Excalibur G770 BIOS'ta logoda donma ve disk kilitlenmeleri yaşanıyor

HISATO

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba,

Casper Excalibur G770
cihazımda (i7-9750H, GTX 1650) ciddi bir "Firmware Deadlock" sorunu yaşıyorum. Windows'u tamamen silip CachyOS ve Arch Linux kurulumu yaptıktan sonra sistemim şu an kilitlenmiş durumda. Sorunu şu şekilde özetleyebilirim:

Mevcut durum:

Kilitlenme:
SSD ve HDD takılıyken cihaz Excalibur logosunda donuyor. Ne BIOS'a (F2) ne de boot menüsüne (F7) erişim sağlanabiliyor. Anakart, disklerdeki bölüntü tablosunu okumaya çalışırken kilitleniyor.

Yarım önyükleme: diskleri fiziksel olarak söktüğümde Windows kurulum USB'si sorunsuz başlıyor. Ancak kurulum ekranındayken diskleri taktığımda (hot-swap) sistem diskleri algılamıyor; diskpart üzerinde "rescan" yapsam dahi sonuç alamıyorum.

Kısıtlı BIOS: cihazdaki InsydeH2O BIOS oldukça kısıtlı. BIOS dump alma, bit manipülasyonu ve gizli tuş kombinasyonları gibi yöntemlerle "Advanced" menüsünü açmayı denedim ancak başarılı olamadım.

Teknik çıkmaz:

Şu an elimde NVMe-USB dönüştürücü veya diski harici bağlayabileceğim bir aparat bulunmuyor. BIOS, diskleri gördüğü an "handshake" aşamasında donduğu için diskleri sistem üzerinden sıfırlayamıyorum (wipe edemiyorum).

Sizlere sorularım:

Bu model (muhtemelen NH5xrc şasisi) için bildiğiniz güvenilir bir "unlocked" BIOS imajı veya gelişmiş ayarları açacak kesin bir yöntem var mıdır?
Harici bir aparat kullanmadan, BIOS'un bu bölüntü tablosu okuma kilitlenmesini baypas edip diskleri nasıl sıfırlayabilirim?

Sistem şu an tam anlamıyla zombi modunda. Donanımsal bir arıza olmadığını, sorunun tamamen BIOS-UEFI çakışması olduğunu biliyorum ancak yazılımsal olarak müdahale alanım daraldı. Tecrübeli arkadaşların önerilerini bekliyorum.

İyi forumlar.

Ekler

• 1000029779.webp
    1000029779.webp
    3 MB · Hit: 3
  • 1000029780.webp
    1000029780.webp
    225.8 KB · Hit: 4
  • 1000029782.webp
    1000029782.webp
    88.9 KB · Hit: 2
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç