Bilgisayarım çok yavaş açılıyor

brutus007

80+
Reaksiyon skoru
2
evet arkadaşlar yeni bir sistem toparladım ama biostan anlamadığım ve güvenmediğim için direkt win11 kurup kullanmaya başladım pcde sorun yok bir tek açılması sorunlu pcnin açılması 55 saniye falan sürüyor sistem düşük bir sistemde değil birde açılırken eski pc kasalardan bios sesi gelir ya o ses kulaklığımdan geliyor açılırken şey düşünüyorum format atıp yeniden bir win11 mi kursam diye düşünüyorum

kaç gb ram var sistemde?

sistemim şu
1773516255248.webp

Bağlantıda önerdiklerimi uygulayın. BIOS'u güncelleyin, yukarıdaki arkadaşın attığı BIOS ayar videosu da var oradakileri de uygulayın.

Başlangıç uygulamaları vb. için ince ayar da isterseniz özel mesajdan ulaşın. Teamviewer ile bağlanıp konuda anlatsam uzun sürecek ince ayarları da yaparım. Tarayıcı, Steam, Discord, Spotify veya aktif kullandığın popüler uygulamalar için olan ayarlar gibi.

görev yöneticisinde başlangıç uyguılamaları kısmındaki son bios zamanı kaç ?

Bağlantıda önerdiklerimi uygulayın. BIOS'u güncelleyin, yukarıdaki arkadaşın attığı BIOS ayar videosu da var oradakileri de uygulayın.

Başlangıç uygulamaları vb. için ince ayar da isterseniz özel mesajdan ulaşın. Teamviewer ile bağlanıp konuda anlatsam uzun sürecek ince ayarları da yaparım. Tarayıcı, Steam, Discord, Spotify veya aktif kullandığın popüler uygulamalar için olan ayarlar gibi.
teşşekür ederim teklifin için ama o kadarına ihtiyacım yok galiba videodakini uygulasam yeterli kalır gibi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

görev yöneticisinde başlangıç uyguılamaları kısmındaki son bios zamanı kaç ?
55.1

bios da "Memory Context Restore" ayarını açmadan önce bendede sistem açılması uzun sürüyordu şu an daha kısa ve bios zamanının 7.3 e düşürdü

Hızlı başlatma ayarını aç ayrıca depolama olarak ne kullanıyorsun ve ikinci el ssd falanmı var m2 kullanıyorsan ömrü azalmış olabilir çünkü açılma hızı genelde ssd ile alakalıdır üstte denildiği gibi bios ayarlaması yapmanıda öneririm

Arkadaşlar problem büyüdü gibi biosu güncelledim ve ayarları yaptım kaydedip çıktım sonra pc dondu şuan pc bios ayarlarını varsayılana getirmeme rağmen donuyor bios ayarlarında bile donuyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,024
Üyeler
190,844
Son üye
mehtfy
Geri