🔴Bedelli Askerlik 417.000 TL Oluyor !

Seferberlik için alınan eğitim bence gerekenden uzun işte hocam 3 veya 4 ay olsun bedelli yapacak adamda hiç kışlaya gitmesin daha mantıklı olur bence.
Bu dediğine katılıyorum ama sırf askerlik kadar berbat bir şey yok diyen andavalları anlamıyorum. Bende bunu destekliyorum ya ücreti arttırıp ulaşılabilirliği kesin şekilde devlete ödediği vergi miktarı çok olan kesimi ilgilendirsin yada zorunlu kılıp 3 ay tam kapasite eğitim verilsin.

arkadaş ben bu meselede bi problem görmüyorum hükümet ne demiş öde kardeşim bu parayı gitme bende o parayla savunma sanayimi vb diğer kurumlara yatırım yapıyorum diyor bukadar basit

Geçen sene 182 bin TL'den yapmıştım. Bir rant söz konusu ve paranın tamamının kesinlikle askeriye ve savunma için harcandığını düşünmüyorum. Bunu eğitimde kullanılan bozuk g3'lerden bile anlarsınız. Bir çoğu çalışmıyor millattan kalma. Sene olmuş 2026 daha eğitimlerde g3 kullanılıyor. Madem asker eğiteceksiniz, güncel yeni silahları öğretsenize. Savaş durumunda bozuk g3 ile mi savaşacağız. Askeri koşullarda maalesef iyi değil çok eksik var. Savunma sanayisine harcanıyor diyenler olacaktır iha, siha vs. ama pasta çok büyük çok deli paralar dönüyor. Bir kısmı oraya harcanıyor olabilir ama tamamının harcandığını sanmıyorum. Deprem için deprem adı altında alınan vergilerin deprem zamanı buhar olup uçması gibi Allah göstermesin savaş zamanı sorgulanacak olan paradır bana göre nereye gittiği muamma kısacası. Sadece savunma sanayisine gittiği söyleniyor. Gidiyor mu belirsiz.

Son düzenleme:
Geçen sene 182 bin TL'den yapmıştım. Bir rant söz konusu ve paranın tamamının kesinlikle askeriye ve savunma için harcandığını düşünmüyorum. Bunu eğitimde kullanılan bozuk g3'lerden bile anlarsınız. Bir çoğu çalışmıyor millattan kalma. Sene olmuş 2026 daha eğitimlerde g3 kullanılıyor. Madem asker eğiteceksiniz. Güncel yeni silahları öğretsenize. Savaş durumunda bozuk g3 ile mi savaşacağız. Askeri koşullarda maalesef iyi değil çok eksik var. Savunma sanayisine harcanıyor diyenler olacaktır iha, siha vs. ama pasta çok büyük çok deli paralar dönüyor. Bir kısmı oraya harcanıyor olabilir ama tamamının harcandığını sanmıyorum. Deprem için deprem adı altında alınan vergilerin deprem zamanı buhar olup uçması gibi Allah göstermesin savaş zamanı sorgulanacak olan paradır bana göre.
Bedelli yaptığını belirtmesen yine bedelli yaptığını anlardık. Bakım yapmayı bilirsen her tüfek atar. Kıtadaki personeline verdiği MPT'yi sana niye versin? Yılda 4 dönem asker geliyor, sıfır silah yılda 4 kere niye el değiştirsin? Pisuvara sıçan adama MPT verirsen kim bilir neler yapar?

Altı üstü 6 ay mantığı köşeye bırakıp kafa dinleyeceksiniz alt rütbeler ne zaman savaşa sürüklenmiş. Umarım bi 5m filan olur yada direkt kalkar bedelli. Paşalar gibi gider yaparım zamanı gelince.
Boş adam için mantıklı da işi gücü olan adam için mantıksız sözler. Gidiyorsun hiçbir katkın da yok saf masraf oluyorsun yemeğin postalın çarşafın. Profesyonel ordu ve bedelli işi bana mantıklı geliyor.

Vay anasını eskiden bedelli lafını duyan karşıdakine kızardı. Ne biçim delikanlısın sen git vatani görevini yap derlerdi. Şimdi fiyatını tartışıyorlar. Az bile daha fazla olsun...
Bende 6 ay gideceğim fakat zorunlu askerlik zaman kaybından başka bir şey değil

Vay anasını eskiden bedelli lafını duyan karşıdakine kızardı. Ne biçim delikanlısın sen git vatani görevini yap derlerdi. Şimdi fiyatını tartışıyorlar. Az bile daha fazla olsun...
diğerinde de vatani görevini yapmış oluyorsun?

