Sistemimde Asus Prime B650M-R, Asus Tuf 9070XT, 7800x3d işlemcim var. Sıvı soğutucu olarakta Bitfenix Cube V2 360mm kullanıyorum. Son bir haftadır CPU da anlık sıcaklık yükselmesi yaşıyorum normalde böyle bir sorunum yoktu. Boştayken bile 55 derecelerin üzerine çıkıp fanları yüksek devire geçiriyor. Detaylı bir temizlik ve termal macun değişimi yaptım Artic MX4 kullandım. Bundan 1 hafta öncesine kadar oynadığım MMORPG oyun olan Rise Online da geceleri tüm ayarları düşüğe çekip fps limitide 30 a ayarlayıp pazar açıyordum 1 kere bile fanları yüksek devire geçirecek bir sıcaklığa çıkmıyordu. Şimdi boştayken bile 4-5 saniyeliğine devir yükseltip duruyor. 5 dakikada 1 yapıyor boş haldeyken bile. Fan Expert uygulamasından fan ayarlamaya çalışıyorum ama klasik ayarları seçtiğim zaman uyguluyor ancak benim manuel yaptığım ayarlar aktif olmuyor anlamadım. Geceleri en azından oyunda pazar vs açık bırakıp gitmem için fanların yüksek devir minimum seviyesi 60 derece çekmek istedim bir türlü olmadı. ne yaptıysam 50 de kalıyor o ayar 
Görselde sadece şuan bu foruma yazarken ki sıcaklık değerlerimi ekledim. Başka bir şey açık değil bilgisayarda şuanda. Kullandığım tarayıcı Brave.
Görselde sadece şuan bu foruma yazarken ki sıcaklık değerlerimi ekledim. Başka bir şey açık değil bilgisayarda şuanda. Kullandığım tarayıcı Brave.