Aorus B850M ICE Servis Skandalı: 260$ + KDV Ücret!

Reaksiyon skoru
5
Merhaba arkadaşlar,
Yıllardır sadık bir Gigabyte kullanıcısıyım (A520mk modelinden bu yana). Son sistemimde MSI project Zero veya ASUS ROG STRIX gibi seçenekler olmasına rağmen, markaya olan güvenimden dolayı Aorus B850M ıce Elite tercih ettim. Ancak şu an yaşadığım servis süreci tam bir kabus.
Olayın özeti:

1. İlk günden sorunlu: Anakartı aldığım ilk günden beri Q-flash Plus özelliği çalışmıyordu (LED bile yanmıyordu). Manuel halledebildiğim için başta garantiyle uğraşmak istemedim.
  2. CPU kırmızı ışık hatası: Birkaç ay sonra anakart aniden "CPU red light" hatası vermeye başladı ve sistem açılmadı. Satıcı firma (Sinerji) üzerinden distribütör endeks bilişim'e gönderdim.
  3. Servis skandalı: Ürünü kusursuz paketleyip, fiziksel bir hasar olmadan göndermeme rağmen servis; "anakartta eğilme var, kullanıcı hatası" diyerek geri dönüş yaptı. Gönderdikleri fotoğraflardaki eğilme, ben kargolarken kesinlikle yoktu!
Mağduriyetim:
Anakartım servisteyken bile markaya olan sevgimden dolayı Aorus sıvı soğutucu satın aldım. Ancak Gigabyte servisinin (RMA) bu tutumu ve "donanımsal hatayı fiziksel hasara yorma" çabası beni derin bir hayal kırıklığına uğrattı.
Müşteri memnuniyeti adına destek beklerken, resmen "ürünü çöpe at, bizden yenisini daha pahalıya al" deniliyor. Bu konuda tecrübesi olan var mı? Gigabyte global veya Türkiye ekibinden bu mantıksız fiyatlandırma ve haksız "kullanıcı hatası" kararı için bir muhatap arıyorum.

Ekler

• aaa.webp
    aaa.webp
    21.5 KB · Hit: 39
  • bbb.webp
    bbb.webp
    155.3 KB · Hit: 40
Eğer montaj sırasında bir hata yapsaydım ya da vidaları gereğinden fazla sıksaydım, anakart fiziksel olarak arkaya doğru (yani kasa tepsisine/vidalandığı yöne doğru) esnerdi. Anakartın öne doğru eğilmesi, montajla veya normal kullanımla açıklanabilecek bir durum değil; bu ya kargoda üzerine ağır bir yük binmesiyle ya da serviste bir fiziksel müdahaleyle oluşabilecek bir şey.

Keşke iade ederken kargonun son halini videoya çekip öyle kargolasaydın. Marka veya satıcı kötüleyemeyeceğim, lakin satın aldığın siteden ben de bir sürü alışveriş yapmama rağmen çok mağdur olduklarını da söyleyen var. Herifler böyle bir hüküm koyduysa ve şu an anakart onlardan kaynaklı veya kargodan kaynaklı yamuk olsa bile geri dönüşü çok zor olur. Bütün suçu satıcıya ya da servise de atmak istemiyorum, kargoda da taşıma kaynaklı yamulma olmuş olabilir. Geçmiş olsun dostum. Yine de hakkını aramaya çalış ama yine de elde somut bir kanıtın yoksa göndermeden önce yamulmadığına dair, çok zor.

Kargo süreci öncesinde olanları belgelediysen THH'ye başvurabilirsin.

Markalar genelde üstlenmemek için taklalar atabiliyorlar.

Umarım belgelemişsindir ( Video veya fotoğraflar ile ) yoksa sosyal medyadan sesini duyurup birilerini araya koymadan çözümleyemezsin.

Bura da böyle bir ülke işte.

Geri