Sadece pubg oynuyorum gsync açmalı mıyım ?

Reaksiyon skoru
0
5060Tİ 16GB VE R5 7500F VE 16GB RAM 6000MHZ EXPO AÇIK GAME MODE AÇIK CL 36 240 hz monitör 0.5 ms
sadece pubg oynuyorum , ve gsync açmalı mıyım bios ayarlarıyla oynamalı mıyım emin olamıyorum, ilk başta curve ve clock ride açtım fakat sonra içime sinmedi ve game modeu açtım msi biostan şuan böyle kullanıyorum ve gsync de açık onu açınca vsync de açtım gecikme modu da açık diğer ayarlar da okuyarak mantıklı gelen seçeneği seçtim fakat emin olamıyorum gsync açık mı oynamalıyım kapalı mı ?
oyun içinde genel fps değerlerim 200 225 250 270 300 civarları gezebiliyor fakat bazı anlarda bina içinde veya yakınımda adam varken 130 140 civarlarına düşebiliyor gsync açıkken de kapalıyken de pek bir şey hissetmiyorum yırtılma yok gibi ha ama takılma şeklinde dediğim şekilde ara sıra fps düşüyor o civarlara kafaya taktım gsync açık mı kapalı mı ve üzerine bu düşmeler 7800x3d taksam geçer mi yoksa hepsinde olacak kurtulamıycağım bir şey mi ? sistemi dizerken atladığım bir nokta vardı ben sadece pubg oynuyorum aslında buna uygun üst düzey işlemci ve ucuz amd saf güç ekran kartı almak daha mantıklıydı ama ben bunu o an akıl edememişim.şuan için iki sorunum var 1 gsync açık mı olmalı ,2 7800x3d geçersem bu donuyor hissi ani fps düşmeleri beni tatmin edecek düzeyde düzelecek mi veya başka bir işlemciye ????

competitive oyunlarda daha doğrusu hardcore oynayacağım denilen hiçbir oyunda gsync freesync adaptivsync açılmaz. hiçbir esporcunun açmadığı gibi.

FPS 130 140 LARA DÜŞŞSE BİLE KAPALI KALMASI GEREKİYOR ,MESELA BİNA İÇİNDE FPS DÜŞÜYOR YAKINDA ADAM VARKEN FPS DÜŞÜYOR GENEL YÜKSEK AMA BAZEN DE 180 190 LARDA DA TAKILDIĞI OLUYOR .VE BUNUN ÇÖZÜMÜ 7800X3D MİDİR EĞER ONU ALIRSAM 240 IN ALTINA DÜŞER MİYİM YİNE VEYA BU KADAR BELİRGİN HİSSEDER MİYİM

pubg ağırlıklı işlemci oyunudur. 1080p de o gpu hayli hayli yeter 7800x3d senin tüm sorunlarını çözecektir.

7800X3D için 360 sıvı soğutma mı almalıyım veya hava soğutucu mu 2 seçenekte de öneriniz ne olur marka olarak
ve kasam zalman z3 plus yenilemeyi düşünüyorum iki seçenek için de bir kasaya ihtiyacım var mantıklı önerisi olan var mıdır

Geri