Bu arada lian li yazılımında çok sorun yaşayan var başım ağrımasın garantiye alayım derseniz asia horse fan alabilirsiniz ayrıca bütçeden dahada kısabilirsiniz.
Bu arada lian li yazılımında çok sorun yaşayan var başım ağrımasın garantiye alayım derseniz asia horse fan alabilirsiniz ayrıca bütçeden dahada kısabilirsiniz.
Lianli konusunun farkındayım hocam çok düşündüm bu konuyu fakat araştırdığım kadarıyla LCD fanlarında sorun yaşıyor insanlar. Benim alacaklarımda sıkıntı yok gibi. Bir denicem şansımı artık bakalım.
kasa+ fan şeklinde alınması 16k falan yapıyor bana çok akıl kârı gelmedi. aynı şekilde 9850x3d arkadaşın dediği gibi 9800x3d'nin üstüne o kadar bir şey koymuyor 9800x3d alır geçerdim
Tamamdır hocam onu da listeme ekledim. Anakart ve ram konusunda herkes okey diyorsa bunlarla devam edecem. Bu arada psu ve sıvı soğutucu konusunda halen kararsızım. Öncelikle psu değişmek bir tık saçma gibi geliyor. Yani kafa rahatlığı için değişecektim. Bu konuda fikrinizi alayim sizin. Bir de sıvı soğutucu olarak ryuo almanın mantığı var mı ? Anakart rog olmayacak ya hani. O açıdan bilemedim. Fakat görüntü olarak beni cezbediyor.
kasa+ fan şeklinde alınması 16k falan yapıyor bana çok akıl kârı gelmedi. aynı şekilde 9850x3d arkadaşın dediği gibi 9800x3d'nin üstüne o kadar bir şey koymuyor 9800x3d alır geçerdim
işlemci konusunda haklısınız. olabilir o dediğiniz. kasa fan konusu ise aslında benim zaaf noktam. Estetik bir setup dizdiğim için gerekli görüyorum hocam. Bu arada diğer bileşenler için fikriniz nedir konu detayında belirtmiş olduğum ?
Tamamdır hocam onu da listeme ekledim. Anakart ve ram konusunda herkes okey diyorsa bunlarla devam edecem. Bu arada psu ve sıvı soğutucu konusunda halen kararsızım. Öncelikle psu değişmek bir tık saçma gibi geliyor. Yani kafa rahatlığı için değişecektim. Bu konuda fikrinizi alayim sizin. Bir de sıvı soğutucu olarak ryuo almanın mantığı var mı ? Anakart rog olmayacak ya hani. O açıdan bilemedim. Fakat görüntü olarak beni cezbediyor.
ROG , TRYX ve Thermalright'ın bu curved ekranlı ürünleri çok yakın performanslılar biri birinden iyi denmez.En uygunu alın geçin kendi uygulamasından kullanırsınız.Beklerim derseniz Thermalright.Asus Rog Aura güzel ürün bende de var ama core reactorde iyi diye biliyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
işlemci konusunda haklısınız. olabilir o dediğiniz. kasa fan konusu ise aslında benim zaaf noktam. Estetik bir setup dizdiğim için gerekli görüyorum hocam. Bu arada diğer bileşenler için fikriniz nedir konu detayında belirtmiş olduğum ?
arkadaşlar sizi ram konusunda daha ucuza yönlendirmişler (haklılar da) ama eğer sizin için bu kadar estetik önemliyse bence piyasada en güzel duran ram trident z5. anakart olarak bu kadar pahalı anakart seçmenin "estetik" haricinde bi sebebi yoksa yine gerek yok gibi. diğerleri iyi duruyor
arkadaşlar sizi ram konusunda daha ucuza yönlendirmişler (haklılar da) ama eğer sizin için bu kadar estetik önemliyse bence piyasada en güzel duran ram trident z5. anakart olarak bu kadar pahalı anakart seçmenin "estetik" haricinde bi sebebi yoksa yine gerek yok gibi. diğerleri iyi duruyor
ram olarak xpgye kayıyorum o halde. anakart olarak da madem siz de rog gereksiz diyorsunuz , onu da aorus pro yapacam. bir de işlemci 9800x3d olacak dediniz. Onun dışında iyi diyorsunuz sanırım.
ram olarak xpgye kayıyorum o halde. anakart olarak da madem siz de rog gereksiz diyorsunuz , onu da aorus pro yapacam. bir de işlemci 9800x3d olacak dediniz. Onun dışında iyi diyorsunuz sanırım.
