Belirsiz 1 snlik kasmalar ve bazen açılıştı siyah ekran hatası

merto017

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar,

Öncelikle oyun ya da video fark etmeksizin görüntüde ve seste 1 saniyelik kasmalar meydana geliyor ve bu kasmalar bazen saatte 1 bazense 4-5 saatte bir meydana geliyor ama sürekli bu kasmaları yaşıyorum. Ayrıyeten bazen bilgisayarımı açtığım zaman ekran vs her şey geliyor ancak 15 saniye sonra siyah ekran oluyor ve monitörde sinyal yok diye bir uyarı alıyorum, Windows+Ctrl+Shift+B tuşlarına aynı anda basılı tutarak ekran kartı sürücülerini sıfırladığım zaman ekran geri geliyor ve kullanıma devam edebiliyorum. Bu sorunlarla alakalı bilgisayarımı garanti servisine gönderdim ancak sorun bulunamadı denerek, BIOS update yapılarak bilgisayar tarafıma geri gönderildi ve aynı sorunlara yaşamaya devam ediyorum. Sebebi ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum.

Sistemim;
İşlemci: AMD Ryzen 5 8400F 4.20GHz (Max 4.70GHz) 6 Çekirdek 16MB Önbellek Soket AM5 MPK İşlemci
Anakart: COLORFUL BATTLE-AX A620M-D PRO V14 DDR5 7600MHz mATX AM5 Anakart
Ekran Kartı: Colorful GeForce RTX 3060 NB Duo 12G V2 L-V 12GB GDDR6 192Bit DX12 Ekran Kartı
Bellek: Apacer Panther 16GB (1x16GB) 5200MHz DDR5 CL40 Ram
SSD: Lexar NM610PRO 1TB Gen3x4 3300/2600MB/sn NVMe PCIe M.2 SSD
Kasa: Hiper Lux 500W 3x120mm Rainbow Gaming ATX Kasa

HATA2 - Clipchamp ile yapıldı_1768325203789.mp4

Videonun 12. saniyesinde 1 saniyelik kasma mevcuttur, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Sisteme bilgisayar hızlandıran, ayar değiştiren veya güncelleme atmaya yarayan garip bir yazılım yükledin mi?
Bu tarz yazılımlar varsa lütfen uygulama içinde yaptığınız ince ayarları varsayılana alın ve bu uygulamaları kaldırın.

Bir de Wifi dışında ağa bağlanabiliyorsan öyle deneyin. Belki ağ kaynaklı bir takılma yaşanıyor ve bu da aynı oyunlarda olduğu gibi sistem takılmasına yol açıyor olabilir. Anakarta gömülü wifi adaptörleri genelde bol bol bellek sızıntılarıyla meşhurdur. Değerlerde bir sorun görmedim, ama belki uzun kullanımda siz fark etmeden kaynak tüketimi arşa çıkıyor olabilir.

Gerçi bunu yazarken tek video açıksa, arkada başka uygulama yoksa bir video sekmesi için Windows dahil 6 GB bellek tüketimi biraz fazla.

İlk olarak sana bağlantıya bakarak varsa BIOS, Chipset, ses, ağ sürücü güncellemelerini yapmanı isteyeceğim.
Konuda ayrıca Wintoys üzerinden ince ayarlar var onları da uygulayın ve sistemi yeniden başlatın.
Bu arada BIOS ayarlarını da sıfırlayın, overclock vb. yaptıysanız da geri alın varsayılanda dursun. AMD bir uygulaması vardı onunla yaptıysanız, uygulamayı kaldırın sonrasında BIOS sıfırlayın.

Merhabalar,

Öncelikle oyun ya da video fark etmeksizin görüntüde ve seste 1 saniyelik kasmalar meydana geliyor ve bu kasmalar bazen saatte 1 bazense 4-5 saatte bir meydana geliyor ama sürekli bu kasmaları yaşıyorum. Ayrıyeten bazen bilgisayarımı açtığım zaman ekran vs her şey geliyor ancak 15 saniye sonra siyah ekran oluyor ve monitörde sinyal yok diye bir uyarı alıyorum, Windows+Ctrl+Shift+B tuşlarına aynı anda basılı tutarak ekran kartı sürücülerini sıfırladığım zaman ekran geri geliyor ve kullanıma devam edebiliyorum. Bu sorunlarla alakalı bilgisayarımı garanti servisine gönderdim ancak sorun bulunamadı denerek, BIOS update yapılarak bilgisayar tarafıma geri gönderildi ve aynı sorunlara yaşamaya devam ediyorum. Sebebi ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum.

Sistemim;
İşlemci: AMD Ryzen 5 8400F 4.20GHz (Max 4.70GHz) 6 Çekirdek 16MB Önbellek Soket AM5 MPK İşlemci
Anakart: COLORFUL BATTLE-AX A620M-D PRO V14 DDR5 7600MHz mATX AM5 Anakart
Ekran Kartı: Colorful GeForce RTX 3060 NB Duo 12G V2 L-V 12GB GDDR6 192Bit DX12 Ekran Kartı
Bellek: Apacer Panther 16GB (1x16GB) 5200MHz DDR5 CL40 Ram
SSD: Lexar NM610PRO 1TB Gen3x4 3300/2600MB/sn NVMe PCIe M.2 SSD
Kasa: Hiper Lux 500W 3x120mm Rainbow Gaming ATX Kasa

HATA2 - Clipchamp ile yapıldı_1768325203789.mp4

Videonun 12. saniyesinde 1 saniyelik kasma mevcuttur, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
cpu anlık yüke giriyor mouse oynatsaydın kaç hz kullanıyorsun derdim. DDu veya temiz format denedin mi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,609
Üyeler
189,120
Son üye
aydeniz00
Geri