Merhaba, anakartım gigabyte aorus x870e pro ice modeli. Bilgisayar açılırken biosa giremiyorum, sistem üzerinden girdiğimde ise klavye ve mouse çalışmıyor. Klavyeyi 2.0 girişine takmayı da denedim değişen bir şey olmadı. Hatta anakart pilini söküp takmama rağmen yine biosa girmeyi başaramadım yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Sistem üzerinden BIOS'a girdiğinizde klavyenin çalışmaması, BIOS içindeki "USB Support" ayarının "Disabled" veya "Partial Initial" (Kısmi Başlatma) olmasından kaynaklanabilir.
Windows içinden GIGABYTE Control Center (GCC) uygulamasını indirin.
Uygulama üzerinden "Fast Boot" ayarını bulun ve kapatın.
Eğer klavye BIOS'ta hala çalışmıyorsa, Windows içinden **"Aygıt Yöneticisi"**ne girip klavyenizin sürücülerini kaldırıp yeniden başlatmayı deneyin (bu bazen anakartın USB el sıkışmasını tetikler).
Sistem üzerinden BIOS'a girdiğinizde klavyenin çalışmaması, BIOS içindeki "USB Support"ayarının "Disabled" veya "Partial Initial" (Kısmi Başlatma) olmasından kaynaklanabilir.
Windows içinden GIGABYTE Control Center (GCC) uygulamasını indirin.
Uygulama üzerinden "Fast Boot" ayarını bulun ve kapatın.
Eğer klavye BIOS'ta hala çalışmıyorsa, Windows içinden **"Aygıt Yöneticisi"**ne girip klavyenizin sürücülerini kaldırıp yeniden başlatmayı deneyin (bu bazen anakartın USB el sıkışmasını tetikler).
direkt fast boot isimli uygulamayı indir. içerisinde altta "enter bios setup now" seçeneği var. ona basınca bilgisayar 10 saniye içinde biosa otomatik giriyor.
shifte basılı tutarak pc yi yeniden başlat de hocam sonra gelen ekranda sorun gidere tıkla, gelişmiş seçenekler - uefi donanım yazılımı ayarı - yeniden başlat pc tekrardan başlarken bios ekranına kendisi giriş yapacak
shifte basılı tutarak pc yi yeniden başlat de hocam sonra gelen ekranda sorun gidere tıkla, gelişmiş seçenekler - uefi donanım yazılımı ayarı - yeniden başlat pc tekrardan başlarken bios ekranına kendisi giriş yapacak
direkt fast boot isimli uygulamayı indir. içerisinde altta "enter bios setup now" seçeneği var. ona basınca bilgisayar 10 saniye içinde biosa otomatik giriyor.