Ön panel 360mm mi üst panel 240mm sıvı soğutucu mu

Swichen

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar sistem özelliklerim şu şekilde:
KASA: Corsair Spec-Delta RGB (arka 1 exhaust fan ön 3 intake fan)
CPU: AMD Ryzen 7 5800x3D
Sıvı soğutucu: Cooler Master ml240l v2

Mevcutta Cooler Master ml240l v2 kullanıyordum ancak ses yapmasından ve occt testinde 90 derece olmasından ötürü çözümü için üç seçenek düşündüm:

1-360mm Sıvı Soğutucu alıp kasamın önündeki 3 tane fanı söküp, 360mm radyatörle beraber sıvı soğutucu montajı yapmak ancak burada sizlere sorularım var:
1-1: Öne radyatörü ve fanları exhaust mu yoksa intake olacak şekilde mi monte etmeliyim?
1-2: Çıkardığım fanların 2 tanesini üst panele 2x120mm olarak exhaust yapsam bu durumda sıvı soğutucuyu nasıl monte etmemi önerirsiniz?
2-240mm corsair nautilus serisi alıp direkt üste montaj yapmak.
3-Kule tipi soğutucular kullanmak (bu durumda da sıvı soğutucu kadar performans alamıyorum.) örn: Deepcool ak620 veya muadili

ve ayriyetten pompa borularının radyatördeki konumu ve cpu tarafındaki konumu ön panel montajında 360mm için nerede olmalıdır?

Ben kendim deepcool lt720 serisi 360mm sıvı soğutma alıp öne monte etmeyi düşünüyorum.

Tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.

önü full mesh bir kasa alıp, 360'lık AIO takmak daha mantıklı olur kaanatindeyim, kasanızın ön tarafının içeriye hava alacağı kısım kısıtlı, kasadaki fanları da mesh sisteme aktarıp, güzel bir hava sirkülasyonu oluşturabilirsiniz.

önü full mesh bir kasa alıp, 360'lık AIO takmak daha mantıklı olur kaanatindeyim, kasanızın ön tarafının içeriye hava alacağı kısım kısıtlı, kasadaki fanları da mesh sisteme aktarıp, güzel bir hava sirkülasyonu oluşturabilirsiniz.
kasa önerilerineze de açığım tabii ki ancak bir süre bu kasayı kullanmak durumundayım şuanki güncel sistemim için en doğru opsiyon ne olacaktır konuyu bu yüzden açtım. ön kapağı açık kullanabilirim bu sorun olmaz benim için

Ön taraf intake sistemini bozmamak daha iyi olur bence, öne 360 taksanız, kasaya intake yapacak bir bölüm kalmıyor, üst tarafa takacağın fanlarda tahliye amaçlı olur, malum ısınan hava yükselir, çift kule tipine sahip bir soğutucu alıp, üst tarafa eski AİO dan gelen fanları takardım

Ön taraf intake sistemini bozmamak daha iyi olur bence, öne 360 taksanız, kasaya intake yapacak bir bölüm kalmıyor, üst tarafa takacağın fanlarda tahliye amaçlı olur, malum ısınan hava yükselir, çift kule tipine sahip bir soğutucu alıp, üst tarafa eski AİO dan gelen fanları takardım
Ön tarafa intake olarak 360mm radyator sıvı soğutma takıp, üste 2 egzoz ve arkaya 1 egzoz olacak şekilde kasaya radyatörden gelen sıcağı atmak mantıksız mı ? hem cpu daha iyi soğumuş olur kuletipine göre hem de kasa içi çok da ısınmadan içerideki ısıyı egzoz fanlarla desteklemiş olmaz mıyım?

Ön tarafa intake olarak 360mm radyator sıvı soğutma takıp, üste 2 egzoz ve arkaya 1 egzoz olacak şekilde kasaya radyatörden gelen sıcağı atmak mantıksız mı ? hem cpu daha iyi soğumuş olur kuletipine göre hem de kasa içi çok da ısınmadan içerideki ısıyı egzoz fanlarla desteklemiş olmaz mıyım?
Kasa içerisine taze hava giremiyecek hocam, radyatör ve sıvı soğutmanın sıcaklığı kasa içerisine girecek böyle bir kurulumda, sirkülasyon baya kötü olur gibi

Konu güncel yanıtlarınızı bekliyorum.

BIr başkası daha belirtmiş ama tekrar belirtmek istedim.Kasa değişikliği şu an da en mantıklısı çünkü kasaya hava girmiyor.420mm sıvı soğutma alıp taksanız bile is görmez

üst tarafa radyatörü takıp radyatör sıcaklığını dışarı tahliye edilecek şekilde fanların montajını yapmak en sağlıklı montaj türü

ön tarafa da takılabilir sıkıntı olmaz kasa üreticileri bu şekilde uyumluluk içinde üretiyor ama ideal değil radyatörün sıcaklığı olduğu gibi kasanın içine tahliye ediliyor bundan en çok zararı ekran kartı görür. sıcaklıklar 5-10 derece yükselir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,192,059
Üyeler
189,206
Son üye
Opasite
Geri