Yanları kısaltıp üstü uzun bırakmak keko tıraşı mı?

Falcon 9

80+
Reaksiyon skoru
156
Merhabalar. Bu aralar yeni ve farklı saç modelleri deniyor ve arıyorum. Normalde bu zamana kadar hep subay tıraşı yaptırırdım ama farklılık olsun dedim ve yanları kısaltıp üstü uzun bıraktırdım. Zaten saç tellerim ince olduğu için yanları 0 aldırmadım; çünkü yanları 0 aldırınca baya kötü-cavlak duracağını düşündüm. O yüzden 1–2 numara ile aldırdım.
Fakat artık yeni saç modelleri aradığım için mi bilmem, karşıma hep yanları kazıtıp üstü uzun bırakmayı “keko tıraşı”, “hırt tıraşı” diye eleştiren videolar çıkmaya başladı. İnternette yüz tipime uygun olabilecek modellere baktığımda ise neredeyse hepsi yanların kısa, üstün uzun ve hacimli olduğu modeller.
Sizce yanları kısaltıp üstü uzun bırakmak kötü bir model mi? Yüz tipim oval–yuvarlak arası ama oval’e daha yakın. Şu anki saçım dediğim gibi: yanları 1–2 ile aldırdım, üstler biraz daha uzun ve bana açıkçası kötü gelmedi. Sadece bir dahakine yandaki geçiş çizgisini bir tık aşağıdan aldırmayı düşünüyorum.
Ama işte yanları kısaltmaya “hırt modeli”, “keko modeli” denmesi ve öyle bir algı olması beni rahatsız etti açıkçası. Sizin önerebileceğiniz saç modelleri var mı?
Şimdiden teşekkürler.

taper fade modelini dene bu sayede üstleri çok kısaltmayıp yanlarını kısa kestirsen bile keko tıraşı gibi durmaz

kesinlikle taper fade
ve enseni kısaltma ucundan aldır

G0KGxM-WUAE_r8A.webp
Denemek için yaptım ya şakasına. Nasıl duracak bakayım dedim. Keko olmadım değil mi kanka ?

Millet poposundaki saçları tıraş ediyor, senin bu yaptığına kimse laf edemez.. 🤣 Milleti fazla takma, ağzı olan konuşur zaten...

Kendin yakışan bir traş ile rahat ediyorsan devam et...

Bence düzgün bir geçiş olduğu sürece keko tıraşı gibi durmuyor. Tabii geçiş çizgisi çok yukarıda oluncada iyi durmayabilir.

Bence düzgün bir geçiş olduğu sürece keko tıraşı gibi durmuyor. Tabii geçiş çizgisi çok yukarıda oluncada iyi durmayabilir.
Millet poposundaki saçları tıraş ediyor, senin bu yaptığına kimse laf edemez.. 🤣 Milleti fazla takma, ağzı olan konuşur zaten...

Kendin yakışan bir traş ile rahat ediyorsan devam et...
kesinlikle taper fade
ve enseni kısaltma ucundan aldır
taper fade modelini dene bu sayede üstleri çok kısaltmayıp yanlarını kısa kestirsen bile keko tıraşı gibi durmaz
İnsan gibi fikir verdiğiniz için teşekkür ederim.
Maalesef bazıları bunu bile beceremiyor.

Her hafta berbere gidecek paran yoksa taper fade yaptırma

Geri