Ehliyet kursu sınav ücretinden fazla para istiyor (2026)

Reaksiyon skoru
0
Selamlar,
Geçen yıl (2025) bir sürücü kursuna kayıt oldum. Şu an 2026 yılı için:

• Teorik sınav ücreti (resmi): 1200 TL
    → Kurs benden 1500 TL istiyor
  • Direksiyon sınav ücreti (resmi): 2000 TL
    → Kurs benden 2500 TL istiyor

Sorduğumda “fiyatlar böyle” deyip geçiştiriyorlar.

Bir de şunu söylüyorlar:
Geçen sene yazılı sınav ücreti 900 TL iken benim yerime kendileri ödemişler. Şimdi benden 1500 TL yazılı sınav ücreti istiyorlar.

Ama ben Ziraat Bankası üzerinden kendim ödemek istediğimde sistemde

“borcunuz bulunmamaktadır”
yazıyor. Çünkü sınav ücreti zaten ödenmiş görünüyor.

Sorum net:

1. Kurs, resmi sınav ücretinin üstüne para isteyebilir mi?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-02-22 172754.webp
    Ekran görüntüsü 2026-02-22 172754.webp
    12.2 KB · Hit: 62
Son düzenleme:
2025 Kasım'da kayıt yaptırdım
2025 Aralık'ta sınava 900
2026 Şubat'ta direksiyona 2000 verdim
bende 2025 kasımda kayıt oldum yazılı sınavım 5 gün sonra ve 1500 tl isteniyor. benim yerime ödemişler o 900 tl yi ben o yüzden şuanda resmi fiyat olan 1200 tl yi bankadan da yatıramıyorum illa gidip 1500 tl vermem gerekiyor. Birşeyler çeviriyorlar da anlamadım (mesajımı onaylar mısın?)

Son düzenleme:
Direksiyon sınav ücretinin fazlasını ister zaten çünkü sınav olacağın hafta sana ek direksiyon dersi veriyorlar, en azından bende böyleydi. Sınavım cumartesi günüyken cuma gününe ekstra ders almıştım.

Teorik sınavın ücreti konusunda çarpıyorlar ama seni, o konuda haklısın. Normalde bankadan yatırman lazım sisteme ücreti, kafalarına göre erkenden yatırıp senden fazla para isteyemezler.

Direksiyon sınav ücretinin fazlasını ister zaten çünkü sınav olacağın hafta sana ek direksiyon dersi veriyorlar, en azından bende böyleydi. Sınavım cumartesi günüyken cuma gününe ekstra ders almıştım.

Teorik sınavın ücreti konusunda çarpıyorlar ama seni, o konuda haklısın. Normalde bankadan yatırman lazım sisteme ücreti, kafalarına göre erkenden yatırıp senden fazla para isteyemezler.
Yazılı konusunda beni ne kadar çarpıyorlar hocam? ne yapabilirim?

Bu paralar devlete yatırılan harçlar bunları kursa vermene gerek yokki ziraat vakıf gibi yerlerden kendinde yatırabilirsin

Selamlar,
Geçen yıl (2025) bir sürücü kursuna kayıt oldum. Şu an 2026 yılı için:

• Teorik sınav ücreti (resmi): 1200 TL
    → Kurs benden 1500 TL istiyor
  • Direksiyon sınav ücreti (resmi): 2000 TL
    → Kurs benden 2500 TL istiyor

Sorduğumda “fiyatlar böyle” deyip geçiştiriyorlar.

Bir de şunu söylüyorlar:
Geçen sene yazılı sınav ücreti 900 TL iken benim yerime kendileri ödemişler. Şimdi benden 1500 TL yazılı sınav ücreti istiyorlar.

Ama ben Ziraat Bankası üzerinden kendim ödemek istediğimde sistemde

Sorum net:

1. Kurs, resmi sınav ücretinin üstüne para isteyebilir mi?
Hayır fazla ücret talep edemezler milli eğitim belirliyor ücreti kursta ona göre alıyor. Yazılıyı bankadan ödeyebilirsin ama direksiyon u sadece kurs üzerinden ödeyebilirsin oda 2000 TL.

Hayır fazla ücret talep edemezler milli eğitim belirliyor ücreti kursta ona göre alıyor. Yazılıyı bankadan ödeyebilirsin ama direksiyon u sadece kurs üzerinden ödeyebilirsin oda 2000 TL.
Yazılıyı bankadan ödeyemiyorum çünkü benim yerime 900 tl yi kendileri ödemişler ve şuanda 1500 tl isteniyor benden.
Post automatically merged:

Bu paralar devlete yatırılan harçlar bunları kursa vermene gerek yokki ziraat vakıf gibi yerlerden kendinde yatırabilirsin
Ziraat üzerinden yatıramıyorum çünkü borcu yoktur yazıyor kurs benim yerime 900 tl ödemiş benden de şuanda 1500 tl istiyor.

Ekler

• ehliyet.webp
    ehliyet.webp
    33.8 KB · Hit: 18
Yazılıyı bankadan ödeyemiyorum çünkü benim yerime 900 tl yi kendileri ödemişler ve şuanda 1500 tl isteniyor benden.
Post automatically merged:

Ziraat üzerinden yatıramıyorum çünkü borcu yoktur yazıyor kurs benim yerime 900 tl ödemiş benden de şuanda 1500 tl istiyor.
bunları milli egitim bakanlıgına şikayet et ben kendim yatırdım 900 tl verdim alalen dolandırıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,201,199
Üyeler
190,874
Son üye
sevahil
Geri