Acer nitro 5 markalı yeni aldığım Laptopum 100 dereceyi görüyor.

Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar alalı 2 hafta olan Acer nitro 5 i5 12th gen 6gb rtx4050 16gb ram(8+8) Laptopum Cyberpunk'ı açtığım zaman 100 derecelere kadar varıyor bu ısı normal mi ?
Anakarta zarar vermek çok korkuyorum bilen arkadaşlar cevap yazabilir mi ? Şimdiden teşekkürler..

Arkadaşlar alalı 2 hafta olan Acer nitro 5 i5 12th gen 6gb rtx4050 16gb ram(8+8) Laptopum Cyberpunk'ı açtığım zaman 100 derecelere kadar varıyor bu ısı normal mi ?
Anakarta zarar vermek çok korkuyorum bilen arkadaşlar cevap yazabilir mi ? Şimdiden teşekkürler..
performansta kullan fan hızını da oto dan değilde kendin ayarla normalden bi tık hızlı dönsün yine aynı mı olacak sonuç bi bak

performansta kullan fan hızını da oto dan değilde kendin ayarla normalden bi tık hızlı dönsün yine aynı mı olacak sonuç bi bak
Fanı performansta kullanıyorum fan hızı ayarlardan kastınız maksimuma mı alayım hocam ?

aynı laptop bende de var böyle bir sorun olmamıştı grafik ayarlarını düşürün

Modern bileşenlerde Thermal Throttling (Termal Darboğaz) denilen bir koruma mekanizması vardır. İşlemci zarar göreceği noktaya gelmeden önce kendi hızını düşürerek sıcaklığı dizginler. Yine de uzun süre bu sıcaklıklarda kalmak bileşen ömrü ve performans için sağlıklı değildir. Altına soğutucu alarak sıcaklığı 3-5 derece dusurebilirsin yada Windows Güç Planı üzerinden En yüksek işlemci durumu değerini %99'a çekmek Turbo Boost'u devre dışı bırakarak sıcaklığı ciddi oranda 15-20 derece düşürür fakat bu işlem Cyberpunk gibi oyunlarda performans kaybına yol açabilir 100 dercelik anlık çıkışlar için anakartı hemen yakmaz ama performansı düşürür. Uzun vadeli kullanım için yukarıdaki yöntemlerle bu sıcaklığı 90 derecenin altına çekmeye çalışmanızı öneririm

Soğutucu değilde Laptop biraz yukarı kaldırman lazım. Üst orta kısım hava çekmesi lazım. Orası çabuk tozlanıyor. Orayı temizlemen lazım. 100 derece uzun sürede Anakartımı yaktı benim. Sıcaklıktan oldunu düşünüyorum. Neyse Servis değiştirdi. Yİne sıcaklık sorunları yaşamadım. Termal ped ve throotle stop 60w sabitledim 90 dereceye ulaşmıyor artık. Termal ped uygulaman garanti dışı kalabilir. Throotlle stop 50 60w sabitlemen işini çözücektir diye düşünüyorum. Ben işlemci sıcaklığı için konuşuyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,554
Üyeler
190,930
Son üye
efe saisho
Geri