Sistemde anakart EZ Debug CPU kırmızı, DRAM sarı yanıyor ve sistem açılmıyor.

erdsahin

80+
Reaksiyon skoru
4
Dostlar yeni sistem topladım daha doğrusu DDR4 sistemi DDR5'e yükselttim. 7500F, MSI A620 ve G.Skill flare 16 GB RAM ile değiştim parçaları ise 2. el aldım fakat montajdan sonra sistem açılmıyor, anakartta EZ Debug CPU ve DRAM ışıkları yanıyor, kırmızı ve turuncu renkte. Bunun çözümü nedir? Acil yardıma ihtiyacım var.

ben ilk sistem kurduğumda turuncu kırmızı yandı 15-20 dk sonra açıldı pc.Baya aç kapat yapmıştım sonra bıraktım kendine kendine düzeldi.Kaç dakikadır bekliyosun?

ben ilk sistem kurduğumda turuncu kırmızı yandı 15-20 dk sonra açıldı pc.Baya aç kapat yapmıştım sonra bıraktım kendine kendine düzeldi.Kaç dakikadır bekliyosun?
Yani bir kaç saattir aralıklarla aç kapa yapıyorum ram işlemciyi falan cikar tak yapiyorum bios pilini çıkardım en sonunda bi 30 dk arakıksız bıraktım fakat yine düzelmedi sorun neyde acaba?

2.el aldigin parcalari test edip mi almistin

Anakart pinleri ne durumda?

Yok hocam ama anakart açılmamış jelatinliydi ram ise aktif olarak kullanılıyor du.
Ram tek ise diger slota tak dene sonra anakart islemci pinlerini kontrol et bu kadar denemeye acilmasi gerekiyor pc nin parcalarda sorun yoksa

Ram tek ise diger slota tak dene sonra anakart islemci pinlerini kontrol et bu kadar denemeye acilmasi gerekiyor pc nin parcalarda sorun yoksa
Denedim hocam çok kere yerini değiştirdim işlemciyi 2 kez çıkarıp taktım pinleri falan bi sorun yoktu acaba psu kaynaklı olabilir mi?

Parçalar denenmeden örnek olarak arkadaşta a620 vardı sıfır asus b650m-k aldık arızalı çıktı o nedenle anakart sıfır olması sağlam olacak anlamına gelmiyor maalesef

ram slotlarını değiştirsini 1 1 se 2 2 yap
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bende çok uğraşmıştım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,302
Üyeler
189,827
Son üye
bugraproo