Yurt dışında üniversite okumak?

gus.

80+
Reaksiyon skoru
2
daha üniversitede bile değilim sadece merak ettiğim ve gelecek hedefim olduğu için detayları bilmek istiyorum. türkiyede iyi bir üniversitede okuduktan sonra gerekli şeyleri halledip parasıyla veyahut başvurarak yurtdışında(özellikle avrupada) okumak istiyorum zürih üniversitesini özellikle çok istiyorum ve birkaç kişiyle konuştuğumda bana yarı zamanlı işlerde ırk ayrımından dolayı az para verildiğini ve yetmeyeceğini oradaki üniversite hayatın boyunca sürüneceğini söylediler bu doğrumu ve bir diğer merak ettiğim üniversitelere başvuru yaparken diğer gerekenlerin yanında belli bir meblağ paran olması lazım bu parayı kendi geçimini sağlayabilmen açısındanmı gerekli görüyorlar yoksa başka bir şeyemi gidiyor o para konuya hakim abilerim yazarsa sevnirim (konuyu yanlış yere açmışım kusura bakmayın)

İsviçre, Almanya gibi değil. çok daha pahalı ve kuralları katıdır. Maddi durumun çok iyi değilse Almanya veya İtalya gibi burs imkanı daha bol olan ülkelere bakman daha iyi olur.

daha üniversitede bile değilim sadece merak ettiğim ve gelecek hedefim olduğu için detayları bilmek istiyorum. türkiyede iyi bir üniversitede okuduktan sonra gerekli şeyleri halledip parasıyla veyahut başvurarak yurtdışında(özellikle avrupada) okumak istiyorum zürih üniversitesini özellikle çok istiyorum ve birkaç kişiyle konuştuğumda bana yarı zamanlı işlerde ırk ayrımından dolayı az para verildiğini ve yetmeyeceğini oradaki üniversite hayatın boyunca sürüneceğini söylediler bu doğrumu ve bir diğer merak ettiğim üniversitelere başvuru yaparken diğer gerekenlerin yanında belli bir meblağ paran olması lazım bu parayı kendi geçimini sağlayabilmen açısındanmı gerekli görüyorlar yoksa başka bir şeyemi gidiyor o para konuya hakim abilerim yazarsa sevnirim (konuyu yanlış yere açmışım kusura bakmayın)
bende zürich mühendislik istiyordum c2 almanca gerekliliğini görünce vazgeçtim macaristan düşünüyorum hem masrafları karşılıyor hemde ustune bır mıktar para verıp part tıme calısmana izin veriyor türkte cok ve yakın

Banka hesabında olması gereken para bir şeye gitmiyor beyan ediyorsun sadece.

• Beğen
Reaksiyonlar: gus.
Yüksek lisans için mi düşünüyorsun?

Buradaki üniversiteleri kazanamazsan Kuzey Kıbrıs'ta paralı okuyabilirsin. Pasaport da gerekmez. Mesafe de yakın.

evet
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yok türkiyede okuduktan sonrası için düşünüyorum yurtdışını
Paran yoksa bulaşma, birçok meslek için vakit kaybı.

evet
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yok türkiyede okuduktan sonrası için düşünüyorum yurtdışını
Herhangi bir üni web sayfasına kayıt ol, sana broşür gönderirler. Master için paralı okulları var. Parayı ödüyorsun ve gidiyorsun.

Paran yoksa bulaşma, birçok meslek için vakit kaybı.
paradan yana sorun yok merak ettiğim şey başvuru yaparken istenilen meblağda paramızın olması orada geçinmemiz içinmi yoksa başka birşeye gidecek bir paramı sorusuydu eğer öyleyse yarı zamanlı işlerde kazanacağım para yeterli olurmu idi hocam

paradan yana sorun yok merak ettiğim şey başvuru yaparken istenilen meblağda paramızın olması orada geçinmemiz içinmi yoksa başka birşeye gidecek bir paramı sorusuydu eğer öyleyse yarı zamanlı işlerde kazanacağım para yeterli olurmu idi hocam
O sadece teminat, istediğin gibi harcarsın. Yalnız kafana göre çalışamazsın, öğrenciyken çalışma izni kolay alınan bir şey değil.

Geri