Öneri 9070XT İADE EDİP 5070TI ALMALI MIYIM?

PT açtığında nvidia kartlar da sapıtıyor :D Sadece RT açarsan sorun olmaz. PT 3-4 yıl önceki RT gibi henüz tam oturmadı oturmadan da kullanılmaz ki RT bile tam oturmadı hala performansın içinden geçiyor.
Arkadaşlar merhabalar herkese. Geçenlerde Amazon' dan 36 bin liraya Pulse 9070XT almıştım. Kart gerçekten çok güzel aşırı memnun kaldım fakat RT-PT açınca güncel oyunlarda yüzde 1 fos sapıtıyor ve kasıyor gibi hissediyorum oyun FSR ve FG açık olmasına rağmen. Son günlerde gördüm kü Vatam' da 45K civarlarına 5070 TI düşüyor.Sizce bu indirim tekrar olur mu ve geçmeme değer mi? İkinci elde daha rahat satılacak olması ve teknolojik olarak AMD' nin çok geriden geliyor olması kafamı karıştırdı. DLSS 4.5 geliyormuş şimdi de galiba.

Arkadaşlar merhabalar herkese. Geçenlerde Amazon' dan 36 bin liraya Pulse 9070XT almıştım. Kart gerçekten çok güzel aşırı memnun kaldım fakat RT-PT açınca güncel oyunlarda yüzde 1 fos sapıtıyor ve kasıyor gibi hissediyorum oyun FSR ve FG açık olmasına rağmen. Son günlerde gördüm kü Vatam' da 45K civarlarına 5070 TI düşüyor.Sizce bu indirim tekrar olur mu ve geçmeme değer mi? İkinci elde daha rahat satılacak olması ve teknolojik olarak AMD' nin çok geriden geliyor olması kafamı karıştırdı. DLSS 4.5 geliyormuş şimdi de galiba.
6x MFG geliyor bence geç derim. Zaten bellek krizinden dolayı RTX 60 gecikecek düzgün bir şey kullanırsın uzun süre.

öyle uzun uzun yazardım ama artık gercekten anlamayanlara birsey anlatmaya calismicam fsr5 desteği vermicek falan filan yıllardır adamlar tüm fsr'ların desteğini verirken eski kartlara kimse onu konusmuyor ama yapay zeka çekirdekleriyle falan yeni sisteme geçtiklerinde eski kartlara destek vermeyince hemen destek vermiyor falan filan adamlar verebilse verecek zaten artık mantık farklı algoritma farklı olay farklı çünkü artık farklı daha verimli yapay zeka unitesiyle falan birseylerle çalışıyorlar nvidiadaki gibi yeni kartlarla gelen yeni fsrlar 9000 serisini desteklicek kısaca büyük bir ihtimalle ama nvidianın yeni kartlarında tekrar değişebileceği gibi amdde tekrar değişebilir bidahaki kartlarda neyse ya 4 sayfalık konu olmus babacan iade et 5070 ti al o fiyata düşer mi tkerar diye soruyorsun onu bilemeyiz ama indirimler oluyor ara sıra olursa alırsın sen nvidia istiyorsun bahane üretme kendi kendine
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

6x MFG geliyor bence geç derim. Zaten bellek krizinden dolayı RTX 60 gecikecek düzgün bir şey kullanırsın uzun süre.

10x mfg aman tanrım 100000fps aliyorum buda ne boyle uçuyorum

öyle uzun uzun yazardım ama artık gercekten anlamayanlara birsey anlatmaya calismicam fsr5 desteği vermicek falan filan yıllardır adamlar tüm fsr'ların desteğini verirken eski kartlara kimse onu konusmuyor ama yapay zeka çekirdekleriyle falan yeni sisteme geçtiklerinde eski kartlara destek vermeyince hemen destek vermiyor falan filan adamlar verebilse verecek zaten artık mantık farklı algoritma farklı olay farklı çünkü artık farklı daha verimli yapay zeka unitesiyle falan birseylerle çalışıyorlar nvidiadaki gibi yeni kartlarla gelen yeni fsrlar 9000 serisini desteklicek kısaca büyük bir ihtimalle ama nvidianın yeni kartlarında tekrar değişebileceği gibi amdde tekrar değişebilir bidahaki kartlarda neyse ya 4 sayfalık konu olmus babacan iade et 5070 ti al o fiyata düşer mi tkerar diye soruyorsun onu bilemeyiz ama indirimler oluyor ara sıra olursa alırsın sen nvidia istiyorsun bahane üretme kendi kendine

4x Üzerine yine 100fps extra ekler. Eğer Düzgün yapıldıysa öp de başına koy.

Fiyat dışı yorum yapacağım, NVIDIA Teknoloji olarak farkını bariz koyuyor, 31 martta MFG 6x getirecekler ve MFG nin titreme sorununu çözdüklerini iddaa ediyorlar, eğer doğruysa 4x bile her oyunda açılabilir olucak. MFG niye övüyon dersen RE9 da PATH RT açınca MFG açtım ve inan bana mükemmeldi deneyim. 9070XT de RE9 da Path RT açılmıyor bu arada desteği kesmişler direkt :D Forumda sürekli söylediğim bir konu ise AMD FSR4 desteği hala yayılmadı tek tük oyunlarda destek var bu konuda DLSS ile kesinlikle rakip değil.

