Rx 9070 xt r7 9700x sistem toplama

Anakartı beğenmedim. o fiyata vrm soğutması olan daha iyi modeller mevcut linki bırakıyorum alta. taş gibi anakartdır b650 eagle. sistemi topladıktan sonra ekrana görüntü gelmeyebilir b650 chipset li normal oda bi bios flashbacke bakar.

hocam kasanızda hava akışında bir problem yoksa benim içinde sorun yok ve fanlarının kalitesi nasıl
Hava akışı normal bir akvaryum kasa ile aynı. Tabii bir mesh kasa performansı beklemeyin. Fanlarda yukarıda bahsettiğim gibi gayet iyiler, üzmezler.

Stok fanlardan bahsediyorsanız, gayet sessiz, stabil. Redditteki arkadaşlar en üst seviye fanlarla karşılaştırmış sanırım :D %100'e alınca evet gürültülü oluyor fakat zaten sistem istenildiği kadar zorlansın fanı o hıza çıkaracak kadar ısı oluşmadığı için problem değil.
hocam işlemci darboğazı oluyomu bilgisayarınızda

anakartla ilgili bir sorum var sadece 2 tane ram slotu var ilerde ram eklemek istesem ekleyemiyeceğim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

b850m force wifiden bahsediyorum
Üst seviye anakartlara takmadığın sürece 4 kanal yaptığında ramlerde rank mevzusuna bağlı olarak mhz düşüşü yaşıyorsun 6000 aldığını 4800 falan olabiliyor ayrıca 4 kanal olsada sorun yaşatabiliyor ondan önermem 32gb zaten şuan ve ileriki döneme fazlasıyla yeterli pc'nin ömrü bitmeye başlayınca falan yetmemeye başlar öyle diyeyim ondan pek bakmayın slot sayısına.

Üst seviye anakartlara takmadığın sürece 4 kanal yaptığında ramlerde rank mevzusuna bağlı olarak mhz düşüşü yaşıyorsun 6000 aldığını 4800 falan olabiliyor ayrıca 4 kanal olsada sorun yaşatabiliyor ondan önermem 32gb zaten şuan ve ileriki döneme fazlasıyla yeterli pc'nin ömrü bitmeye başlayınca falan yetmemeye başlar öyle diyeyim ondan pek bakmayın slot sayısına.
sağolun hocam

Sistemin benzerini en ucuz b650 anakart ile sorunsuz kullanıyorum hocam.

Herkese selamlar,
Uzun araştırma sonrası FPS odaklı, 2K yüksek Hz oyuncu sistemi topladım. Parçaları özellikle denge, uzun ömür ve soğutma performansına göre seçtim. Görüşlerinizi ve önerilerinizi merak ediyorum.

⚙️ Sistem Özellikleri

🧠 İşlemci

• AMD Ryzen 7 9700X

❄️ İşlemci Soğutucu

• Thermalright Peerless Assassin 120 Mini White
  • Thermalright TF7 Termal Macun

🧩 Anakart

• Gigabyte B650M Gaming Plus WiFi

💾 RAM

• Patriot Viper Venom 32GB (2x16) 6000MHz CL30 EXPO

🎮 Ekran Kartı

• Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse 16GB

💽 Depolama

• Kioxia Exceria PRO 1TB NVMe Gen4 SSD

⚡ Güç Kaynağı

• MSI MAG A850GN 850W 80+ Gold ATX 3.1 PCIe 5.1

Kasa:
  • Lian Li Vector V100R ARGB White
  • 3x Ön Fan (stok)
  • 1x Arka Fan (stok)
  • 2x Thermalright TL-N12W-R5-S 120mm ARGB Üst Egzoz Fan

• 🖥️ Monitör

• AOC Q25G4SR

Mouse: Atack Shark X3 pro

Klavye:Ajazz NK68

Mousepad: Klasse Pro 90x40 Mousepad

Kulaklık: SteelSeries Arctis Nova 1X Kulaklık

Ek monitör standı: North Bayou F80 Monitör Kolu

almadıysanız çok daha iyisi toplanır

İşlemciyi 3D tercih et bence 7800X3D olabilir bütçeyi aşmıyorsa daha iyi. GPU tercihi iyi Pulse modeli iyi bir model giriş seviye fiyatı var ama üst seviye bir soğutmaya sahip.

Diğer parçalar ile ilgili de güncel bilgim yok ama arkadaşlar güzelce anlatmış zaten

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,973
Üyeler
188,860
Son üye
beko02zaza
Geri