne kadar zor olduğunu anlarsın. Filologlar da aynı görüşte.

Edit: yanlış kişiyi seçmişim sana yazmamıştım hocam :D @Kratos2008

Sana kolay çünkü burada doğup büyüdün, Türkçe dünyanın en zor dillerinden biri. Yapısı farklı, öğrenilmesi zor ve aşırı güncel bir dil. Sürekli güncelleniyor, sürekli kuralları değişiyor, sürekli yeni kelime alıyor. Yabancı gözünden baktığın zaman ne kadar zor olduğunu anlarsın. Filologlar da aynı görüşte.

bende onu dedım arapca daha kolay
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

he ok

hocam saat kalem defter falan türkçede de var, bi yerden illa ki çıkartıyor insan. ama grameri hayvan gibi zor.
insanlar buyutuyor bence zor degil reading olabılır ama konusması cok basıt zaten yarısını biliyosun sayılır turkceden kelımelerın

bende onu dedım arapca daha kolay

he ok

insanlar buyutuyor bence zor degil reading olabılır ama konusması cok basıt zaten yarısını biliyosun sayılır turkceden kelımelerın
konuşma kolay çünkü irabı falan araplar bile uygulamıyor, sallayıp geçiyorlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,992
Üyeler
188,508
Son üye
jet-online
Geri