Tp link archer be400 be6500 dual-band wi-fi 7 router

zbzxbv

80+
Reaksiyon skoru
3
herkese iyi günler dilerim. İnternetten wifi 7 mesh ağı oluşturarak router almayı tercih ettim ve tp link archer be400 be6500 dual-band wi-fi 7 ürününü sipariş verdim fakat normalde olması gerektiğini düşündüğüm sonradan fark ettiğim 6ghz desteklemesiğini fark ettim. amacım bu aleti alıp yanına da 2 adet tp link archer be230 atıp mesh sisteminde kullanmaktı. fakat cihaz benim istediğim ve bu yüzden yüksek mebla ödediğim 6ghz desteklemiyor. sizce 3 adet tp link archer be230 almak daha mı makül ağ data aktarımı gibi bir şey yapmayacağım sadece internet erişimi wifi olarak bi ağ yapılanması yapıyorum evimde.
be400 fiyat 6.100 tl be230 fiyat 2750 tl maliyet etkinlik daha önplanda olmak istiyorum esasen teknik olarak fiyat farkına değer mi ? evim 130 m2 teşekkürler

Son düzenleme:
hali hazırda 1 adet xiaomi 4a giga 2 adet 4c routerim var 4cler çok kötü ve kablosuz kurulumda hem verimi aşırı kötü hemde kopma yapıyor ve ağ değişimi gerekiyor

evimde 2 bilgisayar biri modeme biri de 4c routere kablo yoluyla bağlı olarak ; aktif wifiye bağlı 8 telefon 20 kadar da akıllı ev ürünü var bunu da göz önünde bulundurunuz :) 4c routerin diğerini bağlantı kopmasından dolayı kullanmıyorum atıl durmakta
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

be230 un beni cezbeden yanı 1 adet giga 2.5 portu verebilmesi ve bunu ucuz sayılabilcek bi rakamda yapması en basic cihaz ve yazılım yüklenmeside yapılabiliyor başlangıçta be220 seçecektim ama 1 giga portu sıkıntı bu sistemi 5 yıl en azından aktif kullanmayı planlıyorum mevcut standartlarda 1 giga hızı 3 yıl sonrasında falan üstlerini görürüz gibi öngörüm var 2.5 giga altyapısı makul gibi 1 gigadan ziyade

Son düzenleme:
ek bu sistemi 6 yıldır falan kullanmaktayım ve özellikle 2.4 ghz kanalı aşırı ağırlaştı ağımda kullanılabilirliği çok kötü ağ yapısından ötürü ve cihazlarım mecburen 2.4 ghz ile bağlantı sağlayabiliyor bu wifi 7 ağında bi sorun teşkil eder mi ? wifi 6 bile deneyimim yok :) eski altyapıda kaldım malesef sizce en mantıklı ve ekonomik çözüm öneriniz ne olur ?

Son düzenleme:
Geri