Bedelli yaptığını belirtmesen yine bedelli yaptığını anlardık. Bakım yapmayı bilirsen her tüfek atar. Kıtadaki personeline verdiği MPT'yi sana niye versin? Yılda 4 dönem asker geliyor, sıfır silah yılda 4 kere niye el değiştirsin? Pisuvara sıçan adama MPT verirsen kim bilir neler yapar?
Konu burada tüfeğin atıp atmaması mı? 6 aylık gidenlerin hepsi atış yapıp silah eğitimi alıyor mu sanıyorsun? 6 ay askerlik yapıp saçma sapan görevler yapıp bir kere bile atış yapmamış kişiler var. Gelipte bana 1964 üretimi dedelerimizden babalarımıza onlardan bize kalma eskimiş çağın gerisinde kalmış demode tüfeği savunuyor oluşun ayrı komedi. Herkes pisuvara sıçmıyor ki eğitimli insanlarda askerlik yapıyor. Ayrıca pisuvara sıçan adama MPT verme ama en azından silah eğitiminde atış yaptır öğret ki farklı silahları kullanmayı bilsin. Aynı zamanda kompozit başlık ve yeleklerde eski. Ayrıca bedelli diye belirtmemin sebebi ücret artışını abartı bulmam. Burada bedelli ile 6 aylık askerlik tartışması yapmayacağım. Bunu amasyada askerlik yaparken çamaşırhanede hizmet görevi yapan erlerle vs konuşarak daha iyi öğrendim. Ne iş yaptığını gününün nasıl geçtiğini gayet iyi biliyorum. Pişmanlıklarını çok dinledim.

Konu burada tüfeğin atıp atmaması mı? 6 aylık gidenlerin hepsi atış yapıp silah eğitimi alıyor mu sanıyorsun? 6 ay askerlik yapıp saçma sapan görevler yapıp bir kere bile atış yapmamış kişiler var. Gelipte bana 1964 üretimi dedelerimizden babalarımıza onlardan bize kalma eskimiş çağın gerisinde kalmış demode silahı savunuyor oluşun ayrı komedi. Herkes pisuvara sıçmıyor ki eğitimli insanlarda askerlik yapıyor. Ayrıca pisuvara sıçan adama MPT verme ama en azından silah eğitiminde atış yaptır öğret ki farklı silahları kullanmayı bilsin. Aynı zamanda kompozit başlık ve yeleklerde eski. Ayrıca bedelli diye belirtmemin sebebi ücret artışını abartı bulmam. Burada bedelli ile 6 aylık askerlik tartışması yapmayacağım. Bunu amasyada askerlik yaparken çamaşırhanede hizmet görevi yapan erlerle vs konuşarak daha iyi öğrendim. Ne iş yaptığını gününün nasıl geçtiğini gayet iyi biliyorum. Pişmanlıklarını çok dinledim.
G3 ile 150'den fazla atış yapmışımdır, çağından geriliği sadece tüm eklentileri takamıyor oluşun, zaten dünyada tüm eklentileri aparatsız takabildiğin tek tüfek var onu da Amerikan Deniz piyadeleri kullanıyor. Savaşta bakımını yapıp kullanabiliyorsan her tüfek tüfektir. Senin dedelerin de 1919'da bu tüfek iki tane atınca tutukluk yapıyor ben bunla atmam diyip burun kıvırsa muhtemelen şu an şu yorumları yapamıyor olursun. Zaten bir ere gidip de dürbün ayarlamayı öğretemezsin. Ülkemizde yüzbinlerce G3 var napalım çöpe mi atalım?

G3 ile 150'den fazla atış yapmışımdır, çağından geriliği sadece tüm eklentileri takamıyor oluşun, zaten dünyada tüm eklentileri aparatsız takabildiğin tek tüfek var onu da Amerikan Deniz piyadeleri kullanıyor. Savaşta bakımını yapıp kullanabiliyorsan her tüfek tüfektir. Senin dedelerin de 1919'da bu tüfek iki tane atınca tutukluk yapıyor ben bunla atmam diyip burun kıvırsa muhtemelen şu an şu yorumları yapamıyor olursun. Zaten bir ere gidip de dürbün ayarlamayı öğretemezsin. Ülkemizde yüzbinlerce G3 var napalım çöpe mi atalım?
Bir çok ülke G3 kullanmayı bıraktı. Ağır oluşu, yavaşlığı ve geri tepmesinin yüksek olmasından dolayı. Bu ülkeler naptıysa aynısını yapacaksın? MPT dediğin silah çokta pahalı değil adeti 70 bin TL seri üretimde dahada ucuza getirebilirsin. Amasya'dan örnek verecek olursam. Her ay 5 bin bedelli kışlaya alınıyor. Şuan 333 bin TL bedelli ücreti yani bir askerin parasına 4-5 adet MPT alırsın. Zaten silah eğitimleri bölük bölük veriliyor aynı silahlar dönüp duruyor. Bir kışlaya yatırım yapıp 40 bedelli askerin parasına 200 tane MPT alıp öğretmek bu kadar zor olmamalı. Sonuçta bu paralar niye veriliyor? Bunu savunman gerçekten mantıksız. Bizim G3 kullanan pakistandan hiç bir farkımız kalmıyor o zaman? Bak bakalım hangi gelişmiş ülke G3 kullanmaya devam ediyor. Senin gibiler oldukça bu paralar nereye gidiyor diye kimse sorgulamaz. Bu düzen aynısı gibi devam eder.
İyi forumlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,334
Üyeler
189,830
Son üye
CBS DİJİTAL
Geri