Biosa hiçbir şekilde girilmiyor

BilalKrts

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba, anakartım gigabyte aorus x870e pro ice modeli. Bilgisayar açılırken biosa giremiyorum, sistem üzerinden girdiğimde ise klavye ve mouse çalışmıyor. Klavyeyi 2.0 girişine takmayı da denedim değişen bir şey olmadı. Hatta anakart pilini söküp takmama rağmen yine biosa girmeyi başaramadım yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bios resetlemeyi denedin mi pili çıkararak, ya da bios flashback yapıp yeni bios sürümünü de kurabilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

"Fast Boot" Engeli ve Windows Üzerinden Müdahale

Sistem üzerinden BIOS'a girdiğinizde klavyenin çalışmaması, BIOS içindeki "USB Support" ayarının "Disabled" veya "Partial Initial" (Kısmi Başlatma) olmasından kaynaklanabilir.

1. Windows içinden GIGABYTE Control Center (GCC) uygulamasını indirin.
  2. Uygulama üzerinden "Fast Boot" ayarını bulun ve kapatın.
  3. Eğer klavye BIOS'ta hala çalışmıyorsa, Windows içinden **"Aygıt Yöneticisi"**ne girip klavyenizin sürücülerini kaldırıp yeniden başlatmayı deneyin (bu bazen anakartın USB el sıkışmasını tetikler).

Bios resetlemeyi denedin mi pili çıkararak, ya da bios flashback yapıp yeni bios sürümünü de kurabilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

"Fast Boot" Engeli ve Windows Üzerinden Müdahale

Sistem üzerinden BIOS'a girdiğinizde klavyenin çalışmaması, BIOS içindeki "USB Support"ayarının "Disabled" veya "Partial Initial" (Kısmi Başlatma) olmasından kaynaklanabilir.

1. Windows içinden GIGABYTE Control Center (GCC) uygulamasını indirin.
  2. Uygulama üzerinden "Fast Boot" ayarını bulun ve kapatın.
  3. Eğer klavye BIOS'ta hala çalışmıyorsa, Windows içinden **"Aygıt Yöneticisi"**ne girip klavyenizin sürücülerini kaldırıp yeniden başlatmayı deneyin (bu bazen anakartın USB el sıkışmasını tetikler).
bios pilini söktüm girmiyor o şekilde. gcc üzerinde de fast boot ayarını bulamadım

direkt fast boot isimli uygulamayı indir. içerisinde altta "enter bios setup now" seçeneği var. ona basınca bilgisayar 10 saniye içinde biosa otomatik giriyor.

1772662567563.webp

bendeki anakart için link : https://www.gigabyte.com/tr/Motherboard/B450M-S2H-V2-rev-1x/support#Support-Utility

shifte basılı tutarak pc yi yeniden başlat de hocam sonra gelen ekranda sorun gidere tıkla, gelişmiş seçenekler - uefi donanım yazılımı ayarı - yeniden başlat pc tekrardan başlarken bios ekranına kendisi giriş yapacak

shifte basılı tutarak pc yi yeniden başlat de hocam sonra gelen ekranda sorun gidere tıkla, gelişmiş seçenekler - uefi donanım yazılımı ayarı - yeniden başlat pc tekrardan başlarken bios ekranına kendisi giriş yapacak
bu şekilde giriyor fakat mouse ve klavye çalışmıyor

direkt fast boot isimli uygulamayı indir. içerisinde altta "enter bios setup now" seçeneği var. ona basınca bilgisayar 10 saniye içinde biosa otomatik giriyor.

Alıntıyı görüntüle

bendeki anakart için link : https://www.gigabyte.com/tr/Motherboard/B450M-S2H-V2-rev-1x/support#Support-Utility
benim anakartın destek kısmında bu uygulamalar gözükmüyor https://www.gigabyte.com/tr/Motherboard/X870-AORUS-ELITE-WIFI7-ICE/support#Support-Utility

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,564
Üyeler
190,764
Son üye
tariksell
Geri