Topladığım sistemi değerlendirir misiniz?

Reaksiyon skoru
4
Kendi imkanlarımla yeni bir bilgisayar toparladım. Topladığım sistem şöyle:
  • MSI B550M PRO-VDH AM4 DDR4 4400(OC)
  • AMD Ryzen 5 5600
  • Thermalright Assassin x 120 Refined Se TL-C12C 4 x 6mm
  • Fazeon F1 650w 80plus Bronze Mesh 4x120mm Rainbow Fanlı Matx
  • WD Blue 1 TB SSD
  • Sandisc 128 GB SSD (yedekleme için)
  • Hikvision 3200MHz cl16 2x16GB ram
  • Rampage Crimson 0.5 ms 200 Hz Full HD IPS Gaming Monitör
  • Gigabyte Radeon RX 6600 eagle 8 gb
Çoğunlukla günlük kullanım ve yazılım üzerine kullanacak olsam da uzun ömürlü ve arada rdr2 gibi oyunlarla kafa dağıtırım diye düşündüm. Sizce değişmesi gereken bir sistem mi, sistemi uydurabilmis miyim yorumlarınızı bekliyorum.

• AMD Ryzen 5 5600
  • WD Blue 1 TB SSD
Çoğunlukla günlük kullanım ve yazılım üzerine kullanacak olsam da uzun ömürlü ve arada rdr2 gibi oyunlarla kafa dağıtırım diye düşündüm. Sizce değişmesi gereken bir sistem mi, sistemi uydurabilmis miyim yorumlarınızı bekliyorum.
Fp olarak çok iyi duruyor yalnız psu hakkında bilgim yok c tierse bile çok iyi

sistem iyi kaç milyon milyar dolares burasi?
Toplamda 32 civarına denk geldi hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fp olarak çok iyi duruyor yalnız psu hakkında bilgim yok c tierse bile çok iyi
Evet psu kasa ile beraberdi tek tek onada uğraşmak istemedim yorumlar çoğunlukla olumsuz inşallah sıkıntı çıkarmaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bakıldığı zaman dengeli gözüküyor ama ekran kartı 8 gb pek uzun ömürlü olmayabilir.
onun dışında rampage monitörde pek önermem.
Bir tek ekran kartını 2.el aldım hocam piyasaya göre baya uyguna denk geldi kaçırmak istemedim. İnternette biraz araştırdım aaa oyunlarda FPS oranı tatlı gibi görünüyor bakalım hayırlısı 🥲

• AMD Ryzen 5 5600
  • WD Blue 1 TB SSD
güzel sistem PSU da bomba denilecek kadar kötü değil sorun çıkaracağını düşünmüyorum

Sıfır mı hocam. Benzer bir sistem toplamayı düşünüyorum hatta aynısı bile olabilir.

Sistemin toplamı 32 bandında çok mu oldu
Hocam dün biraz araştırma yaptım da. AM4 üst segment bir sistem toplamaktansa am5 giriş seviye bir sistem toplamak daha mantıklı geldi açıkcası. Aralarında çok fazla bir fiyat farkı olmuyor. Örnek verecek olursam ryzen 5 5600 ile ryzen 5 7500f arasında 500₺ kadar fiyat farkı var. Performans konusu ayrı bir konu ama sonrasında işlemci değiştirmek istersen seçeneğin kalmıyor pek ama am5 sistemde seçeneğin oluyor.
Ekran kartı konusunda bende asus dual rx 6600 vardı. Beni üzmüyordu açıkcası. Hata alıyordum ama fiyatına göre oyun performansı tatlıydı.

Sistemin toplamı 32 bandında çok mu oldu
çok hocam am4 e sıfır yatırılmaz

mesela örnek sizin sizin sıfır aldım dediginiz 5600 6000 tl 2.elde temizleri maxsimum 4000 tl ki pazarlıkla 3500 e rahat alırsın 2500 zarar

ram mesela sıfır aldım dediginiz hikvision ramlerin 32 ligi 14 bin tl 2.elde temizleri 7-8 bin tl 32 ligin hemde marka 6 bin zarar kafadan 2 parçada 8 bin 500 zararın var o para ekran kartıan versen çok daha iyi kart alabiliyorsun

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,512
Üyeler
189,097
Son üye
Saluda
Geri