Olabilirde hocam herkes asker mi olacak adam mühendis, doktor, girişimci olup vatana millete belki daha fazla yarar sağlayacak belki de o sürede. Ben tüm ordunun profesyonel askerlerden oluşmasını destekliyorum şahsen. Savuma sanayine daha fazla para harcanması, ve profesyonel asker sayısının 1 milyona çıkarılması kısa süre içinde yeterli olur diye düşünüyorum hocam.Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Zabit ve Kumandan ile Hasbihal eserinde çok güzel anlatılıyor bu coğrafyada zorunlu askerliğin gerekli olduğu. Savaş kapıdayken tüfek sesinde zıplayan erkekler olmasın ülkede bı zahmet.
19 yaşındayım sıfıra yakın arabam var konunun parayla alakalı olduğunu zannediyorsan zaten asker olma şerefine layık değilsindir. Ata'm bile eserlerinin birinde zorunlu askerliğin önemini anlatıyor. Hemde ülke savaştan çıkmış ve gelir dağılımından tut ekonomiye her şey darmadağın iken bile Askerliğin ne kadar asil bir görev olduğunu anlatmış.Herkes asgari ücret kazanmıyor
katılıyorum eğer 5-6 aylık zamanın o kadar değerliyse abartı yüksek fiyatta olması daha mantıklı. Zaten bedelli dediğin şey 6 ayda belirlenen miktardan fazla kazanıyorsan yapma diyor. Çoğu yarım erkek kredi çekip ödüyor o uçurumun artmasını istiyorum açıkcası ya çok kazan öde gitme ( devlete daha çok kazandırıyorsun böylelikle vergilerinle, bu da vatandaşın sorumluluğu ) yada sırf yusuf yusuf oluyorsun diye yüklü miktar para ödeme adam gibi git. Umarım 5m-10m olur da uçurum artar aradaki kesimi bir tarafa itmek için.Genelleme yapmanız çok saçma bu arada. Benim 5 ayım değerli açıkçası , sizi de 36 ay falan gönderelim madem istiyorsunuz
Tamam kral senin 5 ayın çok değerli 1 ayda yalap şap silah tutmayı öğren sonra milliyetçilik taslarsın milleteGenelleme yapmanız çok saçma bu arada. Benim 5 ayım değerli açıkçası , sizi de 36 ay falan gönderelim madem istiyorsunuz
Herkes muvazzaf asker olsun demedim, seferberlikte silah sesinde zıplayan erkek olmasın dedim. Gidip de yükümlü erleri Suriye'de İsrail'le çarpıştıracak halleri yok. Seferberlik için eğitim alıyorsun.Olabilirde hocam herkes asker mi olacak adam mühendis, doktor, girişimci olup vatana millete belki daha fazla yarar sağlayacak belki de o sürede. Ben tüm ordunun profesyonel askerlerden oluşmasını destekliyorum şahsen. Savuma sanayine daha fazla para harcanması, ve profesyonel asker sayısının 1 milyona çıkarılması kısa süre içinde yeterli olur diye düşünüyorum hocam.
Seferberlik için alınan eğitim bence gerekenden uzun işte hocam 3 veya 4 ay olsun bedelli yapacak adamda hiç kışlaya gitmesin daha mantıklı olur bence.19 yaşındayım sıfıra yakın arabam var konunun parayla alakalı olduğunu zannediyorsan zaten asker olma şerefine layık değilsindir. Ata'm bile eserlerinin birinde zorunlu askerliğin önemini anlatıyor. Hemde ülke savaştan çıkmış ve gelir dağılımından tut ekonomiye her şey darmadağın iken bile Askerliğin ne kadar asil bir görev olduğunu anlatmış.
katılıyorum eğer 5-6 aylık zamanın o kadar değerliyse abartı yüksek fiyatta olması daha mantıklı. Zaten bedelli dediğin şey 6 ayda belirlenen miktardan fazla kazanıyorsan yapma diyor. Çoğu yarım erkek kredi çekip ödüyor o uçurumun artmasını istiyorum açıkcası ya çok kazan öde gitme ( devlete daha çok kazandırıyorsun böylelikle vergilerinle, bu da vatandaşın sorumluluğu ) yada sırf yusuf yusuf oluyorsun diye yüklü miktar para ödeme adam gibi git. Umarım 5m-10m olur da uçurum artar aradaki kesimi bir tarafa itmek için.
Ama yapmam diyen varsa cinsiyet değiştirme ameliyatına girebilir daha ucuza kapatırsınız ne de olsa işlevi yok ( askerliğin yani ) (!)
Güzel dokunuşlar geliyor(!)Ulan sözde indirim yapacaklardı
Engelledim seni iyi forumlarTamam kral senin 5 ayın çok değerli 1 ayda yalap şap silah tutmayı öğren sonra milliyetçilik taslarsın millete
Çok basit konularda hala saygı duyulmuyor. Çok üzücüYine forumda boş muhabbet dönmüş.Ülkeni kısaca özeti.İsteyen yapar isteyen yapmaz.Bizim millet bi öğrenemedi kendisiyle ilgili olmayan şeylere laf edememeyi.