O rog da çok iyi ürün ben sadece daha ucuza aynı kalitede bir ürün önerdim ama o fiyata b850-e çok saçma o doğru.9850x3d 9800'ün boost clock hızın arttırılmış hali 0.5Ghz artıyordu sanırım kısaca aynı işlemciyi ekstra 4K daha sokuyorlar müşteriye almanızda bir sebep yok.Ekran kartı değişecek olursanız psu değiştirin bu arada.Bu konfigrasyon gayet iyi hayırlı olsun.
O rog da çok iyi ürün ben sadece daha ucuza aynı kalitede bir ürün önerdim ama o fiyata b850-e çok saçma o doğru.9850x3d 9800'ün boost clock hızın arttırılmış hali 0.5Ghz artıyordu sanırım kısaca aynı işlemciyi ekstra 4K daha sokuyorlar müşteriye almanızda bir sebep yok.Bu konfigrasyon gayet iyi hayırlı olsun.
hocam aslında ilk başta dediğim gibi x870e-e çekip ram olarak da cl26 alıp O.C yapacaktım. Çünkü bu ram'e O.C yapmak için bu anakartın performansına ihtiyacım var. sağlam bir anakart gerekiyor. Ha bu arada ram'e O.C yapacam derken voltaj falan artmayacak. Bakınız şu videoda adam manuel olarak biostan ayarları değiştiriyor ve cs2'de 100 fps artış yakalıyor. Video sonunda görebilirsiniz. Bu yüzden zaten CL26 ram + X870E-E kombosu yapmak istemiştim. 100 fps için değer mi bilemedim ama.
İşlemci olarak da dediğiniz mantıklı 9800x3d alacam gibi bakalım biraz araştırayim videolara bakayim.
Ram O.C videosu şu hocam bakın CL26 olan G-SKİLL ram'e ayar çekiyor ve 100 fps artıyor.
valla bu sistemi dizdikten sonra uzun yıllar bir şey değiştirmicem gibi hocam. Şuan elimde 4070 Tİ var. İlerleyen süreçte ekran kartını değiştirirmiyim bilmiyorum. Farklı şeylere yatırım yapacam çünkü. O yüzden zaten şuanki 850 watt psumu değiştirmek mantıklı mı bilemedim. Ama şöyle de bir durum var. Benim elimde 4k oled monitör var. Hikayeli oyun falan da oynuyorum. Yani şuanki topladığım sistem aslında rekabetçi oyun için. Fakat 4k monitörümde hikayeli oyunlara da girdiğim için ekran kartımın da önemi artıyor bir noktada. Lakin 4070 Tİ ile uzun yıllar kullanır mıyım bilmiyorum işte o konuya biraz kafam takılıyor.
hocam aslında ilk başta dediğim gibi x870e-e çekip ram olarak da cl26 alıp O.C yapacaktım. Çünkü bu ram'e O.C yapmak için bu anakartın performansına ihtiyacım var. sağlam bir anakart gerekiyor. Ha bu arada ram'e O.C yapacam derken voltaj falan artmayacak. Bakınız şu videoda adam manuel olarak biostan ayarları değiştiriyor ve cs2'de 100 fps artış yakalıyor. Video sonunda görebilirsiniz. Bu yüzden zaten CL26 ram + X870E-E kombosu yapmak istemiştim. 100 fps için değer mi bilemedim ama.
İşlemci olarak da dediğiniz mantıklı 9800x3d alacam gibi bakalım biraz araştırayim videolara bakayim.
Ram O.C videosu şu hocam bakın CL26 olan G-SKİLL ram'e ayar çekiyor ve 100 fps artıyor.
Hocam şöyle bir olay var aslında bu ramlerin çoğu aynı sadece voltajı arttırıp size daha düşük cl ve yüksek mhz'de satıyorlar mesela 6400 CL32 var 1.3V çalışan örnek veriyorum adam bunu gidiyo 6000 mhz cl30 yapıp 1.35V de çalıştırıyor sana yeni ürün gibi satıyor falan salladım bu arada bunu kendinizde yaparsınız 6000mhz cl30 bir ram alsanız yeter ki hynix a-die olsun.O yüzden çok takmayın cl şeyine ve CL26 alıp dahada oc mümkün değil muhtemelen dediğim gibi hali hazırda en iyi rame sahipsin OC yapman zor voltaj arttırınca rami stabil tutman falan zorlaşıyor mecbur mhz falan düşürmen gerekebiliyor işten çok anlamanız lazım bu işlerde internetden ayar gireyim deyip de olmuyor.Bu arada viode gözükmüyor.