Serverlar için SAMSUNG RAM'lere Zam - 450 EUR -> 2000+ EUR 🔺

kare

80+
Reaksiyon skoru
115
Selamlar :peepokalp:

1770518634912.webp

6 Aralık 2025'de Samsung RAM Modellerine gelen ZAM'lar hakkında bir paylaşım yapmıştım.

Konu Linki : https://forum.donanimarsivi.com/konu/serverlar-icin-samsung-ramlere-zam-450-900.1187438/

8 Şubat 2026 ile güncel durumlar ;

Örnek Model :

Samsung 64GB 5600 Mhz 2rx4 Pc5 Ddr5 5600B

CL : CL46
V : 1.1V

3 Kasım 2025 - 490 Dolar.
8 Şubat 2026 - 1700'den 2500'e.

ByteStock :

1770518744752.webp

Almanya - EU İçin Fiyatlar ;

1770518782634.webp

2. EL Ebay :

1770518811513.webp

Artışa aralıksız devam.

Sonuç ;

1770519114014.webp

Sistem dizmiyorum illa ki düşmeyecek mi bu piyasa 2 senede ddr4 ile devam ederiz sorun değil fazlasıyla yetiyor bana
Bu AI işi patlamazsa piyasa birdaha asla eskiye dönmez, evet bi noktadan sonra stabilleşir ve bi miktar geri çekilebilir ama 2024-2025'e geri düşmesi için bu şirketlerin AI işinden batıp artık yeni yatırım yapmayı bırakması gerekiyor, gelecek bize ne gösterecek görücez.
Geçmişe dönüp şöyle bir hesap yaptım paranın enflasyonuna göre 2021'de 2x8 gb rame verdiğim para bugünün parası ile 8-9 bin tl ediyor, bundan 3 ay önce 9500 tl ye 64 gb ram alınıyordu, bunun sebebi de pandemide ürettikleri fazlalıkları hala eritememiş olmalarıydı, bir daha o hataya düşüp fazla üretip stok fazlası ürün satacaklarını hiç sanmıyorum, AI da talep devam ettikçe az üretip yüksekten yüksekten çakacaklar herkese.
Ben 2 yıl bekleyip düzelmesini ummak yerine 21kya 32 gb rami çektim kalan yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum.

Bu AI işi patlamazsa piyasa birdaha asla eskiye dönmez, evet bi noktadan sonra stabilleşir ve bi miktar geri çekilebilir ama 2024-2025'e geri düşmesi için bu şirketlerin AI işinden batıp artık yeni yatırım yapmayı bırakması gerekiyor, gelecek bize ne gösterecek görücez.
Geçmişe dönüp şöyle bir hesap yaptım paranın enflasyonuna göre 2021'de 2x8 gb rame verdiğim para bugünün parası ile 8-9 bin tl ediyor, bundan 3 ay önce 9500 tl ye 64 gb ram alınıyordu, bunun sebebi de pandemide ürettikleri fazlalıkları hala eritememiş olmalarıydı, bir daha o hataya düşüp fazla üretip stok fazlası ürün satacaklarını hiç sanmıyorum, AI da talep devam ettikçe az üretip yüksekten yüksekten çakacaklar herkese.
Ben 2 yıl bekleyip düzelmesini ummak yerine 21kya 32 gb rami çektim kalan yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum.
Herkesin kendi görüşü saygı duyuyorum 21k ya sistem dizilen yerde ram e o para vermek bana cazip gelmiyor işimi de görüyor şuan devam çok üst düzey sistem dizmeyen bunları göz önünde bulundurur

