Tuşlu telefonda kayıt dışı olduğu tespit edilen IMEI uyarısı nedir?

Reaksiyon skoru
15
Merhaba arkadaşlar,
Anneanneme tuşlu telefon alma ihtiyacımız vardı. Sonrasında bir arkadaşım kendisinde 6-7 yıldır kullanamadığı bir 3310 2017 versiyon olduğunu söyledi. Bataryası ölüydü şokladık açtık vs telefona enerji verebildik. Lakin şöyle bir sorun var telefonda *#06# tuşlaması yaptığımızda “kayıt dışı olduğu tespit edilen IMEI” yazıyor. Hattı taktık arama yapabildik vs. sonrasında SIM'i söktük ben paketledim. Bir IMEI'sine bakayım dedim. Baktığımda bu uyarıyla karşılaştık e-Devlet üzerinde, bu ne demek acaba?
1773340599740.webp

Anladığım kadarıyla cihazın IMEI numarası btk da kayıtlı değil bu yüzden bu yazı çıkıyor. Arama yapabilmenin sebebi de her bir IMEI numarası için 4 aylık kullanım hakkı oluyor yani eğer hattı bugün takıp denediysen 12 temmuz gibi hattın aramaya kapanacağı anlamına geliyor. Tıpkı günümüzdeki yurt dışından alınan akıllı telefonlar gibi. Kapanınca bir daha 2027 yılının ocağında kullanabileceksin bi 4 ay daha.

1 yıl içinde sinyal almayan imeiler kapatıldı. Ondandır

Anladığım kadarıyla cihazın IMEI numarası btk da kayıtlı değil bu yüzden bu yazı çıkıyor. Arama yapabilmenin sebebi de her bir IMEI numarası için 4 aylık kullanım hakkı oluyor yani eğer hattı bugün takıp denediysen 12 temmuz gibi hattın aramaya kapanacağı anlamına geliyor. Tıpkı günümüzdeki yurt dışından alınan akıllı telefonlar gibi. Kapanınca bir daha 2027 yılının ocağında kullanabileceksin bi 4 ay daha.
1 yıl içinde sinyal almayan imeiler kapatıldı. Ondandır
Sanırım açmanın da bir yolu yok. Zaten eski yılların telefonu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,693
Üyeler
190,787
Son üye
mticrayzen
Geri