Neden AMD de teknolojiyi geriden takip edelim ki 6X lansman da bile söz edilmiyordu. Sonra dan geldi sebebi de INTEL kendi kartlarına MFG desteği sağlaması eğer bu destek RTX 30 ve RX 6000 üzerine verilirse NVIDIA nın 4x MFG nin bir olayı kalmayacak bu yüzden atılım yapmak istedi. AMD RX 9000 den sonra çok bir teknoloji göstermedi daha yeni yeni crimson desert den sonra gösterecek ne anladım ben o işten RX 10000 gelecek yeni özellikler gelene kadar :D

fsr desteği mevzusu şöyle linuxda fsr 4 7000 serisinde çalışıyor hemde fp8 windowsda da int8 kullanıyorum kurduğum hiç bir oyunda sorun çıkarmadı resmi desteğin gelebilceği söyleniyor pssr 2.0 da int8 ile çalışıyor diye biliyorum bu sebeble 7000 serisine int8 sürümünü getirceklerdir diye düşünüyorum geç de olsa.

Fosil bahane bu ya direkt fosil ya

sanki öyle bi anlatılmış ki 9070xt de fg yok fsr 3 var Manipülasyon seviyesi bayağı bi yoğun. Anlam veremediğim 5070 ti nin mfg si daha iyi rt performansı vs varken 4080 in mfg si bile yok sen 4080 övüyorsun burda
Hayatında 1 kere bile olsa 9000 serisi bir kart kullandın mı? neyin FG ından neyin FSR ından bahsediyorsun? youtube da izleyip izleyip kullanan adamlara kart öğretiyorsunuz. AMD de FG mı var? çoğu oyunda ne desteği olan ne de doğru düzgün çalışan hatta adının bile ne olduğu belli olmayan saçma sapan bir teknolojiyi AMD de FG var diye pazarlamaya çalışmak aşırı komik.

Hele ki 7800 xt falan kullanıp da millete 9000 serisi yada RTX serisi hakkında akıl vermen daha daha komik. Bak şimdi hayatında 9000 serisi bir kartı eline bile almadan bana 9000 serisindeki FSR, FG hakkında ahkam keseceksin evet anlat dinliyorum :ROFLMAO:

Edit: 5070 Ti ın MFG si ve daha iyi RT performansı falan diye de saçmalamamışsın o kısmı atlamışım. Aynen bak 5070 Ti ın RT daha iyi bak şuan geçti :kekw: bu arada gaming trio oc+ bu incelemedeki model yani standart 5070 ti a göre %3-4 daha iyi olan bir model o halde yine 4080 i geçemiyor.

Kimlerle muhatap oluyoruz ya.. youtube dan izleye izleye donanım gurusu oluyorlar.

Ekler

• relative-performance-rt-2560-1440.webp
    relative-performance-rt-2560-1440.webp
    55.6 KB · Hit: 22
Son düzenleme:
rt ve pt ile oynasalar hangisinin ne oldugunu soylemesem dikkat etmeden normal oyun akışında anlayamicaksınız hala pt diyonuz sakin ya inan ki yaptıgı diger teknolojilere göre çok daha yapılabilir bi teknoloji mfg fg falan dediğiniz olay ve cok kotu bir teknoloji gercekten dahada mfg derseniz aticam kendimi aşağıya binadan gercekten bi yutup kanalı açıp 5 saatlik herşeyi anlatmak istiyorum bu olaylar ne mfg niye saçma sapan bir teknoloji diye ama onuda anlamicaklar izlemicekler ondan dolayı neyse ya

Fiyat dışı yorum yapacağım, NVIDIA Teknoloji olarak farkını bariz koyuyor, 31 martta MFG 6x getirecekler ve MFG nin titreme sorununu çözdüklerini iddaa ediyorlar, eğer doğruysa 4x bile her oyunda açılabilir olucak. MFG niye övüyon dersen RE9 da PATH RT açınca MFG açtım ve inan bana mükemmeldi deneyim. 9070XT de RE9 da Path RT açılmıyor bu arada desteği kesmişler direkt :D Forumda sürekli söylediğim bir konu ise AMD FSR4 desteği hala yayılmadı tek tük oyunlarda destek var bu konuda DLSS ile kesinlikle rakip değil.
Teknoloji olarak AMD çok geriden piyasayı takip ediyor. INTEL bile MFG getirdi eğer o destek sadece kendi kartları ile sınırlı kalmazsa eski RTX 30 ve RX 6000 üzerine bu desteği sağlarsa en azından 1 sene daha huzurla kullanırlar.

5090'ın bile native pt kaldıramadığı zamanda 9070 xt ile pt açıp rahat oynamak isteyen koca yürekli aslan gardaşım.Var bi hayalimiz.One day.

Teknoloji olarak AMD çok geriden piyasayı takip ediyor. INTEL bile MFG getirdi eğer o destek sadece kendi kartları ile sınırlı kalmazsa eski RTX 30 ve RX 6000 üzerine bu desteği sağlarsa eski kartları olanlar en azından 1 sene daha huzurla kullanırlar.

la bukdr mfg istiyorsan gir indir losless scaling 3. parti yazılımlar bile bunu sağlayabiliyor

5090'ın bile native pt kaldıramadığı zamanda 9070 xt ile pt açıp rahat oynamak isteyen koca yürekli aslan gardaşım.Var bi hayalimiz.One day.

sen hiç anlamamışın ki olayı dedigin doğru ama adamın dedigi sey 9070xt'yle path tracing oynayamıyormuşta 5070 ti ile oynicakmış

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,719
Üyeler
189,914
Son üye
coderift
Geri