- Bütçe
- 15000
İlk öncelikle herkese selamlar yaşım 17 a1 ehliyet aldım normalde peugeot pm01 düşünüyordum 125cc abs li su soğutmalı 14hp 140k 12ay vadesiz taksit fiyat aşırı iyi geldi gözüme tipinide aşırı beğendim tek sorunu 2023 model olması ve servis felan hak getire bi tık yaşadığım yerde motorun 4 tane yedek parçası var 2x ön arka balata hava filitresi yağ filitresi onun dışında bişe getirmemişler zaten bi garanti için kesinlikle 4-5ay bekletilceğim kesin zaten hali hazırda bulebird scooterim vardı 7k km dir sürüyorum 52mm silindir piston attığım halde yetersiz geliyor normalde 88 cc 120cc felan diyolar boş atanlar 125cc bi scooter düşünün 80 zorlarsan 85 gidiyor işte aşırı yetersiz geliyo bide 125cg de top speed de olmas bile scooterlerde fealn kalkışta alıyor 0-80 kadar namussuz dedim zaten öğrenciyim motorlarda uraşmayı seviyorum bu scooteride ben topladım zaten mesem öğrencisim 10k maşşım var ve 12 aya bunu cöp etmek istemiyorum açıkcası 20-30k ya bir cg alırım yada 20k ya fealn 2.el baya uyguna bulunuyo 0 almam cünkü o motru komple değiştireceğim motoru dışındakiler önemli yani belkide yeni kitlemiş felan bulursam aşırı ucuza onu alırım bu motoru aldıktan sonra ise zaten aşırı hafif motor orjinal 100 lükle bile top speed aşırı fazla benim amacım 200 -250cc aralında bişe yapmak zaten o motorda 120 üzeri görceğimi sanmam arkaşarlamkini sürdüm top speed denenmeycek kadar tehlikeli durduğu yerde ucup gitmelik motor gelelim 4 subablı 62mm 82boy 40.5mm crank lı motorumuza bazı şeyleri katmadım onları halledilmesi lazım zaten bi duyuma göre 40.5 x 2 81-82 boyu böyle analşılıyormuş sanırsam stroke konusunda hiç bir fikrim yok cg cok garip anlamıyorum cünkü yapay zekada heyhey lom konuşuyo 40.5 crankın sorualrında cift segmanda 82boy kullanılması gerektiği yazıyordu ondan dolayı öyle dedim yanlışım varsa düzeltin bu net stroker crank zatenonu biliyorum ama 6stroke mi 8 mi bilmiyorum işte sizden burda yardım istiyorum cc hesaplamak için ve örneğin işe bu crankı alırsan şunun şunu yaşarsın bu şu olur olur düşüncesiyle yazdım tecrübem 0 bu konuda ama motoru taplayabilrim nie 4 subablı diceksiniz nie 62mm 65.5 veya 63.5 değil diyeceksiniz 4 subab uyumu piston sadece 62mm(61ve56.5 de var)de var onun dışında alırsam hepsine işlem yapmam gerekiyor ve ben ondan taraftar değilim tahmini en pahalısı kapak zaten 7k neden 4 subablı dersenizde bi tık zevk meselesi ve ilerde belki 65.5 geçebilrim ve kapakla asla uraşmam ve biliyorumki cglerin kapakları aşırı sorunlu bu kapak orjinal hiç oynama olmaycağı için bişe olmaz diye bekliyorum ve orjinal egsantirik kullanacağım zaten 4 subablı fazla fazla giriş ve cıkış var 6 lık şanzıman düşünüyorum ama pek tavsiye etmiyorlar sanırım 5 de okeyim ama 6 benim için bi tık daha iyi olur cünki ben 125cc bir cg alıcam 50cc değil otbanda felan ceza yiyior cünkü uzun yol yapmayı düşüyorum 10 50 yağ koyarım dişe düşündüm. Peki bir yanlışım varsa düzeltin lütfen ve sizin düşünceleriniz nedir ? yada öneri ben daha fazla şey aklıma gelmedi sert baskı felan zaten atmam gerekiyo( bu motoru uzun süreler gündelik kullanmayı planlıyorum ve gereken örneğin pz 30 sa ben buna pz 28 takıcam muhtemelen 65.5 silindir duvarı aşırı ince riske atmak istemedim bide blok kurtarmassa sıkıntı tornacıyla uraşıcam.)
Ekler
Son düzenleme: