Rx580 ekran kartıma yük binince ekran siyah oluyor

Almithira

80+
Reaksiyon skoru
0
işlemci : r3 1200af
erkan kartı : asus rog rx580
anakart : asrock b450 pro4 r2
ram : hyperx furry 8gb
psu : raijintek cratos 850w gold

sorunum şöyle pcyi normal kullanırken internetten dolaşmak olsun lol valo gibi düşük oyunlarda normal bir şekilde çalışıyor ama daha yüksek gereksinimli oyunlarda marvel rivals, overwatch , csgo gibi oyunlarda ekran kartının fanları full yükte çalışmaya başlıyor ve ekran siyah oluyor ama pc kapanmıyor oyunun sesi geliyor çünkü. yeniden başlattığımda olay görüntüleyicisinde kernel power hatası alıyorum. Stres testlerinde de testi başlatır başlatmaz aynısını yapıyor. 1 ay öncede aynısını yapıyordu fakat termal macunu ve psuyu değiştiğimde düzelmişti ama tekrar olmaya başladı. neden oluyor olabilir acaba yardımcı olur musunuz.

sorunum şöyle pcyi normal kullanırken internetten dolaşmak olsun lol valo gibi düşük oyunlarda normal bir şekilde çalışıyor ama daha yüksek gereksinimli oyunlarda marvel rivals, overwatch , csgo gibi oyunlarda ekran kartının fanları full yükte çalışmaya başlıyor ve ekran siyah oluyor ama pc kapanmıyor oyunun sesi geliyor çünkü. yeniden başlattığımda olay görüntüleyicisinde kernel power hatası alıyorum. Stres testlerinde de testi başlatır başlatmaz aynısını yapıyor. 1 ay öncede aynısını yapıyordu fakat termal macunu ve psuyu değiştiğimde düzelmişti ama tekrar olmaya başladı. neden oluyor olabilir acaba yardımcı olur musunuz.
psu sistemden pahalı..

şimdi testi bilmem ama daha önce rx 580 ekran kartım vardı ve benzer sıkıntıları yaşadım VRAM Hatası olduğu çıkmıştı bu kartlar o.c ve benzeri işlemlerde çok kullanılıyor bendeki ikinci eldi ve vramler doluyor sonra problemli vram e geldiğinde tak diye donmalar kasmalar yer yer kapanmalar yapıyordu o soruna benzettim ki umarım o dur en az uğraştırıcı işlem o oluyo genelde

vram sorunu muhtemelen

vram sorunu muhtemelen
sorunumu geminiye de sordum oyundayken gpuz ile değerleri kaydettim ve attım geminiye. sıkıntının vram verimliliğinde olabilceğini söyledi. yüzde 80 85 olması gereken yerde 40daymış. gelen gücü işleyemeyip ısınıyor bu da ısınıp kartın kendisi kapatmasına yol açıyor olabilir dedi. Yani ya gerçekten vram sıkıntılı ya da padlerde bir sıkıntı var kartı açıp kontrol edicem devamını yazarım.

Geri