Hangi bilgisayara hangi parçayı takmalıyım ?

Eyisha

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,126
Fotoğraflarını numaraları ile ekliyorum.
Bende 1 numaralı sistem var aktif olarak kullandığım. içinde GTX 1650 4gb OC , I3 10100f ve Corsair 2x8 2666hz var.
2 numaralı sistem ise bir şekilde elime ulaştı bedavadan içinde UHD Graphics 730, I5 11400 ve Corsair'in sanırım 16x2 2133hz ram'İ var.
İkisinde de 1 tb hdd ve 500gb ssd var.

Şimdi en iyisi için hangi parçayı hangi kasaya takayım ? 1 numarada tüm uygulamalarım vs var 2 ise tertemiz onun da bir üşengeçliği var.

Ekler

• 1.webp
    1.webp
    147.6 KB · Hit: 42
  • 2.webp
    2.webp
    291.4 KB · Hit: 41
Son düzenleme:
hocam chat gpt ye fotoları attım bana dediği şu şekilde
  • İşlemci: Intel Core i5-11400
  • Ekran Kartı: GTX 1650 4 GB
  • Anakart: MSI H510M-A PRO
  • RAM: 32 GB (2×16) DDR4

hocam chat gpt ye fotoları attım bana dediği şu şekilde
  • İşlemci: Intel Core i5-11400
  • Ekran Kartı: GTX 1650 4 GB
  • Anakart: MSI H510M-A PRO
  • RAM: 32 GB (2×16) DDR4
Eyvallah hocam aslında sormamın sebebi i5 işlemciyi benim i3 olan kasaya mı takayım direkt ( anakart destekliyor mu bilmiyorum ondan sordum) yada riske girme direkt 1650'yi al i5'in oldugu kasaya tak

hocam kasa gözünüze güzel geleni kullanın diğerlerini de zaten çıkarın birinden birine aktarın hem temizlik olmuş olur macun değişimi, toz temizliği vs.

İşlemciler aynı soket İ5 olanı istediğin anakarta tak önce bioslarını güncelle ama. SSD'ler zaten kolay iş hepsini kullanmak istediğine takarsın. Belleklere de manuel ayar çekip kapasitesi yüksek olanın kalitesi bakabiliriz ama galiba o bellekler OEM ve soğutmasız değil mi?

İşlemciler aynı soket İ5 olanı istediğin anakarta tak önce bioslarını güncelle ama. SSD'ler zaten kolay iş hepsini kullanmak istediğine takarsın. Belleklere de manuel ayar çekip kapasitesi yüksek olanın kalitesi bakabiliriz ama galiba o bellekler OEM ve soğutmasız değil mi?
evet soğutmasız hocam. ayar çekme muhabbetini filan bilmiyorum nasıl yapılır vs

evet soğutmasız hocam. ayar çekme muhabbetini filan bilmiyorum nasıl yapılır vs
Biostan belleğine voltaj vererek frekansını yükseltip gecikme değerini düşürebiliyoruz şu an çalıştığı 1.2v'ta 2600 mhz üzerine çıkabiliyorsa kapasitsi yüksek olanı kullanmalısın. Özelden yazarsan yardımcı olurum müsait bir zamanda.

bileşenler çok stabil ve uygun bence geçerli
teşekkürler hocam merak ettiğim bişi var
Biostan belleğine voltaj vererek frekansını yükseltip gecikme değerini düşürebiliyoruz şu an çalıştığı 1.2v'ta 2600 mhz üzerine çıkabiliyorsa kapasitsi yüksek olanı kullanmalısın. Özelden yazarsan yardımcı olurum müsait bir zamanda.
ekran kartını çıkartıp yeni pcye direkt taksam bir sıkıntı çıkar mı montajda vs bilgisi olan biri dğeilim de bu konularda yoksa bir bilgisayarcıya götürüp taktırayım mı

teşekkürler hocam merak ettiğim bişi var

ekran kartını çıkartıp yeni pcye direkt taksam bir sıkıntı çıkar mı montajda vs bilgisi olan biri dğeilim de bu konularda yoksa bir bilgisayarcıya götürüp taktırayım mı
ekran kartını değiştir bence 11400f ile 1650 mantıksız olur montajdada sorun yaşamazsın kartı çıkartıp diğer kartın pcie slotuna takıcan vidasını sıkıcan güç kablosunu takıcan bitti

ekran kartını değiştir bence 11400f ile 1650 mantıksız olur montajdada sorun yaşamazsın kartı çıkartıp diğer kartın pcie slotuna takıcan vidasını sıkıcan güç kablosunu takıcan bitti
teşekkürler hocam. bütçe olursa ekran kartını 2. elden de olsa artırmak istiyorum. bu işlemciye ne tarz bir ekran kartı uyumlu olur seviye olarak. yakın dönemde pc yükseltmeyi düşünmüyorum o yüzden belki 2. elden parça yükseltirim

teşekkürler hocam. bütçe olursa ekran kartını 2. elden de olsa artırmak istiyorum. bu işlemciye ne tarz bir ekran kartı uyumlu olur seviye olarak. yakın dönemde pc yükseltmeyi düşünmüyorum o yüzden belki 2. elden parça yükseltirim
1080p de 3060ti veya 6650xt sınır 2k da 6800xt alınabilir

Cevap belli harici kartı napayım, gtx + 11400(kod dan ilerledim bu daha güçlü olması lazım), 32 gb ram 2100 ile 2600 pek bir şey fark ettirmez. En kötü bence bir manuel oc denesen tatlı olur.

Geri