Herkesin kendi görüşü saygı duyuyorum 21k ya sistem dizilen yerde ram e o para vermek bana cazip gelmiyor işimi de görüyor şuan devam çok üst düzey sistem dizmeyen bunları göz önünde bulundurur
Ddr4 de güzel bir sistemin min 32 gb ramin varsa gerek yok zaten, ddr4 le ddr5 sistem arasında aman aman bi fark yok. Tüketim çılgını olup bi rame bu paraları vermeye gerek yok, bana da bi tık koymadı desem yalan olur. Ben sistemi 2021 de toplamıştım 16 gb ram rtx 3060 ryzen 5 3600 yetmiyor artık, normalde 1 yıl bekleyip ram olayları bi tık çıtır geri çekilsin diye bekleyip 6000 serisi almayı düşünüyordum ama bu ram krizi böyle giderse 6000 serisi de 2028 e sarkacak sanırım, sızıntılar o yönde. 2 yıl bekleyemem diye çektim bütün parçaları.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2.el 5800x3d alıp 2. el bi 16 gb daha ram takviyesi yapıp bi de ekran kartı çekip sistemi upgrade etmeyi düşündüm, ama kafayı yemiş insanlar sıfır 7800x3d den pahalıya sıfır 9800x3d parasına 5800x3d satmaya çalışıyorlar 2. elde.

patlayacak bir şey yok ortada. son kullanıcıya ram kalmayacak ve geforce now gibi servislere bağlı kalacağız

• Beğen
Reaksiyonlar: kare
patlayacak bir şey yok ortada. son kullanıcıya ram kalmayacak ve geforce now gibi servislere bağlı kalacağız
Evet planları bu, her şeyi aboneliğe çevirme hevesleri midemi bulandırıyor, o kadar kafayı bozmuşlar ki her ay bizden para alıp, bir şeye sahip olmamızı istememeleri konusunda, bir keresinde bmw arabasında koltuk ısıtma aboneliği satmaya çalıştı. Donanım olarak arabaya fazla para alıp ödediğin özelliği her ay abone olarak kullanmanı beklediler, tepki gelip 7 sülalesini katlayınca tüketiciler paşa paşa kaldırdılar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

• Isıtmalı koltuklar – Aylık, yıllık veya kalıcı lisans ücretliydi (ör. ~$18/ay).
  • Isıtmalı direksiyon – Ayrı abonelik olarak sunuldu.
  • BMW Drive Recorder (kamera kaydı) – Aracın kendi kameralarından kayıt yapma özelliği aylık ücretliydi.
  • High-Beam Assistant (otomatik uzun far asistanı) – Aylık abonelikli bir özellik olarak listelendi.
  • Driving Assistant Plus / Gelişmiş sürüş asistanı – Adaptif cruise + şerit destekli gelişmiş sürüş kontrolü için abonelik seçenekleri rapor edildi.
  • Wireless Apple CarPlay – Yazılımsal bağlantı için bedelliydi (tek seferlik ödeme ile satın alınabiliyordu).
  • “IconicSounds Sport” – Motor ses efektlerini hoparlörlerden oynatma özelliği (bu tek seferlik ödeme ile lisanslanabiliyordu).
    Bunları abonelikle satmaya çalıştı adamlar, bi şirket tüketicisini bu kadar enayi yerine koymamalı.

Şuan server tarafında çok hareketli, stoklar az az geliyor gelsede getiren tedarikçi sonradan geri alabilmek için yüksek fiyatlı satıyor.

Nereye kadar devam bakalım

piyasadaki ram fiyatlarıyla artış oranı aynı duruyor
bana halen garip gelen ekran kartı fiyatlarının ram ve ssd artışlarına göre geri de kalması.

Şuan server tarafında çok hareketli, stoklar az az geliyor gelsede getiren tedarikçi sonradan geri alabilmek için yüksek fiyatlı satıyor.

Nereye kadar devam bakalım
umarım düşündüğüm yanlış çıkar ama pek öyle gözükmüyor. eskiden ipodlar vardı, şimdi ise spotify gibi uygulamalara bağlıyız. aynı şey de oyunculuk için geçerli olabilir. bu işin sonu hiç hayra alamet değil

piyasadaki ram fiyatlarıyla artış oranı aynı duruyor
bana halen garip gelen ekran kartı fiyatlarının ram ve ssd artışlarına göre geri de kalması.
Son kullanıcı tarafı biraz durgun hocam, ama server tarafı sanki yarış varmışçasına ilerliyor

Bu ne zamana kadar gidicek böyle yeter artık ram almak istiyorum

Geri