Bilgisayar Toplama veya Hazır Sistem tavsiyenize ihtiyacım var

Tatuboyyy

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
45000
Herkese selamlar öncelikle. Ben 3050 laptop kullanıcısıyım. İş gereği taşımam gerekiyor, o sebepten onu satamam. Ancak oyunlarda eskisi gibi performans alamıyorum( doğal olarak eskidi). Bu sebeple biraz bütçe ayırdım. Bir kasa toplamak istiyorum. En azından bi 3-4 sene boyunca kafama takmadan yeni çıkan oyunları oynayabilmek istiyorum. Bir kaç günlük araştırma sonucunda am4 bir sistem topladım. Sistem şöyle;
Rx 9060xt 16gb
Ryzen 5 5600
Gigabyte B550M anakart (aorus)
500ssd wd green
2x8 3200mhz 2.el ram (arkadaştan alacağım 3kya)
Msı Mag Forge kasa 80+ 600w psu.

Şimdi dostlar durum şu şekilde 6 ayda maksimum 7k taksit ödeyebilirim. Taksit sayısını uzatamam. Axess kullanıyorum.
Sizce bu fiyatlara yine 16vramli am5 sistem toplayabilir miyim?
Hazır sistem almak ne kadar mantıklı?
Siz benim yerimde olsanız bu fiyat bandına am4 mü yoksa am5 mi toplardınız?
Bu sistemde herhangi bir problem yaşar mıyım?

3-4 sene sonunda pcyi kardeşime verip yeni sisteme de geçebilirim. Valo cs vs oynamıyorum. Sadece hikayeli oyunlar oynuyorum. Genelde AA veya AAA. Vakit ayıran her dosta şimdiden çok teşekkür ederim.

bu bütçedeam4 toplamak saçmalık olur. bu kasayı birkaç özelleştirme ile alabilirsin.
Hocam teşekkür ederim. Ancak ayda 8.5 a esnetemem bütçemi. Çünkü monitör mouse klavye vs için de ayırdığım bir bütçe var ki neredeyse en ucuzlara gittim. F/p parça parça öneriniz var mıdır? Burada bahsettiğiniz özelleştirmeler hangileri?

Hocam teşekkür ederim. Ancak ayda 8.5 a esnetemem bütçemi. Çünkü monitör mouse klavye vs için de ayırdığım bir bütçe var ki neredeyse en ucuzlara gittim. F/p parça parça öneriniz var mıdır? Burada bahsettiğiniz özelleştirmeler hangileri?
parça parça almak daha maliyetli olur zaten hazır kasa almanın amacı tek tek toplamaya kıyasla daha uygun fiyatlı olması. bence gerekirse biraz daha bekleyin bütçeyi arttırmak için ve mutlaka bu bütçeye ddr5 kasa alın ddr4 artık ölü yatırım ki attığınız sistemle benim aattığım arasında da dağlar yok. özelleştirme olarakta bu haliyle de kullanabilirsin fakat anakartlar hakkında pek bilgim yok emin olman içinde konu açıp özelleştirme gerekli olup olmadığını sorabilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,283
Üyeler
189,821
Son üye
Yunus12..
Geri