Garajda telefon tamiratı yapmak yasal mı

sadexxxx

80+
Reaksiyon skoru
15
2 yıl önce taylandtaydım ve garajımda robot tamir edip yapıp satsam yasaldı. Şimdi Türkiyedeyim telefon tamiratından çok iyi anlıyorum iPhone 11 iPhone 12 verseniz 13 çıkartırım(mecazi) lakin bilmek yeterli değil Türkiye'de bazı kurallar bir miktar kısıtlayıcı geldi ve bu konu şu an benim için çok mühim kendi garajımda tamirat yapmam yasal mı ?

Fiş kesersen neden yasal olmasın ? Garajını şirket gibi göster şahıs şirketi aç

Fiş kesersen neden yasal olmasın ? Garajını şirket gibi göster şahıs şirketi aç
Anlıyorum lakin nasıl vergi dairesine git diyenler oldu onun dışında git 4.seviye tamirci belgesi al diyenler oldu hangisini yapmam gerekiyor

Niye yasal olsun anlamadım? Normal bir iş değil mi?

Doğruda Türkiye'de şöyle bir durum var garajı home Office yapmam lazımmış ayrıca 2 adet bir işlem daha var anlatsam ben yazmaktan siz okumaktan sıkılırsınız
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca çok fazla vergi tutarı kesiliyor 1000 liraya yapacağım tamiratta kazancım 200-300 lira falan 1000 liralık tamirattaki kullanılan ürün 500 TL ise 250 TL vergi el emeğinde ise yüzde 20 kdv 200 lira

Sonuç: (tahmini tutarlardır ai yardımı ile hesaplandı)
Ürün:250 TL
Ürün vergisi: 250 TL
KDV:200 TL
Kâr:300

Son düzenleme:
Sürekli yaptığın bir iş değilse esnaf muafiyet belgesi belki alabilirsin en yakındaki vergi dairesine git bi sor istersen

Doğruda Türkiye'de şöyle bir durum var garajı home Office yapmam lazımmış ayrıca 2 adet bir işlem daha var anlatsam ben yazmaktan siz okumaktan sıkılırsınız

Ayrıca çok fazla vergi tutarı kesiliyor 1000 liraya yapacağım tamiratta kazancım 200-300 lira falan 1000 liralık tamirattaki kullanılan ürün 500 TL ise 250 TL vergi el emeğinde ise yüzde 20 kdv 200 lira

Tabii ki yani. Sen gidip facebook'a oraya buraya "iphone tamiri yapılır" ilanı vereceksen birileri gelecekse sana ücret ödeyecekse vergini de dükkanını da belirtmen gerekir.

dönmek hayatının hatası olmuş

Yıllardır tanıdığım bir abim kendi işini kurmuştu. Daha sonra devlet dükkana ortak oluyor diyerek kapatmış.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,198,031
Üyeler
190,304
Son üye
ardzing01
Geri