FIXX3D İade Hakkımı Gasp Edip Cihazıma Yarı Fiyatına Çökmeye Çalışıyor!
FIXX3d isimli firmadan internet üzerinden 25.800 TL ödeyerek Bambu Lab P1S model 3D yazıcı satın aldım. Ürün elime ulaştıktan sonra, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması hakkında Kanun’un tanıdığı 14 günlük cayma süresi içinde cihazı iade ederek üst modele geçmek istediğimi firmaya ilettim.
Bu süre içinde ürünü yalnızca olağan gözden geçirme ve test etme amacıyla kullandım, cihazda benim tarafımdan oluşturulmuş herhangi bir kırık, hasar veya fiziksel kusur olmadı. Buna rağmen firma, bu normal test kullanımını bahane ederek iade talebimi reddetti ve ürünü ancak ikinci el olarak 15.000 TL’ye geri alabileceklerini söyledi. Yani 25.800 TL ödediğim, yasal süresi dolmamış bir ürün için hiçbir somut gerekçe sunmadan 10.000 TL kesinti yapmaya çalıştılar.
Süreci büyütmemek ve iyi niyetli bir müşteri olarak uzlaşma sağlamak için firmaya şu teklifi sundum: Sitelerinde 20.000 TL’ye sattıkları ams 2 Pro cihazını göndermelerini, aradaki 5.000 TL’lik farkı ise kendi cebimden zarar olarak kabul edeceğimi, bu 5.000 TL’nin masraflarına sayılabileceğini belirttim. Buna rağmen FIXX3d bu iyi niyetli yaklaşımımı da suistimal ederek, bu kez de ams 2 Pro için benden ayrıca 5.000 TL daha talep etti. Üstelik istersen git şikayet et dediler.
Tüm bu ikinci el fiyat biçme girişimleri ve haksız teklifler çoğunlukla telefon üzerinden, sözlü olarak yapıldı; yazılı iz bırakmamak için özellikle bu yolu tercih ettiklerini düşünüyorum. 20 Şubat’tan beri hem WhatsApp yazışmaları hem de telefon görüşmeleri ile sürekli oyalanıyorum ve mağdur ediliyorum.
Fatura, kargo bilgileri ve yazışmalarım eksiksiz şekilde elimde mevcut. FIXX3d firmasının beni mağdur eden bu tutumunun son bulmasını ve ürünü iade talebime istinaden ödediğim 25.800 TL’nin tek kuruş kesinti olmadan derhal tarafıma iade edilmesini talep ediyorum. Aksi durumda Tüketici Hakem Heyeti ve ilgili resmi merciler nezdinde tüm yasal başvuruları yapacağımı açıkça belirtmek istiyorum.